Η υπέροχη Ζιζέλ ζει σε κλουβί: Χαρούμενη όταν βλέπει κάποιον, θλιμμένη όταν μένει μόνη, ψάχνει μια μόνιμη αγκαλιά

Μια από τις ευχές που κάναμε για τη νέα χρονιά είναι να βρουν όλα τα σκυλάκια των καταφυγίων σπίτι. Να αδειάσουν τα κλουβιά. Να φύγουν από τη μοναξιά τους και τη θλίψη.

Ξέρουμε ότι δεν θα συμβεί αυτό. Αλλά κάθε τέλος του χρόνου-και όλη τη χρονιά φυσικά- το ευχόμαστε. Ατελείωτα τα αδέσποτα παντού. Ένα βρίσκει σπίτι, 10 εμφανίζονται από το πουθενά. Και γεμίζουν τα καταφύγια και πάλι. Και πάλι.

Αυτό που πολλοί δεν σκέφτονται όταν αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζωάκι είναι ότι αδέσποτα δεν είναι μόνο τα ζώα των δρόμων. Αδέσποτα είναι και τα ζώα των κυνοκομείων, τα οποία, κατά τη γνώμη μας, έχουν περισσότερη ανάγκη για σπίτι. Δεν περνάνε καλά. Βρίσκονται φυλακισμένα, μόνα και χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα. Αργός θάνατος είναι τα καταφύγια και τα άθλια κλουβιά τους. Έχετε πάει σε κάποιο; Οι περισσότεροι όχι. Μόνο οι ενεργοί εθελοντές.

Η επίσκεψη σε κυνοκομείο είναι σκληρή. Μαχαίρι στην καρδιά. Μικρά, μεγάλα, γέρικα. Χαρά όταν σε βλέπουν. Θλίψη όταν φεύγεις. Το βλέπεις στα μάτια τους. Όλα ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή. Τα περισσότερα όμως πεθαίνουν σε αυτό το κλουβί που ζουν, στη φυλακή τους. Μόνα, χωρίς κανέναν δίπλα τους.

Η Ζιζέλ είναι ένα υπέροχο ζωάκι, που ζει και αυτή φυλακισμένη. Τριών ετών. Τα δύο τελευταία χρόνια, το κλουβί είναι το σπίτι της. Φυλακίστηκε γιατί προστάτευε το χώρο της. Την είπαν επιθετική. Και την πέταξαν σε κλουβί.

Η σκυλίτσα, όταν γνωρίσει κάποιον, είναι από τα πιο χαδιάρικα πλάσματα. Τη χαϊδεύεις και κάθεται ακίνητη, σχεδόν δεν αναπνέει από ευχαρίστηση. Ρουφάει το κάθε χάδι και χαμογελάει.

Ευχόμαστε να βρεθεί ο άνθρωπος που θα τη βγάλει από τη φυλακή της. Αν δεν υιοθετηθεί, θα μείνει για πάντα στο κλουβί. Είναι πολύ άδικο αυτό.

Είναι περίπου 26-28 κιλά, βρίσκεται στο Λιτόχωρο Πιερίας αλλά για τον άνθρωπό της, ταξιδεύει.

Τηλ. επικοινωνίας 6944261769.

Ας κάνουμε κάτι για την υπέροχη Ζιζέλ. Ας τη βγάλουμε, όσο είναι καιρός, από το κλουβί.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό