Γυναίκα Ταξιδεύει Δωρεάν Σε Όλο Τον Κόσμο Χάρη Στις Γάτες

Γυναίκα Ταξιδεύει Δωρεάν Σε Όλο Τον Κόσμο Χάρη Στις Γάτες

Πώς το έχει καταφέρει αυτό – Μέχρι σήμερα έχιε καταφέρει και έχει ταξιδέψει σχεδόν σε 20 πόλεις εντελώς δωρέαν. Δεν έχει ξοδέψει ούτε cent για τη διαμονή της και αυτό το οφείλει στις…γάτες!

Η web editor Madolline Gourley λατρεύει τα ταξίδια. Έχει επισκεφτεί ένα σωρό μέρη, από Νέα Υόρκη ως την Αλαμπάμα και το Ντάργουιν στην Αυστραλία. Αλλά σε αντίθεση με άλλους, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχει ξοδέψει ούτε δολάριο για τη διαμονή. Το μυστικό της; Οι γάτες.

Οι περισσότεροι ξέρουμε το couchsurfing και τα χόστελ, όμως ένα άλλο κόλπο είναι το καλά κρυμμένο μυστικό των ταξιδιωτών: διακοπές με housesitting, όπου οι ταξιδιώτες φροντίζουν ένα σπίτι όσο ο ιδιοκτήτης λείπει. Μερικές φορές φροντίζουν και τα ζώα τους. Η Gourley, που μένει στο Μπρισμπέιν, ειδικεύεται στις γάτες.

Παρόλο που το housesitting και το petsitting είναι δημοφιλή σε μεγαλύτερους ταξιδιώτες, δεν έχει περάσει και πολύ στον mainstream τουρισμό – παραδόξως βέβαια αν σκεφτούμε την εμμονή μας με τα γλυκούλια ζωάκια.

Η Gourley που λατρεύει τις γάτες έμαθε για το catsitting από έναν συνάδελφο πριν από χρόνια και αμέσως ήξερε ότι ήταν τέλειο για εκείνη. Από τότε χρησιμοποιεί τακτικά πλατφόρμες όπως η Trusted Housesitters και η Aussie House Sitters, όπου ψάχνει νέους προορισμούς.

«Είναι παράξενο και οι άλλοι απορούν», λέει στο VICE, αλλά πιστεύει ότι αυτές οι γάτες είναι καταπληκτική παρέα για μια μόνη ταξιδιώτισσα.

«Είναι σαν να έχεις έναν φίλο και στην επόμενη πόλη επισκέπτεσαι άλλον φίλο. Λυπάμαι για κάποιες γάτες που αποχωρίστηκα γιατί τις συμπαθούσα πολύ.

Θυμάται ακόμα πολλά ονόματα. Την Bonnie, τη γάτα με τα τρία πόδια στη Νέα Υόρκη, τον αχόρταγο Jasper από τη Νότια Καρολάινα και την Pixel από το Σίδνεϊ που της θύμιζε τη γάτα του Τσέσαιρ στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Η πρώτη φορά που η Gourley έκανε catsitting ήταν τα Χριστούγεννα του 2017, στο Σαν Φρανσίσκο. Ήταν για ένα ζευγάρι και ήταν καλή αρχή.

«Ήταν εξαιρετικοί, καθόρισαν την όλη εμπειρία για μένα», είπε. Ο γάτος τους, ο Harvey, ήταν πολύ ντροπαλός αλλά την πλησίασε στις δέκα μέρες που έμεινε στο σπίτι.

Έκτοτε έχει πάει στις ΗΠΑ επτά φορές. Κάθε φορά έβαζε τις γατοαποστολές της τη μία μετά την άλλη, ώστε η διαμονή της να είναι διασφαλισμένη για όλο το ταξίδι. Ποτέ δεν πλήρωσε τίποτα.

Τον τελευταίο χρόνο, οι διακοπές της έχουν περιοριστεί στη χώρα λόγω της πανδημίας. Αλλά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει και ψάχνει συχνά ευκαιρίες για catsitting στην Αυστραλία.

Τα περασμένα Χριστούγεννα βρέθηκε στο Ντάργουιν της Αυστραλίας, έξω από τις περιοχές που ταξίδευε συνήθως. Την τράβηξε μία γάτα που είδε σε αγγελία, περσική με πατημένη φατσούλα.

«Νομίζω ότι η φωτογραφία της γάτας με παρακίνησε να κάνω αίτηση, διότι ήταν φατσόνι. Οπότε σκέφτηκα, «Γιατί όχι; Πάμε στο Ντάργουιν».

Αν δει κανείς τα νούμερα, οι διακοπές που περιλαμβάνουν catsitting γλιτώνουν πολλά λεφτά στους ταξιδιώτες. Ενώ η Gourley δεν πληρώνεται για το catsitting, δεν πληρώνει διαμονή. Απ’ όταν ξεκίνησε, η Gourley υπολογίζει ότι έχει γλιτώσει 22.000-29.000 δολάρια σε ταξιδιωτικά έξοδα.

«Δεν θα ξόδευα τόσα λεφτά για να πάω σε όλα αυτά τα μέρη. Πήγα επειδή είχα δωρεάν διαμονή», λέει.

Οι επαφές της με τους φιλόξενους ιδιοκτήτες τη βοήθησαν να μάθει για πράγματα που δεν γράφουν οι τουριστικοί οδηγοί – έτσι κατάφερε να δει ιαπωνικούς μακάκους σε ένα τοπικό πάρκο όταν βρισκόταν στην Τασμανία.

Η σχέση με τους ιδιοκτήτες είναι ένας από τους λόγους που συνεχίζει. Έχει γίνει καλή φίλη με κάποιους, όπως ένα ζευγάρι στο Σιάτλ που γνώρισε πριν χρόνια. Έγινε ακόμη και φίλη με τους γείτονές τους κατά τη διαμονή της, πηγαίνοντας στις συγκεντρώσεις τους.

Φυσικά έχει γνωρίσει σχολαστικούς ιδιοκτήτες με κουραστικές ρουτίνες, αλλά σε γενικές γραμμές οι εμπειρίες της ήταν γεμάτες θέρμη και φιλοξενία.

Σε αντίθεση με τα σκυλιά που θέλουν βόλτα, οι γάτες δεν θέλουν τόσο κόπο, προσφέρουν ευελιξία που χρειάζεται ένας τουρίστας που εξερευνά μια καινούργια πόλη. Η Gourley είπε ότι έχει συνήθως 12 ελεύθερες ώρες για εξερεύνηση.

Συνήθως ξεκινάει με τις πρωινές δουλειές και ύστερα ξεκινάει το πρόγραμμά της. Κάποιες μέρες μένει στο σπίτι για να τα πει με φίλους και συγγενείς ή να γράψει για τις περιπέτειές της στο μπλογκ της.

Η Gourley θεωρεί πως το να ταξιδεύεις μόνη είναι ένας συναρπαστικός συνδυασμός γκάφες και τυχερά – από το ότι μπήκε σε λάθος διαμέρισμα στο Τέξας, μέχρι το ότι κλειδώθηκε έξω από το σπίτι στο Νέο Μεξικό και τα σπιτικά γεύματα με φιλικούς γατοϊδιοκτήτες και ξεναγήσεις από κοινωνικούς ξένους.

Όμως η Gourley συμβουλεύει να μην το δοκιμάσεις αν δεν σου αρέσουν τα ζώα.

«Αν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό να σου αρέσουν τα ζώα. Σίγουρα, είναι ένα δωρεάν σπίτι αλλά πρέπει να φροντίζεις τα ζώα», είπε συμπληρώνοντας ότι είναι σημαντικό να είσαι αξιόπιστος στη φροντίδα και να έχεις το σπίτι καθαρό.

Μέχρι στιγμής η Gourley έχει ταξιδέψει σε 14 πόλεις στις ΗΠΑ και 4 στην Αυστραλία χάρη στο petsitting και παραμένει ενθουσιώδης για τις ταξιδιωτικές περιπέτειες που την περιμένουν.

«H αγάπη μου για τις γάτες μού έχει ανοίξει πολλές πόρτες», λέει.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό