Η ασυνήθιστη επιχείρηση διάσωσης ενός σκύλου που κόλλησε στη τέντα ενός καταστήματος

Μια ασυνήθιστη σκηνή έλαβε χώρα στη rue Joseph-Vernet, στην Αβινιόν. Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, μια ομάδα πυροσβεστών στάλθηκε στο σημείο για να σώσει ένα σκυλί που είχε κολλήσει στη τέντα ενός καταστήματος.

Έχουμε συχνά στο μυαλό μας την εικόνα ενός πυροσβέστη που βάζει τη σκάλα του για να σώσει μια γάτα που έχει κολλήσει στην κορυφή ενός δέντρου ή ενός ηλεκτρικού στύλου. Ένας σκύλος σε μια τέτοια κατάσταση αποδεικνύεται πολύ πιο σπάνιο … Κι όμως!

Γύρω στις 12:50 μ.μ., στη rue Joseph-Vernet στην Αβινιόν , οι περαστικοί έμειναν έκπληκτοι βλέποντας, όχι ένα αιλουροειδές, αλλά ένα σκύλο κολλημένο … στη τέντα ενός καταστήματος! Το ζώο με το μαύρο τρίχωμα προφανώς κατάφερε να ξεπεράσει το κιγκλίδωμα του παραθύρου του 1ου ορόφου. Αδύνατον να ελευθερωθεί…

Μια ασυνήθιστη σκηνή

Για τη διάσωση κλήθηκαν λοιπόν πυροσβέστες. Οι πυροσβέστες έβγαλαν τη σκάλα τους και ανέβηκαν για να συναντήσουν το τετράποδο. Ένας κάτοικος της Αβινιόν που είδε τη σκηνή είπε στους συναδέλφους μας από το Dauphiné ότι « ο σκύλος πανικοβλήθηκε πολύ. Ήταν πολύ φοβισμένος και οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να τον πιάσουν. Προσπάθησε να ξανασηκωθεί πολλές φορές, γλιστρώντας, αλλά αν δεν ήταν εκεί οι πυροσβέστες, θα έπεφτε ».

Μετά από περίπου 20 λεπτά έφτασε τελικά στο σημείο ο ιδιοκτήτης του ταλαιπωρημένου ζώου. Όλα καλά που τελειώνουν καλά: κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, ο σκύλος κατάφερε να φτάσει μόνος του στο σπίτι, περνώντας πάνω από τα κάγκελα του παραθύρου!

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2022, στη Νέα Ζηλανδία, οι πυροσβέστες έμειναν έκπληκτοι όταν έμαθαν ότι έπρεπε να βοηθήσουν ένα Λαμπραντόρ που είχε κολλήσει σε ένα δέντρο. Παγιδευμένος 5 μέτρα πάνω από το έδαφος , ο κηδεμόνας του δεν κατάφερε να τον σώσει. Μέλη της North Brigade του Havelock σκαρφάλωσαν προσεκτικά στο δέντρο και ο τετράποδος διασώθηκε με επιτυχία. Μια εξίσου ασυνήθιστη διάσωση!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό