Η εκδίκηση της φύσης:Λουόμενοι τρέχουν να σωθούν καθώς Θαλάσσιοι λέοντες τους διώχνουν από την παραλία

Και στην Καλιφόρνια ήρθε το τέλος της σεζόν των καλοκαιρινών μπάνιων. Αν και αυτό έγινε σαφές με έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο: Σε μια ακτή της, τη Λα Τζόλα, εισέβαλαν θαλάσσιοι λέοντες διώχνοντας κακήν κακώς τους λουόμενους, που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την παραλία, και διεκδικώντας εκ νέου την περιοχή τους. Θα μπορούσε κάποιος να το πει και η εκδίκηση της φύσης. Το ασυνήθιστο σκηνικό καταγράφηκε σε βίντεο και, φυσικά, έγινε viral στα social media.

Οι θαλάσσιοι λέοντες είναι κοντότριχα θηλαστικά που περπατούν με τα τέσσερα. Μοιάζουν ιδιαίτερα με τις γουνοφόρες φώκιες και, πράγματι, ανήκουν στην ίδια οικογένεια, τις λεγόμενες Ωταριίδες, που περιλαμβάνει έξι σωζόμενα είδη και ένα εξαφανισμένο (τον ιαπωνικό θαλάσσιο λέοντα).

Ένας αρσενικός θαλάσσιος λέοντας της Καλιφόρνια ζυγίζει κατά μέσο όρο 300 κιλά και έχει περίπου 2,4 μέτρα μήκος, ενώ ο θηλυκός θαλάσσιος λέοντας ζυγίζει 100 κιλά και έχει 1,8 μέτρα μήκος. Εύλογα λοιπόν το θέαμα των τεράστιων ζώων που επιτίθεντο στους παραθεριστές τούς προκάλεσαν φόβο, τρέποντάς τους σε φυγή.

Δείτε το βίντεο:

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό