Η Adidas «Σπάει» Το Συμβόλαιο Ποδοσφαιριστή Που Κακοποίησε Την Γάτα Του

Η Adidas «Σπάει» Το Συμβόλαιο Ποδοσφαιριστή Που Κακοποίησε Την Γάτα Του

Adidas: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Γάλλου ποδοσφαιριστή Kurt Zouma της West Ham, ο οποίος κακοποίησε το γατάκι του σε βίντεο. Μετά την γενική κατακραυγή με το βίντεο που διέρρευσε η Adidas αποφάσισε να διακόψει κάθε εμπορική σχέση με τον ποδοσφαιριστή.

Πρόσφατα έγινε γνωστή η περίπτωση κακοποίησης ζώων που διέπραξε ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Κουρτ Ζούμα , ο οποίος κατέγραψε τον εαυτό του να χτυπά το γατάκι του και το βίντεο του οποίου δημοσιεύτηκε αργότερα στο Snapchat . Έκτοτε έλαβε ηχηρή απόρριψη.

«Καταδικάζουμε τη σκληρότητα των ζώων και τη βία κάθε είδους», είπε επίσης η βρετανική εταιρεία Vitaly, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο με τον Kurt Zouma – παίκτη της West Ham – να κλωτσά τη γάτα του και ότι ο σύλλογός του τον τιμώρησε μόνο με ποινή.

Η περίπτωση του Kurt Zouma έχει γίνει viral σε όλο τον κόσμο και είναι ότι το να χτυπήσει τη γάτα του σαν να ήταν μπάλα ποδοσφαίρου έχει εξοργίσει τις ενώσεις ζώων, τους θαυμαστές του αλλά και όσους συνεργάζονται μαζί του. Ένας από τους πιο άμεσα εμπλεκόμενους ήταν η εταιρεία Adidas, η οποία χορηγούσε τον παίκτη, και η Vitality , η οποία χορηγεί την ποδοσφαιρική του ομάδα.

Αν και η ομάδα της Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε χρηματικό πρόστιμο για τον παίκτη της μετά τη μετάδοση του βίντεο, για τη βρετανική φίρμα που τους χορηγεί, δεν ήταν αρκετό και αποφάσισαν να διακόψουν τις σχέσεις τους μέχρι να ληφθούν άλλα μέτρα.

«Κλείσαμε την έρευνά μας και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Κουρτ Ζούμα δεν είναι πλέον αθλητής με συμβόλαιο με την Adidas». Είπε η εταιρεία στο Γαλλικό Πρακτορείο

Μέσω μιας δήλωσης στα κοινωνικά της δίκτυα , προσχώρησε και η εταιρεία Vitality , η οποία ισχυρίστηκε ότι αισθάνεται «αναστατωμένη από το βίντεο του Κουρτ Ζούμα» και ανακοίνωσε το μέτρο που τέθηκε σε ισχύ από εκείνη τη στιγμή:

«Στο Vitality, καταδικάζουμε τη σκληρότητα των ζώων και τη βία κάθε είδους. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την πράξη που έδειξε στη συνέχεια ο σύλλογος ως απάντηση σε αυτό το περιστατικό . Για το λόγο αυτό, θα αναστείλουμε τη χορηγία μας στη Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ με άμεση ισχύ », αναφέρει ο λογαριασμός του στο Twitter .

Τέλος, η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε τώρα να συνεργαζόμαστε με τον σύλλογο για να καταλάβουμε ποιες ενέργειες θα κάνουν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση».

Ο Ζούμα, ο οποίος έπαιξε με τη Γουότφορντ στην Πρέμιερ Λιγκ το βράδυ της Τρίτης, έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις μετά την εμφάνιση βίντεο που δείχνει να πέφτει, να κλωτσάει και να χαστουκίζει το ζώο. Το υλικό μεταδόθηκε από το αγγλικό μέσο The Sun και έχει γεμίσει τον παίκτη με έντονα σχόλια για τις πράξεις του.

Τα γατάκια είναι ασφαλή

Μετά τη διάδοση αυτού του περιεχομένου, η Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) ανέφερε ότι οι γάτες ήταν τώρα υπό τη φροντίδα τους, ενώ ξεκινούν έρευνα για να διευκρινιστούν τα γεγονότα και να λάβουν πιο σημαντικά μέτρα εάν χρειαστεί.

“Ο Κερτ και ο σύλλογος συνεργάζονται πλήρως με την έρευνα και ο παίκτης συμμορφώθηκε οικειοθελώς με τα βήματα που έγιναν στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης των δύο γατών της οικογένειάς του στο RSPCA για αξιολόγηση “, ανέφερε ο σύλλογος.

Μέχρι στιγμής, στον 27χρονο έχει επιβληθεί πρόστιμο με μισθό δύο εβδομάδων, που φέρεται να είναι ένα ποσό £250.000 (περίπου 300.000 $) που θα δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για την ευζωία των ζώων , αφού ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό