Γιατρός από την Ινδονησία Σώζει με Αυτοθυσία πάνω από 1000 αδέσποτα σκυλιά και Συγκινεί

Eίναι μερικές συγκινητικές ιστορίες που δείχνουν τις προσπάθειες κάποιων ατόμων για σώσουν ή να βοηθήσουν ζώα που έχουν ανάγκη. Παντού στον κόσμο υπάρχουν τέτοιες ιστορίες που μας δίνουν χαρά και αισιοδοξία.

Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή της Susana Somali από την Τζακάρτα της Ινδονησίας, η οποία είναι γιατρός παθολόγος. Η 55χρονη Susana λατρεύει τα ζώα και έχει αφιερωθεί σε αυτά. Στη διάρκεια της καραντίνας, ως γιατρός, βοήθησε πολλούς ανθρώπους. Αλλά δεν ξέχασε τα ζώα, όπως οι περισσότεροι. Από το 2009 έχει δημιουργήσει ένα καταφύγιο, το Pejaten Animal Shelter, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Τζακάρτα, και σώζει αδέσποτα σκυλιά ή ζώα που παράτησαν λόγω της επιδημίας.

Σύμφωνα με την ίδια, όπως είπε στο Channel News Asia έχει σώσει πάνω από 1000 σκυλάκια και γατάκια. Ειδικά τώρα στην πανδημία τα πράγματα ήταν δύσκολα. “Οι άνθρωποι λόγω της πανδημίας έχασαν τις δουλειές τους. Δεν μπορούν να συντηρήσουν πια τα ζώα τους και τα εγκαταλείπουν δυστυχώς στους δρόμους. Και τα ζώα λιμοκτονούσαν. Και ακόμα λιμοκτονούν. Είναι δύσκολο να πω όχι στη σωτηρία ενός ζώου. Η ζωή στο δρόμο είναι πολύ σκληρή. Εκτός από πεινασμένα, είναι και άρρωστα. Δεν θα εγκαταλείψω αυτό που κάνω. Δεν μπορώ να το κάνω. Θα βρω τον τρόπο και τα οικονομικά μέσα να το συνεχίσω. Δεν έχουν όλοι χρήματα να με στηρίξουν. Είναι δύσκολα τα πράγματα”, θα πει.

Η Susana αναφέρει ότι από μικρή λατρεύει τα ζώα. Και έσωζε όσα μπορούσε. Ήταν κάτι που της έμαθαν οι γονείς της.

Το καταφύγιό της είναι μεγάλο και εργάζονται σε αυτό 30 άτομα. Τα ζώα όταν τη βλέπουν, κάνουν σαν τρελά από τη χαρά τους και τρέχουν πάνω της κουνώντας την ουρά τους. “Πολλά έχουν υιοθετηθεί από οικογένειες. Όμως δεν γίνονται πολλές υιοθεσίες, ειδικά αυτόν τον καιρό. Συνεργάζομαι φυσικά με κτηνίατρους και πολλούς εθελοντές. Έχουμε σώσει και σκυλιά που προορίζονταν για φαγητό, από τις αγορές κρέατος. Το στρες τους από την κακοποίηση είναι μεγάλο. Το βλέπεις στη συμπεριφορά τους. Δυστυχώς είναι δύσκολο για εμένα, όπως έχω ξαναπεί, να πω όχι στη διάσωση ενός ζώου. Μας βοηθάνε οικονομικά κάποιοι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο αλλά και τα τοπικά καταστήματα που μας δίνουν φαγητό και τροφές”, θα συμπληρώνει η Susana, η οποία ζει με τους γονείς που τη βοηθάνε και τη στηρίζουν σε όλον αυτόν τον αγώνα που κάνει.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Πηγή; petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό