Ηλεία: Κουταβάκι έπεσε σε γκρεμό και το άκουσαν που έκλαιγε- Το έσωσε η Πυροσβεστική

Το κλάμα ενός κουταβιού που είχε πέσει σε ένα γκρεμό με βάτα και σκίντα ευαισθητοποίησε πολίτες στο χωριό Λαντζόι στην περιοχή Αγ. Γεώργιος, που κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να μπορέσει να εντοπίσει και να ανασύρει το σκυλάκι από το γκρεμό.

Οι πυροσβέστες του Πύργου, που στο παρελθόν έχουν αποδείξει έμπρακτα τα φιλοζωικά τους αισθήματα, έσπευσαν στο σημείο και σχεδίασαν και υλοποίησαν την επιχείρηση διάσωσης.

Με επικεφαλής τον Πυρονόμο Θοδωρή Κονδύλη, έναν πυροσβέστη με εμπειρία στις αναρριχήσεις και καταβάσεις με σχοινιά, έγινε η επιχείρηση στο γκρεμό.

Χρειάστηκε να γίνει χρήση αλυσοπρίονου για να περάσει μέσα από τα βάτα και τα σκίντα, ενώ αιωρείτο με τα σχοινιά για να μπορέσει να φτάσει στο σημείο όπου βρισκόταν το κουτάβι.

Μετά από λίγη ώρα κατάφερε να πιάσει το κουτάβι και να το τοποθετήσει μέσα σε σάκο για να μεταφερθεί σε ασφάλεια στο σημείο που το περίμενε ο κηδεμόνας του.

Με την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, οι πολίτες που παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες, επιβραβεύοντάς τους έτσι για την προθυμία τους να βοηθήσουν το άτυχο σκυλάκι.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό