Γουργουρητό Γάτας – Οι Θεραπευτικής Ιδιότητες Στον Άνθρωπο

Ο Βιοσυντονισμός Στη Γάτα Και Οι Θεραπευτικές Ιδιότητες Στο Γουργουρητό

Οι επιστήμονες επίσημα είχαν αναγνωρίσει την θεραπευτική ιδιότητα των ήχων χαμηλής συχνότητας ακόμη στη δεκαετία του 20 του περασμένου αιώνα. Κάτι που γνωρίζανε βέβαια ήδη και πολλοί σοφοί όλων των λαών από το Θιβέτ και την Κίνα μέχρι την Αίγυπτο και την Ρωσία.

Απλώς θα αναφέρω πληροφοριακά ότι ο βιοσυντονισμός έχει να κάνει με την ξεχωριστή συχνότητα που εκπέμπει το κάθε όργανο του οργανισμού και κατά προέκταση η κάθε αρρώστια είναι ένας αποσυντονισμός από το υγιές.

Ο Βιοσυντονισμός στη γάτα και το γουργουρητό

Κατά σύμπτωση, αυτό το φάσμα ήχων κάτω των 40hz που δεν γίνεται αντιληπτό από την ανθρώπινη ακοή, που έχει το κάθε λειτουργικό όργανο κάθε ζωντανού οργανισμού είναι και αυτό που εκπέμπει και μια γάτα με το γνωστό γουργουρητό. Και ένα μεγάλο μέρος αυτού δεν γίνεται αντιληπτό από τα ανθρώπινα ώτα ως ήχος, αλλά γίνεται αντιληπτό ως δόνηση .

Γουργούρισμα Γάτας – Οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Οι δονήσεις είναι φυσικά αναζωογονητικές σαν τρόπος να θεραπευτεί η γάτα από το άγχος. Η συχνότητα αυτών των δονήσεων – οι οποίες κυμαίνονται από 20Hz έως 150Hz αλλά και χαμηλότερες όπως δείχνει και κάποια τελευταία μελέτη – , θεωρείται ότι προάγει επίσης την ανάπτυξη των οστών, της καρδιακής λειτουργίας αλλά και της εγκεφαλικής λειτουργίας . Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μορφή self-repair (αυτοεπισκευή).

Και το γουργουρητό δεν είναι μόνο προς όφελος των ιδίων. Το χάιδεμα μιας γάτας και κατά επέκταση το γουργουρητό της θεωρείται μορφή ανακούφισης από το στρες, αφού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών επεισοδίων ή καρδιακών παθήσεων κατά το ένα ή άλλο τρόπο . Οι ίδιες συχνότητες που θεραπεύουν τις γάτες θεραπεύουν κι εμάς.

Μάλιστα πολλούς αιώνες τώρα οι βουδιστές μοναχοί θεραπεύοντας με τις ακουστικές και μη ακουστές μεθόδους των ποτηριών και του Ομ, θεωρούν τις γάτες τους μεγαλύτερους δασκάλους ζεν.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό