Βρήκε 2 Γατάκια στο Δρόμο και Αποφάσισε να τα Υιοθετήσει. Δεν Περίμενε όμως ότι θα Εξελιχθούν σε κάτι Τέτοιο…

Το να συναντήσει κάποιος μια πραγματική άγρια γάτα είναι ένα σπάνιο συμβάν. Οι αγριόγατες είναι μεγαλύτερες από τις οικόσιτες γάτες, ήσυχες, ντροπαλές και διακριτικές, προτιμούν να μένουν μακριά από ανθρώπινη επαφή και άλλες γάτες. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για ενήλικες άγριες γάτες που κυνηγούν σε μεγάλες περιοχές, προς αναζήτηση τροφής.

Τα μικρά γατάκια τους ωστόσο, είναι πιο διερευνητικά και φοβούνται λιγότερο τους ανθρώπους και τα άλλα ζώα. Τα πάντα είναι καινούρια γι’ αυτά και γι’ αυτό χρειάζονται τη μητέρα τους να τα προσέχει και να τα κρατάει ασφαλή. Έτσι όταν ο Hamdan Shibli, από το Ισραήλ, περπατούσε προς τη δουλειά του και πέτυχε τρία μικροσκοπικά γατάκια, εξεπλάγη και ανησύχησε.

Τα γατάκια βρίσκονταν σε ανοιχτή θέα δίπλα στον βρώμικο δρόμο, από όπου περνούσε κάθε μέρα. Δεν φαινόταν πουθενά η μητέρα τους, και φαίνονταν αδύναμα και χρειάζονταν βοήθεια. Σκεπτόμενος, ότι η μητέρα τους μπορεί να βρίσκεται κάπου κοντά και θα επέστρεφε γι’ αυτά, ο Hamdan τα μετακίνησε από τον δρόμο και τα έβαλε κάτω από ένα θάμνο για να μην φαίνονται. Έβγαλε μερικές φωτογραφίες, και συνέχισε προς τη δουλειά του.

Αργότερα, όταν κοιτούσε τις φωτογραφίες, ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι τα γατάκια δεν ήταν κοινής ράτσας. Αντίθετα, ήταν άγριες γάτες που ζουν στην φύση. Οι άγριες γάτες μοιάζουν σε μέγεθος και εμφάνιση με τον λύγκα, αλλά ζουν στην νοτιοανατολική Ασία, Ινδία, μέρη της νότιας Κίνας, και σε μερικά σημεία στην Μέση Ανατολή και στην κοιλάδα του Νείλου.

Αν και δεν κατατάσσονται σε απειλούμενα είδη, ο πληθυσμός τους μειώνεται δραστικά εξαιτίας πολλών παραγόντων, όπως η απώλεια του φυσικού τους περιβάλλοντος και το κυνήγι. Όταν είναι σε νεαρή ηλικία μοιάζουν με τις κοινές γάτες, και είναι εύκολο να μπερδευτεί κανείς, όπως και ο Hamdan.

Έσπευσε γρήγορα στο σημείο που είχε αφήσει τα γατάκια και ευτυχώς ακόμα βρίσκονταν εκεί. Δεν υπήρχε πουθενά σημάδι της μητέρας και φαίνονταν αδύναμα και ευάλωτα, όπως και πριν. Έβαλε και τα τρία γατάκια σε ένα καλάθι και τα μετέφερε αμέσως σε κτηνίατρο που ειδικευόταν σε άγρια ζώα. Δυστυχώς, το ένα γατάκι απεβίωσε, αλλά τα άλλα δύο δέχτηκαν θεραπεία. Η κτηνίατρος αφαίρεσε όλους τους ψύλλους και τα τάισε με ειδική τροφή.
Τα καημένα γατάκια δεν ήταν πάνω από 5 εβδομάδων και ήταν εξαιρετικά αφυδατωμένα και αδύναμα. Η κτηνίατρος ήθελε να πάρουν βάρος και να ξεκινήσουν να τρώνε στερεά τροφή, πριν τα απελευθερώσουν στην φύση, μόλις ήταν δυνατά και υγιή.

Χάρη στην βοήθεια του Hamdan, τα δύο άγρια γατάκια έχουν μια ευκαιρία να ζήσουν μια κανονική ζωή, ελεύθερα στη φύση. Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες τους, και στο τέλος ένα βίντεο με την άγρια γάτα. Μη ξεχάσετε τα μοιραστείτε την συγκινητική ιστορία τους με τους φίλους σας!

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό