Ιδιοκτήτης Εστιατορίου σερβίρει Δωρεάν φαγητό σε Αδέσποτα Σκυλιά και Επαναφέρει την Πίστη στην Ανθρωπιά

Για κάθε αδέσποτο σκύλο που τον επισκέπτεται, αυτός ο ιδιοκτήτης εστιατορίου προσφέρει ένα πιάτο φαγητό δωρεάν.

Δεν χρειάζεται να έχετε πολλά χρήματα για να μπορέσετε να βοηθήσετε, αρκεί να κατανοήσετε τις ανάγκες κάθε αισθανόμενου όντος της φύσης και να δώσετε ό,τι καλύτερο μπορείτε χωρίς να περιμένετε τίποτα σε αντάλλαγμα. Αυτό κάνουν οι ήρωες.

Ο Geraldo Ortiz έχει ένα εστιατόριο στο Περού και είναι σίγουρα ένας άνθρωπος με καλή καρδιά. Αντί να διαμαρτύρεται για τα μούτρα που σκίζουν τις σακούλες και σκορπίζουν σκουπίδια στο πεζοδρόμιο, αποφάσισε να σερβίρει δωρεάν φαγητό στα αδέσποτα σκυλιά που επισκέπτονται το κατάστημά του.

Το εν λόγω εστιατόριο είναι το Ajilalo, που βρίσκεται στη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού. Η συνήθεια του Ortiz ξεκίνησε όταν συνάντησε έναν απρόσμενο πελάτη: ένα αδέσποτο σκυλί στεκόταν μπροστά του, μια πεινασμένη έκφραση στα μάτια του.

Ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε εύκολα να είχε τρομάξει τον επισκέπτη, αλλά δεν το έκανε. Προσέφερε ένα ζεστό γεύμα και, τουλάχιστον εκείνο το βράδυ, ο αδέσποτος σκύλος πήγε για ύπνο με γεμάτη κοιλιά. Οι σκεπτικιστές θα πουν ότι «ένα χελιδόνι δεν κάνει καλοκαίρι», αλλά οι αισιόδοξοι θα απαντήσουν ότι «ο καθένας πρέπει να κάνει το κομμάτι του».

Μια νέα παράδοση

Ο σκύλος επέστρεφε νύχτα με τη νύχτα στο μέρος όπου τον υποδέχτηκαν και τον τάισαν. Δεν άργησε όμως να διαδοθεί η είδηση ​​στους δρόμους και τα σοκάκια της Λίμα. Η γενναιοδωρία του περουβιανού ιδιοκτήτη εστιατορίου δεν πέρασε απαρατήρητη.

Σε κάθε περίπτωση, από εκείνο το βράδυ που ο Ortiz συνάντησε το πεινασμένο σκυλί, μια νέα παράδοση ξεκίνησε στο Ajilalo: όλα τα σκυλιά που έρχονται στο εστιατόριο λαμβάνουν ένα πιάτο φαγητό δωρεάν. Φυσικά, τα σκυλιά έχουν ήδη ανακαλύψει τον «χάρτη του ορυχείου».

Τα σκυλιά ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται πολύ καλά. Καθώς εργάζεται, προετοιμάζοντας τα anticuchos του – ένα είδος σουβλάκι με κρέας που παρασκευάζεται στις Άνδεις από την προκολομβιανή εποχή – ο Ortiz μπορεί να παρακολουθεί τα σκυλιά να πλησιάζουν στο εστιατόριο καθώς κατηφορίζει το απόγευμα.


Φτάνουν από διάφορες περιοχές της περουβιανής πρωτεύουσας και περιμένουν με πολύ τακτοποιημένο τρόπο, στο πεζοδρόμιο μπροστά από το εστιατόριο. Ξέρουν να μην παρενοχλούν τους πελάτες και να μην κάνουν χαμό κατά τη δωρεάν διανομή φαγητού.

Συμβαίνει η πελατεία του Ajilalo να έχει αυξηθεί από τότε που ο Ortiz αποφάσισε άθελά του να συμπεριφερθεί σαν Καλός Σαμαρείτης. Οι κάτοικοι της πόλης θέλουν να μάθουν το εστιατόριο που δίνει δωρεάν φαγητό στα σκυλιά. Η καλοσύνη γεννά καλοσύνη.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό