Ήρωες: Η Πυροσβεστική Ζακύνθου διέσωσε με βάρκα σκυλάκι που είχε εγκλωβιστεί σε βράχια στη θάλασσα

Μια δύσκολη αλλά πετυχημένη διάσωση κατάφεραν, όπως μαθαίνουμε από το Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων/Zakynthos Animal Welfare Fund Legal Charity, οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού, οι οποίοι έδωσαν μεγάλο αγώνα να σώσουν ένα εγκλωβισμένο στα βράχια σκυλάκι.
Οι εθελοντές του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων έλαβαν κλήση για σκυλί εγκλωβισμένο στην περιοχή του Βροντόνερου ( Καλαμάκι). Ειδοποιήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική όπου έσπευσε να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Όμως οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι από ξηράς ήταν αδύνατο να σώσουν το ζώο. Έτσι ενημερώθηκε και το Λιμενικό, που όμως δεν είχε διαθέσιμο μικρό σκάφος για να προσεγγίσει την περιοχή.
Οι Πυροσβέστες δεν το έβαλαν κάτω, κάτι που είναι προς τιμή τους. Έψαξαν και βρήκαν ψαρά από την περιοχή του Αγίου Σώστη, ο οποίος τους πήγε με τη βάρκα του στο σημείο που βρισκόταν εγκλωβισμένο το ζώο. Το σημείο είναι ιδιαίτερα δυσπρόσιτο. Και είναι απορίας άξιο το πώς το σκυλί βρέθηκε εκεί.
Πήραν λοιπόν το ζώο μαζί τους στη βάρκα και το μετέφεραν στη στεριά. Η διάσωση ήταν επιτυχής. Το σκυλί ήταν φοβισμένο, αδύνατο και μάλλον με σπασμένο πόδι. Το μετέφεραν στο λιμανάκι του Αγίου Σώστη, όπου εθελοντής του Zante Strays το παρέλαβε για να του παρέχουν βοήθεια και φροντίδα.

Να είστε καλά όσοι δεν αδιαφορήσατε αλλά κάνατε τα πάντα για να σωθεί το σκυλάκι. Από τις πρώτες διασώσεις της χρονιάς.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό