Γνωρίστε τον Φεντία, τον μονίμως έκπληκτο γάτο που γλίτωσε τελευταία στιγμή από το θάνατο

Σήμερα θα σας μιλήσω για έναν γάτο διαφορετικούς από τους άλλους – αλλά μεταξύ μας υπάρχει κανείς γάτος ή γάτα που να μην είναι διαφορετική; H αλήθεια είναι ότι ο Fedya έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τραβάει αμέσως το βλέμμα των θαυμαστών του. Πέρα από την υπέροχη μπλε γούνα του και το καταπράσινο χρώμα των ματιών του αυτό που πραγματικά τον κάνει ακαταμάχητο είναι το βλέμμα του που φαίνεται κάθε στιγμή να είναι τελείως έκπληκτο!

Όμως η ζωή του Fedya δεν ήταν πάντα ξέγνοιαστη και χαρούμενη! Όταν ήταν μικρούλης ακόμη, υπήρξε μια στιγμή που όταν εγκαταλελειμμένος χρειάστηκε να παλέψει μέχρι τέλους για να επιβιώσει! Ο Fedya βρέθηκε στην αυλή της υπέροχης Ναταλίας να ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατηθεί από τη ζωή ! Και ευτυχώς η Ναταλία δεν του γύρισε την πλάτη, τον πήρε στην αγκαλιά της, τον φρόντισε με όλη της τη δύναμη, τον έκανε καλά και του προσέφερε το σπίτι που θα τον συντρόφευε για όλη του τη ζώη!

Όμως τα δύσκολα πέρασαν, ο γλυκός Fedya άνθισε και έγινε αυτό το υπέροχο πλάσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Τώρα ο Fedya είναι ένας ευγενικός και στοργικός γάτος, έξυπνος αλλά και αρκετά αδέξιος, τόσο που μπορεί να μπλέξει τα πόδια του στο μπολ του φαγητού του, κάτι που ταιριάζει με το μονίμως έκπληκτο βλέμμα του!

Σε αντίθεση με μια γάτα που ξέρει τι θέλει και γιατί το θέλει όπως εγώ, ο Τσιτσάκος σας, ο Fedya είναι λίγο χέστης και μόλις δει κάποιον άγνωστο μην τον είδατε τον Παναγή (κοινώς κρύβεται)!

Και επειδή πολλοί ίσως αναρωτιέστε αν αυτό το βλέμμα, το έκπληκτο αντικατοπτρίζει κάποιο θέμα στην υγεία του να σας πω ότι ακριβώς λόγω της κατασκευής των ματιών του συχνά φταρνίζεται και τα μάτια του τρέχουν γι’ αυτό πρέπει να καθαρίζονται τόσο τα μάτια όσο και η μύτη.

Ο Fedya λατρεύει να κάνει βόλτες στην περίμετρο της αυλής του και ως γνήσιο χωροκτητικό πλάσμα (περισσότερα για το ένστικτο της χωροκτητικότητας εδώ) φροντίζει να προστατεύει την επικράτειά του από άλλες γάτες οι οποίες απειλουν την κυριαρχία του (το ίδιο κάνω και εγώ άλλωστε με τα ανάκτορα). Κατα τα άλλα ο Φεντία λατρεύει να τρώωωει, να κοιμάται και να αράζει στα χέρια της αγαπημένης του Ναταλίας! Παίζει με οποιοδήποτε αντικείμενο κινείται αλλά έχει ένα πρόβλημα στο να παίξει με μπαλάκια.

Όμως ένα πραγματικά αξιολάτρευτο χαρακτηριστικό του Φεντία είναι ότι δεν ξέρει πως να θυμώσει, πως να γίνει επιθετικός, το μόνο που ξέρει είναι να δίνει αγάπη. Ζει τη ζωή και απολαμβάνει κάθε στιγμή, αν και περασε πολλά, αρρώστησε βαριά και κόντεψε να πεθάνει δύο φορές. Ο χαρακτήρας τους είναι ιδιαίτερος, δεν υποχωρεί σε εντολές (όπως κάθε γάτα που σέβεται τον εαυτό της), είναι κάπως.. αργός αλλά αυτό τον κάνει ακόμη πιο αξιολάτρευτο.

Η Ναταλία έκανε μάλιστα μια δήλωση που με συγκίνησε “Για μένα ο Φεντία είναι ένα σύμβολο ευγένειας και ελπίδας ότι διάφορα ιδιαίτερα ζώα θα μπορέσουν να απολαύσουν την αγάπη, ένα ζεστο σπίτικό και μια γεμάτη ζώη”.

Κλείνοντας ας απολαύσουμε λίγες ακόμη φωτογραφίες του:

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό