Η μικρή κατσικούλα Πασχαλίνα σώθηκε από τη σφαγή από εθελοντές στις Σέρρες και μας εύχεται Χρόνια Πολλά

Οι μέρες του Πάσχα είναι ημέρες αγάπης. Μέσω της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Χριστού, γιορτάζεται η νίκη της ζωής και η ήττα του θανάτου.

Υπάρχει όμως μια μεγάλη αντίφαση σε όλο αυτό. Πώς γίνεται να γιορτάζουμε την αγάπη θυσιάζοντας τόσα ζώα για το πασχαλινό μας τραπέζι; Τι έθιμο μπορεί να είναι αυτό; Ας σκεφτούμε λίγο και ας αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα. Ποιες είναι οι πραγματικές αξίες της ζωής;

Υπάρχουν κάποια πλάσματα που στάθηκαν αυτές τις μέρες τυχερά. Και αυτό γιατί βρέθηκαν στο δρόμο τους πραγματικοί φιλόζωοι που τα νοιάστηκαν και τα γλίτωσαν από το θάνατο χαρίζοντάς τους τη ζωή. Ελάχιστα τέτοια πλάσματα.

Ένα τέτοιο είναι και η μικρή κατσικούλα που βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Η Πασχαλίνα, όπως την ονόμασαν. Ένα πανέμορφο πλασματάκι που διέσωσαν αυτές τις μέρες οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ | Facebook.

Τη μικρή Πασχαλίνα κάποιοι την πήραν άρον άρον από τη μαμά της. Την άφησαν να μεγαλώνει σε μια αυλή των Σερρών για να βρεθεί στη σούβλα. Ένα μωρό που το μόνο που ήθελε είναι να ζήσει.

Υπάρχουν όμως κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι αξίζουν όλα μας τα μπράβο. Ένα τέτοιο άτομο, όπως λένε οι άνθρωποι του ΦΟΣ, είναι και η Φωτεινή Κ, κάτοικος του χωριού που βρισκόταν η Πασχαλίνα. Η Φωτεινή τη λυπήθηκε και αποφάσισε να της σώσει τη ζωή. Πόσο κοστολογείται μια ζωή; Για αυτά τα πλάσματα ελάχιστα. Δεν έχει αξία η ζωή τους. Η Φωτεινή πλήρωσε για αυτή, την πήρε και τη γλίτωσε.

Τις επόμενες μέρες η κατσικούλα θα μεταφερθεί από τους εθελοντές του Συλλόγου σε μια όμορφη φάρμα όπου θα ζει μαζί με άλλες διασώσεις, τη Λόλα, τη Ρεντίνα, και πολλά άλλα ζωάκια που ζούνε ελεύθερα εκεί. Ζώα που τους δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσουν και να χαρούν τη ζωή.
Οι άνθρωποι του ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ | Facebook μας εύχονται Χρόνια Πολλά αναφέροντας:

“Ας χαρούμε λοιπόν για την μία και μοναδική Πασχαλίνα που σώθηκε και ας ευχηθούμε να έρθουν εποχές που η Πασχαλίνα και κάθε αθώο σαν αυτή πλάσμα θα αποτελεί τον κανόνα του Πάσχα και όχι την εξαίρεση! Χρόνια πολλά σε όλους, λοιπόν, ανθρώπους και ζώα!!”
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό