Η Νότια Κορέα αποφάσισε ότι είναι παράνομη η σφαγή σκύλων για το κρέας τους

Ένα δικαστήριο της Νότιας Κορέας έχει αποφανθεί ότι η σφαγή σκυλιών για το κρέας τους είναι παράνομη, σε μια απόφαση ορόσημο όπου οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων δήλωσαν ότι θα μπορούσε να προετοιμάσει το δρόμο για την απαγόρευση της κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος.

Το κρέας σκύλου αποτελεί από καιρό μέρος της νοτιοκορεατικής κουζίνας, αφού ετησίως τρώγονται περίπου ένα εκατομμύριο σκύλοι.

Όμως, πέρυσι, η διεθνής ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων υπέβαλε καταγγελίες εναντίον ενός εκτροφέα σκύλων στο Bucheon, κατηγορώντας τον ότι «σκότωνε τα ζώα χωρίς βάσιμους λόγους» και παραβίαζε τους κανονισμούς υγιεινής.

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο της πόλης Bucheon, το οποίο έκρινε ότι η κατανάλωση κρέατος δεν ήταν νόμιμος λόγος για να σκοτωθούν τα σκυλιά και τιμωρήθηκε με πρόστιμο £ 2.100.

Η κατανάλωση έχει μειωθεί στη Νότια Κορέα αφού σήμερα αυτή η παράδοση είναι κάτι σαν ταμπού για τις νεότερες γενιές.

Οι αρχές έχουν επικαλεσθεί κανονισμούς υγιεινής ή νόμους για την προστασία των ζώων που σταματούν τις σκληρές μεθόδους σφαγής και απαγορεύουν από τα εστιατόρια σκυλιών να συμμετέχουν σε διεθνείς εκδηλώσεις, όπως οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο δικηγόρος Care Kim Kyung-eun καλωσόρισε την απόφαση, η οποία οριστικοποιήθηκε τον Απρίλιο αλλά λεπτομέρειές της κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα.

Είπε: “Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι η πρώτη απόφαση του δικαστηρίου που λέει πως η σφαγή σκυλιών για το κρέας τους είναι παράνομη.”

“Το προηγούμενο άνοιξε το δρόμο για τον αποκλεισμό της κατανάλωσης κρέατος σκύλου,” πρόσθεσε.

“Τις τελευταίες δεκαετίες, η κατανάλωση κρέατος σκύλου τείνει προς την απαγόρευση.”

“Η βιομηχανία σκυλίσιου κρέατος θα πληγεί εξαιτίας της απόφασης του δικαστηρίου.”

Ένας νομοθέτης από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα εισήγαγε νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα που θα απαγορεύει οριστικά τη σφαγή σκυλιών για κρέας.

Περίπου 30 ακτιβιστές συσπειρώθηκαν έξω από την βουλή την Πέμπτη, προτρέποντας τους βουλευτές να περάσουν το μέτρο.

Αλλά ορισμένοι Νότιο Κορεάτες αντιτίθενται σε αυτό.

Το σκυλίσιο κρέας καταναλώνεται συνήθως στη χώρα ως λιχουδιά, αφού πιστεύεται ότι το λιπαρό κόκκινο κρέας τους αυξάνει την ενέργεια.

Μια έρευνα πέρυσι διαπίστωσε ότι το 70% των Νοτιοκορεατών δεν τρώνε σκυλιά, αλλά μόνο το 40% πιστεύει ότι η πρακτική θα πρέπει να απαγορευτεί.

Παρόμοιες συζητήσεις εμφανίστηκαν και σε άλλα ασιατικά έθνη όπου καταναλώνεται σκυλίσιο κρέας.

Το πιο διάσημο φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος στη νοτιοδυτική πόλη Γιουλίν συνεχίζει να μαζεύει πλήθη παρά τη διεθνή κατακραυγή.

Η δικαστική απόφαση του Bucheon προκάλεσε οργισμένες διαμαρτυρίες από εκτροφείς σκύλων, των οποίων οι δουλειά πέφτει κατακόρυφα καθώς η κυβέρνηση δεν επιτρέπει να σφάζουν σκυλιά.

“Αυτό είναι εξωφρενικό. Δεν μπορούμε να δεχθούμε την απόφαση ότι η θανάτωση των σκύλων για κατανάλωση κρέατος σκύλου ισοδυναμεί με τη άνευ λόγου θανάτωση ζώων,” δήλωσε στην τηλεόραση YTN ο Cho Hwan-ro, εκπρόσωπος μιας ένωσης εκτροφέων σκύλων.

Υπάρχουν περίπου 17.000 φάρμες σκύλων σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ο Cho, ζητώντας από την κυβέρνηση να νομιμοποιήσει ρητά την κατανάλωση κρέατος σκύλου και τα αδειοδοτημένα σφαγεία σκυλιών. “Διαφορετικά, θα αγωνιστούμε ως το τέλος,” πρόσθεσε.

“Τα σκυλιά για κατανάλωση και τα σκυλιά ως κατοικίδια ζώα πρέπει να χωριστούν,” είπε.

“Οι αγελάδες, οι χοίροι, τα κοτόπουλα και οι πάπιες εκτρέφονται για κατανάλωση, γιατί όχι και οι σκύλοι;”

διαφορετικό

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό