Γνωρίστε το Boji, Το Σκύλο εξερευνητή που Ταξιδεύει με όλα τα ΜΜΜ της Κωνσταντινούπολης

«Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να ανεβαίνει στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κάθε φορά που περνάει ένα λεωφορείο, απλά θέλει να ανέβει. Είναι κάπως παράξενο»

Ο Boji είναι ένας αδέσποτος σκύλος «εξερευνητής» που είναι κάτι σαν μια… τοπική διασημότητα στην Κωνσταντινούπολη, όπου ταξιδεύει σε ολόκληρη την πόλη με τα καραβάκια, τα τραμ και το μετρό. Οι περιπέτειές του ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πριν από μερικούς μήνες όταν οι δημοτικοί υπάλληλοι άρχισαν να παρακολουθούν τις κινήσεις του και έμειναν έκπληκτοι με την επινοητικότητα του.

Ο Boji διανύει μέχρι και 30 χιλιόμετρα την ημέρα, περνώντας από δεκάδες σταθμούς του μετρό και κάνοντας τουλάχιστον δύο βόλτες με φέριμποτ, αναφέρει το CNN.

«Είναι ελεύθερο πνεύμα», δήλωσε ο φωτογράφος Chris McGrath, που πρόσφατα πέρασε μια ολόκληρη μέρα μαζί με τον Boji. «Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να ανεβαίνει στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κάθε φορά που περνάει ένα λεωφορείο, απλά θέλει να ανέβει. Είναι κάπως παράξενο», λέει.

Ο Boji έχει και Social Media
Ο McGrath έμαθε για πρώτη φορά για το Boji από το Twitter, όπου χρήστες δημοσίευσαν τις φωτογραφίες του. Πλέον ο Boji έχει το δικό του Twitter και λογαριασμό στο Instagram με δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ προστατεύουν τον Boji και τον φροντίζουν. Τον περιποιούνται και του κάνουν ιατρικούς ελέγχους για να σιγουρευτούν ότι δεν θα προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στον εαυτό του και τους επιβάτες.

«Ξέρει ακριβώς πού βρίσκονται οι είσοδοι για τα τρένα», λέει ο McGrath. «Στέκεται στην άκρη της πλατφόρμας και μόλις ακούσει το τρένο ετοιμάζεται και μπαίνει μέσα.»


«Όταν παίρνει το φέριμποτ, ξέρει ακριβώς πού να κάτσει, στην πλευρά που έχει ήλιο. Αγαπά το νερό και προτιμά να παίρνει το φέριμποτ για το Beşiktaş», συνεχίζει ο McGrath.

Του αρέσει να κάθεται εκεί που είναι οι κινητήρες. Mάλιστα, αυτή του η συνήθεια του έδωσε και το όνομα του. Boji σημαίνει «μπουζί» στα Τουρκικά.

Αν υπάρχει κάτι δεν του αρέσει, είναι οι γάτες, που υπάρχουν άφθονες στην Κωνσταντινούπολη. Συναντά πολλές αδέσποτες γάτες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του και απλά τις κυνηγάει. Κατά τ’ άλλα είναι πολύ φιλικός με όλους. Πηγή: www.rosa.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό