Ηρωίδα 13χρονη έχει διασώσει περισσότερα από 45 ζώα και θέλει να ιδρύσει καταφύγιο για ζώα μόλις ενηλικιωθεί

ια 13χρονη μαθήτρια έχει διασώσει περισσότερα από 45 ζώα τα τελευταία δύο χρόνια, ψάχνοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παραμελημένα ή κακοποιημένα κατοικίδια που χρειάζονταν σπίτι.

Η Lilly-Grace Honeysett-Beale από το Shropshire (Σροπσάιρ) της Αγγλίας είναι ένας υπέροχος και γεμάτος ενσυναίσθηση άνθρωπος και για αυτό είναι ιδιαίτερα περήφανοι οι γονείς της. Η μεγάλη της αγάπη στα ζώα την οδήγησε σε αυτό που κάνει τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είναι άλλο από διασώσεις.

Όταν βλέπει στα social media κάποιο ζωάκι σε ανάγκη, αμέσως σκέφτεται να το πάρει. Γνωρίζει ότι δεν μπορεί αν τα σώσει όλα αλλά αυτό δεν την αποθαρρύνει ώστε να σταματήσει τις διασώσεις. Όσα μπορεί πηγαίνει τα παίρνει, τα σώζει, τα περιθάλπει και μετά προσπαθεί να τους βρει σπίτι.

Για τη μικρή σκυλίτσα της Λάρισας, που μόλις βρήκε σπίτι και θα έφευγε από το δρόμο, τη σκότωσε αυτοκίνητο
Η Lilly Grace είναι ιδιαίτερα δραστήρια στα social media, με πολλούς φίλους και γνωστούς και καταφέρνει να βρίσκει τα καλύτερα σπίτια για τα ζωάκια που παίρνει. Πολλά τα έχει η ίδια υιοθετήσει. Και δε μιλάμε μόνο για σκυλάκια και γατάκια αλλά και άλλα ζώα, όπως κουνέλια, χάμστερ, χελώνες, κότες, ινδικά χοιρίδια κτλ.

Δυστυχώς δεν πάνε καλά όλες οι διασώσεις. Ένα από τα τελευταία ζώα που διέσωσε ήταν ένα πολύ άρρωστο σκυλάκι που ζούσε αλυσοδεμένο. Αδύναμο, γεμάτο πληγές με σκουλήκια, ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Αν και έδωσε μεγάλο αγώνα να το σώσει, το ζώο ευθανατώθηκε καθώς δεν ήταν σε κατάσταση να ζήσει. Αυτό ήταν κάτι που την πλήγωσε πολύ. Η ίδια θα πει: «Δεν ήθελα να το αφήσω έτσι όταν το είδα. Θα ήταν πολύ άδικο. Με πόνεσε το στομάχι μου. Ήμουν πολύ συντρετριμμένη. Καταβάλαμε μεγάλες προσπάθειες για να πάμε να το πάρουμε.»

Ό,τι όμως και να συμβαίνει η 14χρονη δεν χάνει το κουράγιο της. Πηγαίνει για το επόμενο ζώο. Δίπλα της η μητέρα της που τη βοηθάει σε όλα αυτά που κάνει. «Δεν μπορώ να παραπονεθώ. Είναι υπέροχη και αυτάρκης. Τα ζώα που έχουμε σπίτι τα φροντίζει, τα προσέχει και είναι πάντα δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν», θα πει η μαμά Becky.

Και όσο για το όνειρό της στο μέλλον; Να φτιάξει μια ομάδα διάσωσης και ένα καταφύγιο.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό