Heid’s Village: Το Καλύτερο Καταφύγιο Ζώων Στον Κόσμο Σώζει Ζωάκια Από Ευθανασία

Heid’s Village: Το Καλύτερο Καταφύγιο Ζώων Στον Κόσμο Σώζει Ζωάκια Από Ευθανασία

Heid’s Village: Το Heid’s Village αποτελεί παράδειγμα λειτουργίας των καταφυγίων για όλο τον κόσμο. Βρίσκεται στο Φοίνιξ της Αριζόνας των ΗΠΑ. Ένα καταφύγιο παράδεισος που κάνει πράξη τον λόγο που δημιουργήθηκε. Φιλοξενεί αδέσποτα ζώα ή ζώα από άλλα καταφύγια γλιτώνοντας αθώες ψυχές από την ευθανασία.

Στην Αμερική ξέρουμε ότι γίνονται πολλές ευθανασίες καθημερινά στα καταφύγια που λέγονται kill shelters. Δεν είναι όλα φυσικά τα καταφύγια έτσι. Υπάρχουν και αυτά που φιλοξενούν ζώα, μπορεί και για όλη τους τη ζωή. Ζώα δηλαδή που δεν βρίσκουν ποτέ σπίτι. Κάτι σαν τα δικά μας δηλαδή. Όμως τα kill Shelters είναι πολλά. Και ειδικά στην περιοχή του του Φοίνιξ στην Αριζόνα. Το κάθε ζωάκι που μπαίνει εκεί, αν δεν υιοθετηθεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δυστυχώς οδηγείται σε ευθανασία.

Το Heidi’s Village πρόκειται για καταφύγιο ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που δημιούργησε η Virginia (Ginny) Jontes, γνωστή στο μέρος εκεί για τη φιλοζωική της δράση. Άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο που μας πέρασε και ο σκοπός του είναι να συνεργαστεί με άλλα καταφύγια και φιλοζωικές οργανώσεις ώστε να σώζονται ζώα από ευθανασίες άλλων καταφυγίων και να φιλοξενούνται σε αυτό μέχρι να βρουν σπίτι. Η χωρητικότητά του είναι μεγάλη καθώς μπορούν να βρουν προσωρινό σπίτι 200 γάτες και 250 σκύλοι. Οι χώροι διαμονής των ζώων πραγματικά εντυπωσιάζουν και κάνουν τη διαφορά. Μεγάλοι, φωτεινοί, με μικρή αυλή για να παίζουν και κλιματιζόμενοι. Διαθέτει δε και κτηνιατρείο. Αν δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν, θα καταλάβετε ότι μιλάμε για ένα εκπληκτικό και διαφορετικό καταφύγιο .

Η Jontes αναφέρει ότι το καταφύγιο αυτό δεν κάνει τη δουλειά που κάνουν οι φιλοζωικές οργανώσεις και άλλοι οργανισμοί, που σώζουν δηλαδή ζώα από τους δρόμους ή ζώα που υφίστανται κακοποίηση. Αυτό που κάνει είναι να φιλοξενεί τέτοια ζώα που προέρχονται από καταφύγια που γίνονται ευθανασίες και να τα σώζει βρίσκοντάς τους σπίτι. Φιλοξενεί επίσης ζώα που έχουν ήδη βρει σπίτι και μένουν εκεί μέχρι να πάνε σε αυτό. Εκεί περιθάλπονται και εκπαιδεύονται. Περνούν εκεί με άλλα λόγια το μεταβατικό στάδιο ανάμεσα στη διαμονή σε ένα τυπικό και ψυχρό καταφύγιο και την υιοθεσία. Ώστε να είναι πανέτοιμα για το μόνιμο σπίτι τους.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό