Η πεινασμένη πολική αρκούδα ζήτησε από έναν άντρα να αφαιρέσει το κουτάκι που είχε κολλήσει στη γλώσσα της. Δεν μπορούσα να φάει

Αν και ο άνδρας δεν μπορούσε να αφαιρέσει το αντικείμενο γιατί ήταν πολύ δύσκολο, δεν την έχασαν από τα μάτια τους και μια ομάδα κτηνιάτρων ταξίδεψε 3.419 χιλιόμετρα μέχρι τη ρωσική πόλη για να τη βοηθήσει. Μόλις την νάρκωσαν, κατάφεραν να αφαιρέσουν με επιτυχία το κουτάκι, τώρα το ζώο αναρρώνει από τα τραύματά του και λαμβάνει τροφή.

Η κλιματική αλλαγή όχι μόνο έχει αλλάξει το περιβάλλον σε διάφορες χώρες με ξηρασίες, αυξημένες θερμοκρασίες, πυρκαγιές, μεταξύ άλλων, αλλά αφήνει επίσης πεινασμένα τα ζώα που υποφέρουν από την απώλεια του οικοτόπου τους.

Ένα ξεκάθαρο παράδειγμα είναι το λιώσιμο της Αρκτικής , όπου ο πληθυσμός των πολικών αρκούδων αναγκάστηκε να παραμείνει στη στεριά περισσότερο από το κανονικό. Δεδομένου ότι δεν μπορούν να παραμείνουν στα παγόβουνα όπως πριν, πρέπει να αναζητήσουν τροφή σε άλλα μέρη και η κύρια πηγή τους δεν εμφανίζεται πλέον με την ίδια συχνότητα.

Γεγονός που έχει καταγραφεί με ρεπορτάζ, φωτογραφίες αλλά και βίντεο. Ένα από αυτά δείχνει μια πολική αρκούδα να υποφέρει από πείνα στην πόλη Dikson (Ρωσία), η κατάσταση της οποίας επιδεινώθηκε όταν η γλώσσα της κόλλησε σε ένα κουτί με συμπυκνωμένο γάλα.

Το αρχείο που κυκλοφόρησε από τους The Siberian Times δείχνει το ζώο να πλησιάζει ένα σπίτι για να ζητήσει βοήθεια από έναν άνδρα , καθώς ήταν πολύ απελπισμένη επειδή το αντικείμενο δεν της επέτρεπε να φάει.

Δεν συνιστάται να πάνε οι άνθρωποι κοντά σε πολικές αρκούδες, αλλά αυτή η περίπτωση έπρεπε να αποτελέσει εξαίρεση. Το πλάσμα ήταν πολύ αδύναμο και εξουθενωμένο για να θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του , έτσι περπάτησε με σιγουριά στη βεράντα όπου στεκόταν ο άντρας.

Προσπάθησε να τη διατηρήσει ήρεμη για να τη βοηθήσει σωστά και χωρίς να την πληγώσει, ωστόσο η γλώσσα του ήταν τόσο κολλημένη που του ήταν αδύνατο να αφαιρέσει το κουτί.

Τελικά η αρκούδα τα παράτησε και έφυγε, αλλά δεν την έχασαν από τα μάτια τους . Μια ομάδα κτηνιάτρων ταξίδεψε 3.419 χιλιόμετρα ενάντια στην κακοκαιρία μέσα από τον ουρανό και τη γη για να τη σώσει. Τη βρήκαν να τρέμει από τη δίψα και την πείνα, έτσι έπρεπε να την ναρκώσουν για να αφαιρέσουν εύκολα το αντικείμενο . Αν και έμεινε με τραύματα στη γλώσσα της, ένας γιατρός την περιθάλπει ήδη , σύμφωνα με την Daily Mail .

«Θα παρακολουθείται για αρκετές ημέρες και στη συνέχεια θα απελευθερωθεί πίσω στο φυσικό της περιβάλλον με ένα σωρό ψάρια », είπε η επικεφαλής του ρολογιού Σβετλάνα Ραδιονόμο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ . Ο ζωολογικός κήπος της Μόσχας θα τη φροντίζει όσο αναρρώνει όπου την περιμένουν περίπου 50 κιλά ψάρια .

Δείτε τη στιγμή παρακάτω.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και η αρκούδα θα αναρρώσει σύντομα, χάρη στην προσοχή που έλαβε από τους ντόπιους. Μια πραγματικότητα που έχει γίνει πιο συχνή με την κλιματική αλλαγή.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό