Γυναίκα Φτιάχνει Καταφύγιο Ηλικιωμένων Σκύλων Για Να Περάσουν Ευχάριστα Τα Τελευταία Χρόνια Ζωής

Γυναίκα Φτιάχνει Καταφύγιο Ηλικιωμένων Σκύλων Για Να Περάσουν Ευχάριστα Τα Τελευταία Χρόνια Ζωής

Καταφύγιο Σκύλων: Το Marty’s Place δεν είναι ένα συνηθισμένο καταφύγιο σκύλων. Βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Είναι ένα καταφύγιο μόνο για ηλικιωμένους σκύλους, άνω των 7 ετών, που ο κόσμος δεν τους υιοθετεί.

Το Marty’s Place είναι ένας υπέροχος χώρος, ένα τετράποδο γηροκομείο, όπου τα ζώα ζουν το χρόνο που τους απομένει μέσα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, με αγάπη, ασφάλεια και τρυφερότητα. Και φυσικά με την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει ένα από αυτά τα ηλικιωμένα ζωάκια, φυσικά και γίνεται γιατί ένας από τους σκοπούς του χώρου είναι να βρει σπίτια σε αυτά τα ζώα. Όμως, όπως είπαμε, λίγα-έως ελάχιστα από αυτά-υιοθετούνται. Τα υπόλοιπα ζουν εκεί για όσο χρόνο τους απομένει, σε αντίθεση με τα άλλα καταφύγια που γίνονται ευθανασίες.

Ένας από τους βασικούς σκοπούς των ανθρώπων του Marty’s Place είναι και το να προσπαθήσουν να αλλάξουν τη νοοτροπία του κόσμου σχετικά με τα μεγάλα σε ηλικία ζώα.

«Οι πιθανότητες υιοθεσίας ενός γηραιότερου σκύλου δεν είναι τόσο μεγάλες όσο για ένα κουτάβι. Οπότε αποφασίσαμε πως θέλουμε να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους», λέει δημιουργός του χώρους, Doreen Jakubcak.

«Όταν αναλαμβάνουμε ένα σκύλο που έρχεται εδώ, έχει βρει πλέον το παντοτινό σπίτι του. Όταν μπορούμε βέβαια, προσπαθούμε να τον βάλουμε σε ένα καινούργιο σπίτι», προσθέτει.

Το καταφύγιο, που δημιουργήθηκε το 2015, πήρε την ονομασία του από τον ηλικιωμένο σκύλο της Doreen, Marty. Και το καλύτερο από όλα: Δεν έχει κλουβιά, συνεπώς τα ζώα ζουν ελεύθερα.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό