Άκουγε Κραυγές να έρχονται από το Ποτάμι. Όταν Πλησίασε να δει τι γίνεται, Έμεινε Άφωνος…

Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τον δρόμο τους για να σώσουν κάποιο ζώο είναι πραγματικοί ήρωες.

Υπάρχουν αμέτρητες συγκινητικές ιστορίες από άντρες και γυναίκες που έσωσαν την ζωή από απροστάτευτα πλάσματα. Έτσι όταν είδα την ιστορία από αυτόν τον άντρα που εκτέλεσε μια απίστευτη διάσωση από δύο γατάκια, ήξερα ότι θα έπρεπε να την προσέξω περισσότερο.

Στο Nefteyugansk της Ρωσίας, μία μεγάλη πετρελαιοκηλίδα προκάλεσε την μόλυνση του νερού στο ποτάμι Ob River, με πετρέλαιο. Ένας νεαρός άντρας με το όνομα Anatoly Tuptey πέρασε πολλές μέρες για τον καθαρισμό του πετρελαίου από το ποτάμι.

Αλλά ποτέ δεν περίμενε να ακούσει μέσα εκεί το κλάμα από δύο απελπισμένα γατάκια…

 
Όταν έγινε η έκρηξη του αγωγού, άρχισε να χύνεται το πετρέλαιο μέσα στον ποταμό Ob. Το πετρέλαιο που είχε ξεχυθεί, έβλαπτε σημαντικά το οικοσύστημα.

Το πετρέλαιο άρχισε να βγαίνει από τις κουζίνες των σπιτιών. Ευτυχώς άνθρωποι όπως ο Anatoly Tuptey έκαναν ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν σε αυτό. Αλλά ο Anatoly ποτέ δεν περίμενε κάτι τέτοιο…

Ο Anatoly άκουσε κλάματα να έρχονται από τα μολυσμένα νερά. Είπε στο “Siberian Times”, “Η καρδιά μου δεν άντεξε τα κλάματα. Πήγα αμέσως να δω τι ήταν. Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει. Έπρεπε να πάω να το τσεκάρω.” Αυτό που βρήκα ήταν δύο αβοήθητα γατάκια.

Είπε, “περιπλανήθηκα όσο μπορούσα και τελικά ανακάλυψα αυτό το απίστευτο θέαμα… Μία ξύλινη σανίδα που επέπλεε, είχε γατζωμένα πάνω της δύο γατάκια που πάλευαν για την ζωή τους. Ένα ήταν μέχρι τον λαιμό του μέσα στο πετρέλαιο.”

“Χωρίς δισταγμό, έτρεξα να τα σώσω. Ήμουνα μέχρι την μέση μέσα στο πετρέλαιο. Το πάτωμα είχε αρχίσει να υποχωρεί. Οι μπότες μου ήταν γεμάτες με νερό και πετρέλαιο, αλλά δεν με ένοιαζε.”

“Έτρεχα για να σώσω τα γατάκια. Τα σήκωσα, τα αγκάλιασα, και τα κουβάλησα έξω από το ποτάμι, όπου και τα τύλιξα με μία μπλούζα για να τα ζεστάνω.”

Συνέχισε, “Λίγες ημέρες πριν, έσωσα κάποιους ανθρώπους και τον εξοπλισμό τους όταν αναποδογύρισε το σκάφος τους. Σήμερα ήταν τα γατάκια.”

Παρότι τα γατάκια ήταν καλυμμένα με πετρέλαιο, ο Anatoly τα πήρε σπίτι του, τα καθάρισε και αποφάσισε να τα υιοθετήσει.

Αναρρώνουν γρήγορα από αυτήν την τρομακτική δοκιμασία που πέρασαν. Έγιναν ακόμη και φίλοι με το σκύλο του νέου τους αφεντικού. Είπε στο “Siberian Times “Δεν μπορώ να πιστέψω πως μερικοί άνθρωποι εγκαταλείπουν μικρά αβοήθητα γατάκια στους δρόμους.”

Χάρη στην ηρωική προσπάθεια του Anatoly, αυτά τα μικρά γατάκια χαίρουν άκρας υγείας και έχουν βρει ένα υπέροχο νέο σπίτι.

Αν σας άρεσε αυτή η συγκινητική ιστορία, μοιραστείτε την με τους φίλους σας.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό