Γυναίκα Υιοθετεί Εγκαταλελειμμένο Λύκο Και Γίνονται Αχώριστοι

Γυναίκα Υιοθετεί Εγκαταλελειμμένο Λύκο Και Γίνονται Αχώριστοι

Δεν είναι κάτι…σύνηθες θα λέγαμε να υιοθετεί κάποιος έναν λύκο για κατοικίδιο, σε σχέση με μια γατούλα ή έναν σκυλάκο. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πώς ο κόσμος έχει αρχίσει να υιοθετεί ερπετά, τρωκτικά, αμφίβια, πουλιά, ψάρια … και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής!

Το σημαντικό είναι ότι κάθε ζώο να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και να υιοθετείται νόμιμα. Δεν είναι νόμιμο, στην πραγματικότητα, η κατοχή οποιουδήποτε είδους – είναι σημαντικό, στην πραγματικότητα, να είστε καλά ενημερωμένοι εκ των προτέρων. Για παράδειγμα, στις περισσότερες χώρες του κόσμου δεν είναι δυνατόν να υιοθετήσετε έναν λύκο: από την άλλη πλευρά, οι λύκοι δεν είναι καθόλου κατοικίδια… Ωστόσο, στη Ρωσία, ένα κορίτσι ονόματι Alida κατάφερε να δαμάσει έναν, για να του δώσει μια άλλη ευκαιρία στη ζωή. Η Κίρα, μάλιστα, είναι ένα μικρό λυκάκι που το εγκατέλειψε η μητέρα της όταν ήταν μόλις 3 ημερών και που χωρίς εξωτερική βοήθεια δεν θα μπορούσε να επιβιώσει. Ευτυχώς, η Alida ήταν εκεί για εκείνη.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το να δαμάσεις έναν λύκο δεν είναι καθόλου εύκολο και σίγουρα απαιτεί την υπομονή και την εμπειρία ενός ειδικού χεριού. Η μητέρα της Kira ανήκε σε μια οικογένεια που, σε κάποιο σημείο, δεν ήταν πλέον σε θέση να διαχειριστεί το ζώο, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες να στραφούν σε ένα καταφύγιο. Στο ίδιο καταφύγιο γεννήθηκε η Kira.

Δυστυχώς, η μαμά εγκατέλειψε τα κουτάβια της μετά από 3 ημέρες γέννησης και η Kira και τα αδέρφια της ταΐστηκαν με το χέρι από τους εθελοντές του καταφυγίου. Τόσο για τη μητέρα όσο και για τα μικρά, οι πιθανότητες επιβίωσης στην άγρια ​​φύση ήταν πολύ μικρές, καθώς κανείς δεν τους είχε μάθει ποτέ να κυνηγούν, για παράδειγμα. Μόλις τα κουτάβια δυνάμωσαν λίγο, το καταφύγιο άρχισε να ψάχνει για οικογένειες που θα μπορούσαν να τα δεχτούν.

Η νεαρή Alida, μια Ρωσίδα, δεν κρατήθηκε όταν κατάλαβε ότι η Kira τη χρειαζόταν. “Την πήρα από το καταφύγιο όταν ήταν μόλις 28 ημερών. Είναι έξυπνη αλλά πολύ πεισματάρα.

Από την αρχή, ξεκίνησα μια διαδικασία κοινωνικοποίησης μαζί της. Είδε έναν τεράστιο αριθμό σκυλιών, ανθρώπων και παιδιών. Περπατήσαμε σε διαφορετικά μέρη για να μπορεί να μελετά διαφορετικές μυρωδιές, να ακούει νέους ήχους. Οι λύκοι έχουν μια έμφυτη νεοφοβία, φόβο για οτιδήποτε καινούργιο. Είναι μια πολύ δύσκολη, μακρά και κουραστική διαδικασία, αλλά είναι απαραίτητο η Kira να μπορεί να ζήσει μαζί μου σε αστικό περιβάλλον και νιώθοντας άνετα» εξήγησε η Αλίντα.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό