Η ομάδα διάσωσης Alma Libre βοηθάει Δημοτικό Σχολείο που στειρώνει τη γατοαποικία του

Μία πολύ σημαντική έλλειψη των σχολείων μας είναι η απουσία του μαθήματος της οικολογίας-φιλοζωίας. Τα παιδιά διδάσκονται τόσα πράγματα που μπορεί να μην τους χρειαστούν ποτέ. Και δεν μαθαίνουν πράγματα που θα βοηθήσουν τη ζωή τους αλλά και τη ζωή των ανθρώπων δίπλα τους. Που θα βοηθήσουν τον πλανήτη μας και θα μας κάνουν να ζήσουμε όλοι αρμονικά.

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι μεμονωμένοι δάσκαλοι και καθηγητές που προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές τους πάνω σε αυτά. Είναι λίγοι αλλά ελπίζουμε ότι κάποτε θα γίνουν πολλοί.

Ο λόγος για αυτό είναι ένα περιστατικό που ανάρτησε η νέα ομάδα διάσωσης ζώων Alma Libre – Hellenic Animal Rescue και έχει να κάνει με ένα σχολείο που στειρώνει γατάκια.

Το Δημοτικό Σχολείο που στειρώνει τις γάτες του

Πρόκειται για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, το οποίο, με δικές του προσπάθειες, συντηρεί μία υπέροχη και υγιή γατοαποικία στην περιοχή του σχολείου. Το διδακτικό προσωπικό του έχει καταφέρει να στειρώσει όλα τα γατάκια της αποικίας του, τα οποία είναι όλα φιλικά κι αξιαγάπητα. Αλλά υπήρχε ένα μικρό…τετράποδο πρόβλημα.

Είχε ξεμείνει μία πονηρή γατούλα που όλο αυτόν τον καιρό… διέφευγε της σύλληψης. Αν και είχαν δοκιμαστεί όλες οι πιθανές μεθόδοι για να πιαστεί, η γατούλα αυτή αρνιόταν πεισματικά να μπει σε οποιαδήποτε γατοπαγίδα. Έπρεπε όμως να πιαστεί. Γιατί κινδύνευαν να γεμίσουν γατάκια.
Η κ. Δήμητρα λοιπόν, διευθύντρια του σχολείου, αναζήτησε λύσεις και κάλεσε τον εθελοντή της Alma Libre – Hellenic Animal Rescue Alexis Mantzoros, ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως καθώς ήταν διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή γιατί βρισκόταν στην περιοχή. Πράγματι, η γατούλα παγιδεύτηκε με συνοπτικές διαδικασίες, μπήκε σε γατοφόρο και πήρε άμεσα το δρόμο για το κτηνιατρείο.
Η ομάδα στην ανάρτησή της για το συμβάν αναφέρει: “Είμαστε περήφανοι που βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι στο υπέροχο αυτό «οικοδόμημα» των στελεχών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας. Και επιπλέον είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να βλέπουμε από κοντά ένα τέτοιο γατοπεριβάλλον, στο οποίο μεγαλώνει η νέα γενιά φιλόζωων καθώς τα παιδάκια μπορούν να μαθαίνουν από μικρά την αξία της φροντίδας των ζώων. Ελπίζουμε να γίνει πρότυπο και παράδειγμα και για άλλα σχολεία! Συγχαρητήρια!”

Alma Libre – Hellenic Animal Rescue
Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό