Η γάτα με μια «σπάνια» μορφή νανισμού θα μείνει για πάντα σαν ένα γατάκι

Αυτή η συγκεκριμένη γλυκιά γάτα με νανισμό μοιάζει με ένα γατάκι, αυτή η γενετική κατάσταση είναι παρούσα μόνο σε μια άλλη γάτα στον κόσμο.

Η Emily Tomlinson εργάζεται σε κτηνιατρική κλινική στο Wolverhampton στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκεί συνάντησε τη γάτα της, με ένα «σπάνιο» είδος νανισμού. Ο Munchie, όπως ονομάζεται αυτό το χαριτωμένο γατάκι, πάσχει από μια κατάσταση που του δίνει την εμφάνιση ότι είναι ένα γατάκι, μια κατάσταση που έχει τεκμηριωθεί μόνο σε μια άλλη γάτα.

Ο Munchie και η Emily συναντήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν ο μικρός ήταν περίπου 3 ή 4 εβδομάδων. Υπήρχε η υποψία ότι είχε πεταχτεί όταν ήταν περίπου τριών ή τεσσάρων εβδομάδων, με την Emily να πιστεύει ότι εγκαταλείφθηκε λόγω των συννεφιασμένων ματιών του – μια κατάσταση που δεν αλλοιώνει την όρασή του με κανέναν τρόπο.

Η Emily υιοθέτησε επίσης ένα άλογο, ένα σκύλο που διέσωσε από τη Ρουμανία και δύο ακόμη γάτες.

“Νιώθω πολύ τυχερή που έχω τον Munchie, έχει την πιο τρελή προσωπικότητα και του αρέσει να του δίνουν πολλή προσοχή και αγκαλιές. Του αρέσει να παίζει με τα παιχνίδια του.

«Τις τελευταίες εβδομάδες ανακαλύψαμε ότι πάσχει από υποπαραθυρεοειδισμό και ξοδεύοντας τέσσερις νύχτες με κτηνιάτρους με ενδοφλέβια θεραπεία υγρών, τα επίπεδα ασβεστίου του ήταν 0,52 όταν η κανονική κλίμακα είναι τουλάχιστον 1,9, ήταν ένα θαύμα ότι δεν είχε πεθάνει. Έχουμε βρει μόνο μία άλλη γάτα διαγνωσμένη με υποπαραθυρεοειδισμό σαν το γατάκι μας, που δεν είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι τόσο περίεργο.

Η Emily προσπαθεί να προσφέρει στον Munchie την καλύτερη ζωή και θέλει να έχει κανονική αλληλεπίδραση με τα υιοθετημένα αδέλφια του, κάνει ότι καλύτερο για να τον δει ευτυχισμένο.

Μπορεί, η Emily να ξόδεψε 2.500 λίρες, αλλά λέει ότι αξίζει όλα όσα μπορούν να γίνουν για να εξασφαλιστεί ότι, ανεξάρτητα από τον νανισμό του, ο μικρός έχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής.

Ο Munchie δεν παρατηρεί τον σπάνιο νανισμό του, είναι μια πολύ χαρούμενη γάτα και είναι πρόθυμος να εξερευνήσει τον κόσμο.

“Έχει μια κατάσταση υγείας και έτσι θα χρειαστεί τακτικές εξετάσεις αίματος για να παρακολουθούμε τα επίπεδα ασβεστίου του και θα παίρνει φάρμακα για το υπόλοιπο της ζωής του.”

Η Emily, αναφερόμενη στο νανισμό του Minchie, λέει επίσης:

«Πιστεύουμε ότι θα έχει μια φυσιολογική ζωή, αλλά επειδή υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες και επειδή είναι τόσο σπάνιο, δεν είμαστε σίγουροι. Είναι σαν ένα κανονικό γατάκι, μπορεί να σκαρφαλώσει, αλλά δεν μπορεί να πηδήσει γιατί πρέπει να έχει κανονικό ασβέστιο και βιταμίνη D και να παραμείνει σταθερό. Ζυγίζει περίπου 1,7 γραμμάρια ».

Η Emily σχολιάζει ότι η φροντίδα του Munchie δεν είναι εύκολη υπόθεση, λόγω του νανισμού παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες, αλλά κάνει ότι είναι δυνατόν για την ευημερία του.

«Τον ταΐζω τέσσερις φορές την ημέρα και όχι περισσότερο από 15 γραμμάρια ανά γεύμα, τρώει σαν ένα γατάκι. Όταν ήταν πολύ άσχημα, τον τάιζα περίπου 6-8 φορές την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του να σηκωθώ αρκετές φορές τη νύχτα για εβδομάδες. Ήταν εξαντλητικό, αλλά το άξιζε, γιατί … αφού ήταν κοντά στο να πεθάνει, έχει ανακάμψει και είναι στο δρόμο για ανάκαμψη ».

Πηγή: petsworld.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό