Ηρωίδα κτηνίατρος σώζει αθώες τετράποδες ψυχές μέσα στην φωτιά

Τον προσωπικό της αγώνα δίνει η κτηνίατρος Βασιλική Σταθοπούλου, που βρίσκεται από τις πρώτες στιγμές στις περιοχές που κάηκαν, έτσι ώστε να βοηθήσει τα ζώα που έμειναν πίσω.

Με τη φωτιά να μην έχει αφήσει τίποτα στο πέρασμά της, άνθρωποι, ζώα, δάσος και σπίτια χάθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη και μετρώντας πλέον τις πληγές, αλλά υπάρχουν ορισμένοι που εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προκειμένου να βοηθήσουν.

Στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook σε ένα κείμενο το οποίο ξεχειλίζει από ευαισθησία η κτηνίατρος επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Ακούω συνέχεια αυτές τις ημέρες ότι χάθηκαν άνθρωποι και περιουσίες, γεγονός που πιο τραγικό δεν υπάρχει, και εμείς ασχολούμαστε με τις κτηνιατρικές αποστολές παροχής πρώτων βοηθειών για τα ζώα, ως αυτο να ήταν ήσσονος σημασίας. Η ενσυναίσθηση, βασικός συστατικός πυλώνας της συναισθηματικής νοημοσύνης, είναι η ικανότητα κατανόησης και ταύτισης με τα συναισθήματα των άλλων. Είναι δηλαδή η μοναδική αυτή ικανότητά μας να συμπάσχουμε, να δείχνουμε συμπόνια, να χαρακτηριζόμαστε πιο “άνθρωποι”. Η ενσυναίσθηση δεν κάνει διακρίσεις, δεν έχει δυναμόμετρο, δεν κατευθύνεται μόνο στην απώλεια περιουσίας ή ανθρώπινου δυναμικού. Οι άνθρωποι που τη διαθέτουν, οι συναισθηματικά δηλαδή νοήμονες τη διοχετεύουν ισομερώς σε ανθρώπους και ζώα.Η αλεξιθυμία, η απουσία συναισθημάτων, επίσης δεν είναι επιλεκτική. Δεν συμπάσχεις μόνο με τον ανθρώπινο πόνο, αλλά όχι με αυτόν των ζώων. Ούτε το αντίστροφο. Από την αποστολή παροχής πρώτων βοηθειών σε πληγέντες σκύλους στην Κινέτα»

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Πηγή

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό