Η μικρή Kaya βρέθηκε σε ένα δρόμο στον Καναδά- Κανείς όμως δεν θέλει να την υιοθετήσει λόγω του προσώπου της

Δύσκολα είναι τα πράγματα για ένα μικρό γατάκι, την Kaya, η οποία βρέθηκε μόνη, έξω στο δρόμο, σε ένα μέρος του Οντάριου, στον Καναδά. Προφανώς εγκαταλελειμμένη από κάποιον που δεν την ήθελε λόγω εμφάνισης.

Ήταν πριν από μερικούς μήνες όταν κάποιος είδε ένα μικρό γατάκι, περίπου ενός χρόνου, αφυδατωμένο, υποσιτισμένο, γεμάτο ψύλλους και τσιμπούρια, να περιμένει κάποιον που να το βοηθήσει. Η γατούλα είχε παράξενο πρόσωπο, σχεδόν ασυνήθιστο.

Ειδοποιήθηκε άμεσα η φιλοζωική οργάνωση To Rescue για να βοηθήσει ώστε η γατούλα να φύγει από το δρόμο και να πάει σε ένα ασφαλές μέρος όπου θα της δίνονταν οι πρώτες βοήθειες. Η ενός μήνα, όταν βρέθηκε, Kaya, όπως την είπαν, γεννήθηκε με μια ανωμαλία του προσώπου. Με αποτέλεσμα να έχει αυτή τη θυμωμένη και συνοφρυωμένη όψη, που καθόλου όμως δεν είναι ενδεικτική του χαρακτήρα της.

Η οργάνωση τη φρόντισε και της βρήκε ένα προσωρινό σπίτι να τη φροντίζει μέχρι να βρεθεί εκείνος που θα την υιοθετούσε. Η Kaya στο σπίτι αυτό πήρε μεγάλη φροντίδα. Πάχυνε, έγινε γερή, παιχνιδιάρα, κοινωνική και φοβερά ανθρωποκεντρική καθώς θέλει μονίμως να βρίσκεται δίπλα σε ανθρώπους. Τα πάει καλά με όλους, και φυσικά με τα άλλα ζωάκια. Με λίγα λόγια μεταμορφώθηκε σε μια υπέροχη γατούλα.

Το αγαπημένο της δε μέρος είναι ένα χάρτινο κουτί που δεν το αποχωρίζεται ποτέ. Εκεί μέσα είναι ο παράδεισός της.

Πρόσφατα έκανε και μια χειρουργική επέμβαση ώστε να μπορεί να βλέπει καλύτερα. Και μπορεί η όρασή της να μην είναι τέλεια, όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα. Σήμερα είναι 5,5 μηνών και εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα προσπαθούν να της βρουν το παντοτινό της σπίτι.

Δυστυχώς κανένα μήνυμα δεν υπήρξε, κανένα τηλέφωνο δε χτύπησε για αυτή. Ένας να της ανοίξει τις πόρτες του σπιτιού του και να την κάνει μέλος του; Να την αγαπήσει και να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει και αυτή όπως της αξίζει; Μέχρι τώρα κανείς.

Και ερχόμαστε σε αυτό που λέμε και που ήταν ο λόγος για να γράψουμε για αυτό το περιστατικό. Για το ρατσισμό και στα ζώα. Η Kaya δεν είναι αυτό που οι περισσότεροι θεωρούν- που έχουν μάθει να θεωρούν- όμορφο ζώο. Δεν είναι φυσιολογική για αυτούς. Το πρόσωπό της απωθεί πολλούς. Τα σχόλια και τα likes κάτω από τις φωτογραφίες της βέβαια είναι αμέτρητα. Αλλά μέχρι εκεί.

Η Kaya δεν είναι άσχημη. Κανένα ζωάκι δεν είναι άσχημο. Μπορεί να είναι άσχημο ένα τοσοδούλι μικρό πλασματάκι; Είναι διαφορετική και μοναδική. Δίνει αγάπη όπως όλα τα άλλα ζώα. Και πρέπει να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τα άλλα ζώα. Το ότι δεν έχουμε συνηθίσει τέτοια ζώα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άσχημα. Τι είναι άλλωστε η φιλοζωία;

Μπορεί να αργήσει να βρει το σπίτι της-ευχόμαστε όχι. Αλλά κάποιος, δεν μπορεί, πραγματικά φιλόζωος, θα αγαπήσει τη μοναδικότητά της και θα θελήσει να την πάρει σπίτι του και να της χαρίσει μια υπέροχη ζωή, με πολλά χάδια, φροντίδα και παιχνίδια.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό