Ιδιοκτήτης σκύλου κλωτσάει με όλη τη δύναμη του το σκυλάκι του στο κεφάλι σε κεντρικό δρόμο στην Αγγλία

Ένα Τζάκ Ράσελ που δέχθηκε κλωτσιά στο κεφάλι από τον ιδιοκτήτη του σε κεντρικό δρόμο του Λίβερπουλ βρίσκεται πλέον στα χέρια ενός καλόκαρδου ανθρώπου που άκουσε για την τρομακτική αυτή επίθεση.

Σ’ ένα βίντεο φαίνεται ένας άντρας να κλωτσάει το μικρό σκυλί του σε έναν δρόμο στο Toxteth του Λίβερπουλ. Η κλωτσιά ήταν τόσο δυνατή που το σκυλί πετάχτηκε στον αέρα.

Το τρομοκρατημένο ζώο φαίνεται να προσπαθεί να ξεφύγει, αλλά δεν τα καταφέρνει.

Αλλά ευτυχώς, αυτό το σκυλί έχει διασωθεί από έναν άνθρωπο που ονομάζεται Michael Lamb, ο οποίος έχει ένα μαγαζί με βιολογικά είδη, το Maggie’s Farm Organics.

Έχει ονομάσει τον σκύλο «Sconehead» και του βρήκε ένα νέο σπίτι.

“Ήθελα να φροντίσω γι’ αυτό το σκυλί. Είμαι πατέρας, έχω μια κόρη. Έλαβα μηνύματα μετά την επίθεση που έλεγαν, “Γνωρίζετε κάτι γι’ αυτόν τον σκυλάκο;” Δεν γνώριζα, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι.

“Έκλεισα το κατάστημα και πήγα εκεί, στο σπίτι του, χτύπησα δύο – τρεις φορές και τον άκουσα να γαβγίζει. Η πρώτη μου σκέψη για τον ιδιοκτήτη, ήταν ‘παίρνω το σκυλί μακριά από σένα.’”

“Το περιστατικό συνέβη δημοσίως. Φανταστείτε τι συνέβαινε στο σπίτι.”

Ο Lamb έπεισε τον ιδιοκτήτη να του δώσει το σκυλί αφού παρατήρησε αίμα στο πρόσωπο του σκύλου.

Μια μέρα μετά τη διάσωσή του, το μικρό σκυλάκι μεταμορφώθηκε από ένα «φοβισμένο» σκυλί σε ένα «χαρούμενο» ζώο που έχει βρει την αγάπη στο πλευρό του  Lamb.

Είπε: “Δεν μπορώ να κουνηθώ, με ακολουθεί παντού. Είναι ακόμα λίγο νευρικό, αλλά είναι ένα εντελώς διαφορετικό σκυλί από χθες το βράδυ.”

Ο Lamb δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Sconehead αφού έχει άλλο ένα σκυλί στο σπίτι, τον Piper, παρόλο που οργανισμός προστασίας των ζώων του είπε ότι ο Sconehead ήταν πλέον δικός του.

Είπε: “Ο οργανισμός προστασίας των ζώων θα τον εξετάσει για να βεβαιωθούμε ότι είναι εντάξει. Μου είπαν ότι τώρα ο σκύλος είναι δικός μου. Και θα φροντίσω να πάει στη σωστή οικογένεια.”

“Είναι τόσο λυπηρό. Δεν θέλω να τον δώσω.”

Αφού κατακλύστηκε με προσφορές, ο Michael βρήκε το ιδανικό σπίτι για τον Sconehead – λίγα μέτρα μακριά από το κατάστημά του.

Είπε: “Ξέρω την κοπέλα που θα τον πάρει, δεν θα τον έδινα στον οποιονδήποτε. Θέλω να τον βλέπω κάθε μέρα.”

Ο Sconehead θα πάει στην Kerry Thomas, η οποία έχει το Onion, μια καφετέρια στο ίδιο δρόμο με το κατάστημα του Lamb.

Η Kerry είπε ότι ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά τον Sconehead – παρόλο που λέει ότι θα αλλάξει το όνομά του και πως σκέφτεται να τον ονομάσει Mick λόγω του διασώστη του.

Ο μάρτυρας που τράβηξε το βίντεο, ο οποίος δεν ήθελε να μοιραστεί το όνομά του, είπε στο Echo: “Περπατούσα με τα ακουστικά στ’ αυτιά μου όταν ξαφνικά είδα έναν άνδρα να σέρνει το σκυλί του έξω από το λεωφορείο και να το κλωτσάει δυνατά.”

“Το σκυλί έμοιαζε τρομοκρατημένο και προσπαθούσε να του ξεφύγει, ενώ εκείνος κλωτσούσε το άτυχο ζώο στο πρόσωπο, αφήνοντας αίμα σε όλο το δρόμο.”

“Νόμιζα ότι με μια ακόμα κλωτσιά το σκυλί θα πέθαινε. Σε αυτό το σημείο όλοι έτρεξαν κατά πάνω του την ώρα που εκείνος φώναζε στο σκυλί.”

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 4:20 μ.μ., την Τετάρτη, στο Toxteth.

Σήμερα το πρωί η αστυνομία της Merseyside επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με τον οργανισμό προστασίας των ζώων για να διερευνήσουν το περιστατικό.

Ένας εκπρόσωπος του οργανισμού, δήλωσε: “Ενημερωθήκαμε χθες το απόγευμα για το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και δείχνει έναν άντρα να κλωτσάει το σκύλο του σε έναν δρόμο του Λίβερπουλ.”

“Βοηθάμε την αστυνομία του Merseyside στις έρευνές της. Προτρέπουμε οποιονδήποτε έχει οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει με την αστυνομία στο 101 ή με τη γραμμή του οργανισμού μας στο 0300 123 8018.”

Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Michael Ward, δήλωσε: “Όταν είδα το βίντεο είχα τρομοκρατηθεί, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάποιος μπόρεσε να φερθεί με τόσο βίαιο τρόπο σε ένα αθώο σκυλί. Να είστε σίγουροι ότι οι αξιωματικοί μας εργάζονται σκληρά για να εξασφαλίσουν ότι ο σκύλος είναι ασφαλής και ότι ο πρώην ιδιοκτήτης του θα πληρώσει για τις πράξεις του.

“Δεν θα δεχτούμε ποτέ τέτοια σκληρότητα προς τα ζώα.”

διαφορετικό

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό