Η Έλενα Ακρίτα υιοθέτησε μια γέρικη σκυλίτσα από το κυνοκομείο Σπάρτης- Τέλος το μόνιμο δέσιμο με αλυσίδα

Ένα από τα ζώα που ζούσαν στις γνωστές άθλιες συνθήκες των κυνοκομείων της Σπάρτης, η σκυλίτσα Μυρτώ, μετά την περίθαλψή της στο ΔΙΚΕΠΑΖ εδώ στην Αθήνα, δεν επέστρεψε στη Σπάρτη, όπως ήταν το πρόγραμμα. Ο λόγος; Γιατί βρήκε σπίτι. Και την καλύτερη μαμά του κόσμου, η οποία θα την αγαπάει και θα της δώσει όλη την αγάπη που στερήθηκε.

Η Μυρτούλα είναι μια ηλικιωμένη σκυλίτσα που ζούσε δεμένη στο ένα από τα δύο κυνοκομεία-κολαστήρια της Σπάρτης. Ήταν ένα από τα 11 σκυλάκια που ανέλαβε να περιθάλψει το ΔΙΚΕΠΑΖ καθώς η κατάστασή τους δεν ήταν καλή. Όλα τα ζώα εκεί ήταν σε άθλια κατάσταση. Η συμφωνία ήταν να επιστρέψουν πίσω. Το ΔΙΚΕΠΑΖ άλλωστε δεν είναι χώρος για φιλοξενίες.

Οι εθελοντές που έχουν αναλάβει αυτά τα ζώα καθημερινά κάνουν αμέτρητες προσπάθειες να τους βρουν σπίτι ώστε να μη γυρίσουν πίσω στα κυνοκομεία. Η Έλενα Ακρίτα, γνωστή για τη μεγάλη αγάπη της στα ζώα, την οποία δείχνει, μεταξύ άλλων, με το να υιοθετεί μονίμως αδέσποτα, αποφάσισε να σώσει ένα από αυτά τα 11. Τη Μυρτώ. Το πιο γέρικο. Πραγματικά υπέροχη πράξη.

Επισκέφτηκε το ΔΙΚΕΠΑΖ, συναντήθηκε με τον κ. Γρηγόρη Γουρδομιχάλη (από το προφίλ του οποίου πήραμε κάποιες φωτογραφίες) Πρόεδρος ΠΕΣΥΔΑΠ – Δημ. σύμβουλος Κορ/λού -τ. Δ/ντής ΕΠΑΛ Κορ/λου, όπου της παρέδωσε την τυχερή Μυρτώ.

Ο ίδιος μάλιστα θα πει σε ανάρτησή του στο Facebook: «Η Έλενα Ακρίτα άνοιξε την αγκαλιά της για τη Μυρτώ. Μια όμορφη στιγμή είχαμε χθες στον ΠΕΣΥΔΑΠ, όταν η γνωστή δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα μας επισκέφθηκε για να υιοθετήσει ένα από τα σκυλάκια της Σπάρτης που νοσηλεύσαμε στο ΔΙΚΕΠΑΖ.

Η κ. Ακρίτα άνοιξε την αγκαλιά της για να αλλάξει τη ζωή στο πιο ηλικιωμένο από τα ζώα, αυτό που θα είχε τις πιο μικρές πιθανότητες να υιοθετηθεί από κάποιον άλλο. Και επειδή είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την πρώτη συνάντηση της κ. Ακρίτα με τη Μυρτώ, διαπίστωσα ότι υπάρχει «χημεία» μεταξύ τους.

Φυσικά, διαβεβαίωσα την Έλενα Ακρίτα ότι το ΔΙΚΕΠΑΖ, οι γιατροί και οι νοσηλευτές του θα είναι πάντα κοντά στην ίδια και τη Μυρτώ για οτιδήποτε χρειαστούν, όπως γίνεται με όλα τα ζώα που υιοθετούνται από το ΔΙΚΕΠΑΖ και τους κηδεμόνες τους.»
Καλή ζωή να έχεις Μυρτώ δίπλα στην υπέροχη μαμά σου💗💗

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Γέρασε δεμένη στη Σπάρτη. Τώρα θα ζει σαν βασίλισσα.
Δείτε τη Μυρτώ 👇🏻👇

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό