Ήρωας απο Ταινία: Ιταλός Φοιτητής στην Κρήτη Αγάπησε Αδέσποτη σκυλίτσα , Έδωσε Αγώνα και την Υιοθέτησε παίρνωντας η μαζί του

ια πολύ συγκινητική ιστορία υιοθεσίας δημοσιεύει Ο Φιλοζωικός Όμιλος Χανίων, Η Προστασία των Ζώων Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection και έχει να κάνει με μια νεαρή αδέσποτη σκυλίτσα, τη Λούκα, και έναν Ιταλό τουρίστα, τον Ρικάρντο.

Αξίζει να τη διαβάσετε όπως την περιγράφουν οι ίδιοι οι εθελοντές για ακριβώς αυτό που λένε στην αρχή: Ότι αν θες πραγματικά να βοηθήσεις κάποιο πλάσμα που έχει ανάγκη, βρίσκεις τον τρόπο. Εμείς θα προσθέταμε και έναν επίσης λόγο: Για τα μαθήματα πραγματικής αγάπης και ενσυναίσθησης που μας δίνουν πολλοί άνθρωποι από το εξωτερικό, οι οποίοι σώζουν ζώα από τη χώρα μας. Και που είναι πολλοί αυτοί οι άνθρωποι και εμείς τους χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ.

«Η ιστορία ξεκίνησε αρχές του Ιούνη, όταν ο Ρικάρντο, φοιτητής Φιλοσοφίας από το Μιλάνο, ήρθε για διακοπές σε κάμπινγκ με τους φίλους για να απολαύσει τις ομορφιές της Κρήτης.

Μια μέρα όλοι επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού. Εκεί είδαν ένα αδέσποτο θηλυκό σκυλάκι να περιφέρεται μόνο του. Το χάιδεψαν και του έδωσαν νερό. Η μικρή τους ακολούθησε.

Ο Ρικάρντο αποφάσισε να της δώσει μια ευκαιρία να φύγει από το δρόμο. Έψαξε λοιπόν να βρει κάπου να την αφήσει. Έκανε έκκληση όπου μπορούσε, αλλά μάταια. Δεν έβρισκε κάποια λύση.

Έτσι δεν το σκέφτηκε πολύ. Αποφάσισε ότι η μικρή θα γίνει … Ιταλίδα. Ότι θα την υιοθετούσε. Της έδωσε μάλιστα και όνομα. Το επόμενο ήταν να καταφέρει να βρει φιλοξενία ώσπου να βρει τρόπο να την πάρει μαζί του αφού η αεροπορική εταιρεία που ταξίδευε δεν δεχόταν κατοικίδια.

Κάπως έτσι μάθαμε το πρόβλημά του και αποφασίσαμε να τον βοηθήσουμε.

Έτσι ξεκίνησε να έρθει στα Χανιά αφού αποχαιρέτησε τους φίλους του που θα επέστρεφαν αεροπορικώς στο Μιλάνο. Και εκεί άρχισαν τα δύσκολα…

Στα ΚΤΕΛ δε δέχονταν τη μικρή γιατί ξεπερνούσε τα δέκα κιλά με το κλουβί. Όμως δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια. Παρακάλεσε. Και τελικά ο σταθμάρχης του επέτρεψε να ταξιδέψει με το λεωφορείο και να έχει αγκαλιά τη Λούκα, έτσι είχε ονομάσει τη σκυλίτσα, από το Ηράκλειο μέχρι τα Χανιά.

Φτάνοντας εδώ, τον συναντήσαμε και πήγαμε στον κτηνίατρο. Η μικρή έβαλε τσιπάκι, έφτιαξε διαβατήριο ώστε να είναι απολύτως έτοιμη να ταξιδέψει.

Τότε ο Ρικάρντο πήρε άλλη μια γενναία απόφαση: Αυτός και η Λούκα θα πήγαιναν μαζί στην Ιταλία ακτοπλοϊκώς!!!

Βγάλαμε εισιτήρια για τον Πειραιά, όπου θα έφτανε εκεί Κυριακή πρωί, και ψάξαμε να βρούμε τρόπο να φτάσει στην Πάτρα. Πήραμε τηλέφωνο πολλά pet taxi αλλά ήταν δύσκολο να βρεθεί άμεσα μεταφορά και το taxipet έκανε έκτακτο δρομολόγιο, ειδικά για τη Λούκα. Το καράβι όμως για τη Βενετία έφευγε Δευτέρα μεσημέρι. Ο Ρικάρντο δεν πτοήθηκε, καθώς ήταν διατεθειμένος να μείνει μια μέρα στο λιμάνι της Πάτρας. Αρκεί να είναι μαζί με τη σκυλίτσα του.

Τότε επικοινωνήσαμε με την ακτιβιστική ομάδα Liber Animal στην Αθήνα και αυτή με τη σειρά της με φιλόζωους στην Πάτρα και βρέθηκε αμέσως το ξενοδοχείο ATLANTA που είναι pet friendly. Έτσι ταξίδεψαν μαζί. Έφτασαν στη Βενετία και από εκεί οδικώς στο Μιλάνο.

Η πρώην αδεσποτούλα της Κνωσσού Λούκα έχει πλέον ένα υπέροχο σπίτι και μια οικογένεια που τη λατρεύει. Και εμείς την απολαμβάνουμε στα υπέροχα βίντεο που μας στέλνει ο Ρικάρντο.

Γιατί δεν υπάρχει δε μπορώ αλλά δε θέλω….

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό