Η Απίστευτη Μεταμόρφωση της Σκυλίτσας Που Πριν Λίγους Μήνες Αργοπέθαινε Στο Αγρίνιο- Ψάχνει Σπιτάκι

«Η αγάπη των εθελοντών ανασταίνει ζώα που είναι καταδικασμένα σε θάνατο και κάνει θαύματα», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ιστορίας που πιθανόν πολλοί από εσάς γνωρίζετε. Είναι όμως μια χαρακτηριστική ιστορία πώς όταν ένα ζώο αλλάζει χέρια και πάει στα κατάλληλα, μπορεί να σωθεί και γίνει το ομορφότερο ζώο του κόσμου.

Η σκυλίτσα που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες, η Σουργελίνα, όπως την ονόμασαν, αργοπέθαινε στο Αγρίνιο. Ήταν σε άθλια κατάσταση, γεμάτη πληγές, με ψώρα, μύκητες, σταφυλόκοκο…Και τι δεν είχε. Τα κόκαλά της, όπως χαρακτηριστικά είχε πει η εθελόντρια Μαρία Maria Arkomani, ήταν έτοιμα να βγουν από το δέρμα της. Τόσο αδύνατη. Την είχαν πάρει μαζί με ένα άλλο. Και τα δύο υπέφεραν από φαγούρα. Έκλαιγαν από τον πόνο. Δυο μικρά πλασματάκια να κλαίνε από τον πόνο…

Δεν θα μείνουμε στο τι και πώς. Έχουν όλα γραφτεί. Δεν είναι δύσκολο να τα βρει άλλωστε κάποιος.

Βλέποντάς τα σε ανάρτηση η Μαρία Αρκομάνη του Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse αποφάσισε να κάνει κάτι να τα βοηθήσει. Τα έφερε Αθήνα και τα ανέλαβε. Αγρίνιο- Αθήνα. Η διαδρομή προς τη σωτηρία. Μαζί με τον κόσμο που είναι πάντα δίπλα στο τεράστιο έργο που κάνει ως εθελόντρια εδώ και πολλά χρόνια ξεκίνησαν όλοι αυτόν τον αγώνα σωτηρίας. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Τα δερματικά γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολα και θέλουν χρόνο, επιμονή και επιμονή.

Ο αγώνας δόθηκε και η Σουργελίνα νίκησε. Είναι πλέον μια υγιέστατη κούκλα, ενός έτους, απαλή σαν βαμβάκι. Ένα διαφορετικό σκυλί. Αγοροκόριτσο, τρελή, χαδιάρα και στο παίζει δύσκολη αλλά λιώνει αφού την πάρεις αγκαλιά και την πεθάνεις στα φιλιά! Οι φωτογραφίες της απίστευτης αλλαγής της είναι η μεγάλη απόδειξη.

Και ήρθε η ώρα να βρει το παντοτινό της σπίτι. Ήρθε η ώρα να ξεχάσει όσα πέρασε και να ζήσει όπως αξίζει σε όλα τα πλάσματα. Αν κάποιος θέλει να την κάνει μέλος του σπιτιού του, ας καλέσει τον άνθρωπο που ήταν δίπλα της σε όλον αυτό τον αγώνα της από το πρώτο λεπτό ☎️Αρκομάνη Μαρία 6946491993 Maria Arkomani

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό