Η Όμορφη Ιστορία Της Αρκούδας, Ο Σκύλος Που Υιοθέτησαν Μια Ώρα Πριν Την Κάνουν Ευθανασία

Πολλά σκυλιά σε καταφύγια ζουν την εμπειρία του να περνούν μπροστά από πιθανούς υιοθετητές αλλά που δεν σταματούν και επιλέγουν ένα άλλο τετράποδο. Καθώς τα χρόνια περνούν, πολλοί γούνινοι φαίνεται να χάνουν την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να απολαύσουν την αποκλειστική αγάπη μιας οικογένειας.

Και αυτή την εμπειρία έζησε ο Bear, ένας σκύλος που είχε ήδη βιώσει τις δυσκολίες του να είναι αδέσποτος στους δρόμους του Τέξας: αυτός, τετράποδος 11 ετών, είχε φτάσει τον Ιούνιο στο Barc Animal Shelter, αλλά τώρα ούτε καν να σηκωθεί πια δεν μπορεί. Το κεφάλι του παραιτήθηκε σε μια θλιβερή μοίρα. Ναι, γιατί, όπως συμβαίνει συχνά με τα σκυλιά κάποιων καταφυγίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Bear είχε ήδη συμπεριληφθεί στη λίστα με τα μη υιοθετήσιμα ζώα και ως εκ τούτου προοριζόταν για ευθανασία.

«Ήταν μία από τις 28 ζωές που έπρεπε να κατασταλούν εκείνη την ημέρα – λέει ο εθελοντής στο The Dodo -. Είναι εκπληκτικό που ένας σκύλος σαν αυτόν μπήκε στη λίστα ευθανασίας. Η προσωπικότητά του είναι τέλεια για υιοθεσία: είναι ένας ήρεμος και φιλικός σκύλος».

Και ήταν ο ίδιος ο Garvis που κατάλαβε τα προσόντα του Bear σε μια από τις ελάχιστες πιθανότητες να τον βγάλουν βόλτα: «Ανακαλύψαμε ένα σκυλί που ξαφνικά ήξερε να τρέμει, που του άρεσε να είναι έξω και που αγαπούσε την αγάπη – λέει η γυναίκα -. Δεν έχουμε πολλές πιθανότητες να τα βγάλουμε από το κλουβί, να συναντηθούν με άλλα σκυλιά και να δούμε πώς συμπεριφέρονται έξω. Και σαφώς είναι πολύ διαφορετικά, όπως έδειξε η περίπτωση του Bear: συμπεριφέρεται καλά με λουρί, τόσο ήρεμο και χαλαρό που θα μπορούσες πρακτικά να τον αφήσεις. Ήξερε πώς να κάθεται και να μην ταράζεται.»

Η μεταμόρφωση του σκύλου Αρκούδα, από τον κίνδυνο της ευθανασίας σε μια ευτυχισμένη ζωή

Ο εξαιρετικός σκύλος έγινε γρήγορα αγαπημένος του Garvis, ο οποίος έκανε τα πάντα για να του βρει οικογένεια και να τον υιοθετήσει: «Πλάκα μου κάνεις με αυτά τα μάτια;! Τον αγαπώ – έγραψε στο Facebook σε ένα από τα πολλά μηνύματα που του αφιέρωσε -. Μόλις βγήκαμε έξω, έγινε πέντε χρόνια νεότερος!»

Και το να δείξει την αληθινή προσωπικότητα του Bear έξω από το καταφύγιο λειτούργησε: ο σκύλος βρήκε το παντοτινό του σπίτι μια ώρα πριν από την αναμενόμενη ευθανασία του. Τώρα μπορεί να ζήσει τη ζωή που πάντα ήθελε, γεμάτος ελπίδα και αγάπη.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό