Γυναίκα Μετατρέπει Το Σπίτι Της Σε Καταφύγιο Ηλικιωμένων Σκύλων Και Ζει Παρέα Με 80 Σκυλιά

Γυναίκα Μετατρέπει Το Σπίτι Της Σε Καταφύγιο Ηλικιωμένων Σκύλων Και Ζει Παρέα Με 80 Σκυλιά

Σκύλοι: Η Valerie Reid έχει περάσει 5 χρόνια βοηθώντας στη διάσωση ηλικιωμένων κατοικίδιων που είναι άστεγα μετά το θάνατο των ιδιοκτητών τους, όπως ακριβώς και ο ηλικιωμένος Ντόμπερμαν του πατέρα της.

Τα σκυλάκια , για διάφορους λόγους, είναι συχνά άστεγα και δυστυχώς εγκαταλείπονται στο δρόμο . Όταν η Valerie συνειδητοποίησε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, ήταν τα ηλικιωμένα σκυλιά που ήταν άστεγα, αποφάσισε ότι ήταν αποστολή της στη ζωή να το αλλάξει αυτό.

Η Valerie Ried είναι μόλις 44 ετών, αλλά εδώ και 5 χρόνια πραγματοποιεί μια από τις πιο πολύτιμες φιλανθρωπίες στον κόσμο: φροντίζει σκυλάκια. Στην αρχή, δεν ήταν πιστή λάτρης των σκύλων, αλλά όταν πέθανε ο πατέρας της, η ζωή της πήρε μια δραστική τροπή που δεν περίμενε ποτέ.

Ο πατέρας της Valerie, όταν ήταν ήδη γέρος, αρρώστησε βαριά και αργότερα πέθανε. Όταν η γυναίκα έχασε τον πατέρα της, όχι μόνο την κυρίευσε η θλίψη, αλλά έπρεπε επίσης να αναλάβει να βρει ένα σπίτι για το κατοικίδιό του: ένα γέρο Ντόμπερμαν.

Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι πήγε σε όλα τα καταφύγια στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ζει, κανείς δεν ήθελε να λάβει το χαριτωμένο σκυλάκι λόγω της προχωρημένης ηλικίας του. «Άρχισα να σκέφτομαι τι συμβαίνει με τα μεγαλύτερα σκυλιά, που κάποτε ήταν αγαπημένα κατοικίδια».

Ήταν εκείνη τη στιγμή που η Βάλερι ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Αυτή, μαζί με τον σύζυγό της, Γιάννη, άρχισαν να επεκτείνουν το σπίτι τους με τα χέρια τους . Μόλις η νέα επέκταση ήταν έτοιμη, μετέτρεψαν το σπίτι τους σε ένα εξειδικευμένο καταφύγιο για ηλικιωμένους σκύλους.

«Ήθελα να βοηθήσω εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε μια κατάσταση όπως του πατέρα μου και δεν μπορούσαν να νοιάζονται πια για τα αγαπημένα τους ηλικιωμένα σκυλιά, αλλά μετά άνοιξαν τα μάτια μου στο πόσα σκυλιά χρειάζονταν βοήθεια. Είναι πραγματικά ένα ξεχασμένο τμήμα του κόσμου διάσωσης».

Η Valerie και ο σύζυγός της ονόμασαν το μέρος Willows Senior Dog Sanctuary. Ο χώρος είναι αφιερωμένος μόνο σε σκύλους σε προχωρημένο στάδιο της ζωής τους. Σήμερα η γυναίκα ζει με 80 σκυλάκια που απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους στο καταφύγιο. Εκεί τρέφονται και ο κτηνίατρος του χωριού φροντίζει για τα προβλήματα υγείας τους.

Το Willows Senior Dog Sanctuary άνοιξε τις πόρτες του το 2017. Σήμερα έχει ήδη βοηθήσει περισσότερα από 700 κατοικίδια που έχουν περάσει από το σπίτι της Valerie.

Η γυναίκα δεν φανταζόταν ποτέ ότι μια μέρα θα άλλαζε τη ζωή της ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων για να αφοσιωθεί στη διάσωση ηλικιωμένων σκύλων που είχαν εγκαταλειφθεί. Όμως, σήμερα δεν μετανιώνει για την απόφασή της.

Τώρα έχουν 17 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης που παρέχουν 24ωρη περίθαλψη και νοσηλεία επί τόπου. Τα σκυλιά μεταφέρονται από άλλα καταφύγια ή των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν πεθάνει ή έχουν πάει σε οίκους ευγηρίας, χωρίς να έχουν πού να πάνε. Τα ηλικιωμένα σκυλιά είναι ελεύθερα να περιπλανηθούν στα πέντε στρέμματα μιας περιφραγμένης περιοχής ή να χαλαρώσουν σε ένα από τα πολλά κρεβάτια σκύλων που είναι τοποθετημένα σε όλη την περιοχή. Παιχνίδια και λιχουδιές είναι αφιερωμένα σε όλα. Η Valerie και το προσωπικό της έχουν κάνει πάνω από 790 σκυλιά να αισθάνονται άνετα όταν έρθει η ώρα να πεθάνουν από το άνοιγμά τους, και έχουν πάρει ένα αποτύπωμα από πηλό και μια ακουαρέλα από το καθένα.

Η Valerie πιστεύει ότι λέγοντας την ιστορία της, θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να σκεφτούν τι θα συνέβαινε στα κατοικίδια ζώα τους αν πέθαιναν. Είπε, “Όλοι μας πρέπει να σχεδιάσουμε για το μέλλον, που δεν περιλαμβάνει μόνο συζύγους και παιδιά, αλλά και αγαπημένα κατοικίδια. Ο θάνατος δεν είναι τρομακτικός, είναι προνόμιο να γερνάς και όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον θάνατο κάποια μέρα. Βοηθάμε όσους περισσότερους όσο μπορούμε ηλικιωμένους σκύλους, αλλά είμαστε κατακλυσμένοι με την ποσότητα και μετά τα ιατρικά έξοδα. Ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε δείχνοντας τη μεγάλη ανάγκη για φροντίδα ηλικιωμένων καθώς και ευαισθητοποίηση για το καταφύγιό μας.”

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό