Γατούλα που δεν μπορεί να περπατήσει Βλέπει τον κόσμο σε σακίδιο μεταφοράς πλάτης

Τα ζωάκια με κάποια σοβαρά κινητικά προβλήματα έχουν και αυτά δικαίωμα στη ζωή. Αν δεν υποφέρουν, δεν έχει κανείς δικαίωμα να τους κάνει ευθανασία, κάτι εύκολο για πολλούς. Μπορείς να τους δώσεις μια ευκαιρία να ζήσουν φροντίζοντάς τα και κάνοντας μερικά απλά πράγματα για αυτά. Τα οποία θα δώσουν μεγάλη χαρά σε εκείνα αλλά και σε εσένα. Πάντα μπορείς να βρεις τρόπο να κάνεις ένα ζωάκι να χαρεί. Αρκεί να το θέλεις.
Αυτό ταιριάζει και με μια γατούλα με κινητικό πρόβλημα. Η όμορφη Sarge, που ζει στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι παράλυτη λόγω μιας σπάνιας αρρώστιας που λέγεται παρεγκεφαλιδική υποπλασία. Πρόκειται για μια ασθένεια που προσβάλει την παρεγκεφαλίδα, ένα τμήμα του εγκεφάλου, το οποίο αποτελεί σημαντικό συστατικό του κεντρικού νευρικού συστήματος. Το όργανο αυτό είναι υπεύθυνο για το συντονισμό των κινήσεων, το μυϊκό τόνο, και τη δυνατότητα να κρατήσει την ισορροπία του.
Για πολλούς αυτό θα ήταν ένα πρόβλημα. Όχι όμως και για την κηδεμόνα της Μισέλ Ντόνλικ, η οποία τη λατρεύει και κάνει τα πάντα για να είναι χαρούμενη.

Η Μισέλ δεν ήθελε να την αφήσει στο σπίτι και απλά να τη φροντίζει. Ήθελε να την κοινωνικοποιήσει και να γνωρίσει και αυτή τον κόσμο. Ανθρώπους, φύση, άλλα ζώα. Να μυρίσει και να αισθανθεί τον κόσμο έξω από το χώρο που ζει. Ό,τι ζει μια γατούλα χωρίς το πρόβλημά της. Να μην είναι μονίμως έγκλειστη.

Έτσι την παίρνει σε ένα διαφανές σακίδιο ώμου, το γνωστό για γάτες, και την πηγαίνει βόλτες. Η ίδια θα πει στο περιοδικό People: ” Είναι κάτι υπέροχο για αυτή. Κάνουμε τις βόλτες μας και συναντούμε κόσμο. Μας σταματούν και μας ρωτάνε πράγματα. Οι άνθρωποι ήταν τόσο ενθουσιασμένοι που μας έβλεπαν και τη γνώριζαν. Φαίνεται απλά να διασκεδάζει στο σακίδιο. Κάθεται εκεί και κουνιέται πέρα δώθε, και κινείται πολύ για να μπορεί να κοιτάξει έξω και να δει τους πάντες. Της αρέσει πολύ η προσοχή. Είναι ένα πολύ γλυκό κορίτσι.”


Η Μισέλ είναι υπεύθυνη του καταφυγίου Cat Sanctuary στο Aiken της Νότιας Καρολίνας. Πρόκειται για ένα χώρο 16 στρεμμάτων που φιλοξενεί 353 γάτες, πολλές από αυτές με ειδικές ανάγκες. Σκέφτεται μάλιστα να κάνει το ίδιο και με άλλες γατούλες που έχουν ανάλογα προβλήματα.

Φωτογραφίες: Καταφύγιο Avalo cat

Πληροφορίες από το People.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό