Γατάκι Απεγκλωβίζεται Από Φρεάτιο Στο Παλαιό Φάληρο Και Ψάχνει Νέο Σπίτι – Φωτογραφίες

Γατάκι Απεγκλωβίζεται Από Φρεάτιο Στο Παλαιό Φάληρο Και Ψάχνει Νέο Σπίτι – Βίντεο

Γάτα: Νέα συγκλονιστική ιστορία απεγκλωβισμού και διάσωσης έφερε εις πέρας η εθελοντική ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue. Αυτή τη φορά στο Παλαιό Φάληρο. Ένας γατούλης παγιδεύτηκε σε φρεάτιο και ο κάτοικος της περιοχής κ.Θωμάς, άκουσε το σπαρακτικό του κλάμα μέσα από το φρεάτιο. Αμέσως κάλεσε για βοήθεια.

Οι εθελοντές της Alma Libre Elen Konte και Kostas Garef, κατόπιν επείγουσας κλήσης, έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν στην ανάρτησή τους για το περιστατικό αντίκρισαν έναν πολύ μικρό γατούλη μέσα από το υγρό φρεάτιο στο οποίο είχαν ρίξει νωρίτερα νερά, να τους κοιτάει κλαίγοντας.
Ο γατούλης όμως, σύμφωνα με τους ίδιους αποδείχθηκε πολύ φοβικός και με το που αντιλήφθηκε κίνηση, μπήκε να κρυφτεί μέσα στην τρύπα που οδηγούσε στα κεντρικά, όπως συμβαίνει συχνά με τα μικρά που κρύβονται στις σωλήνες των φρεατίων.

Οι σχάρες, κάτω από τις οποίες βρισκόταν, ήταν μέσα στα χώματα και τα κουκουνάρια. Απαιτούσε πρώτα διαδικασία καθαρίσματός τους, προκειμένου να ανοιχθεί δίοδος για οποιαδήποτε παρέμβαση.
Δεν υπήρχε βαθύς σωλήνας. Η τρύπα του φρεατίου οδηγούσε απευθείας στον κεντρικό αγωγό, ο οποίος ήταν στο ίδιο ύψος με το φρεάτιο με αποτέλεσμα το γατάκι να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτόν και σε όλα τα φρεάτια της περιμέτρου. Ξαφνικά λοιπόν ο μικρός μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ακούστηκε να κλαίει από άλλο φρεάτιο σε απόσταση δεκαπέντε μέτρων από το αρχικό.

Οι εθελοντές εντόπισαν κεντρικό καπάκι σε μικρή απόσταση από τα επίμαχα φρεάτια το οποίο άμεσα άνοιξαν και η εθελόντρια κατέβηκε για εκτίμηση κατάστασης.

Ήταν όμως επίφοβη η κάθε παρέμβαση προσέγγισης και πλησιάσματος του μικρού, ακόμη και από κάτω, λόγω του ότι αν αντιλαμβανόταν κίνηση κοντά του, καθώς καθόταν κοντά στην τρύπα, είχε μεγάλη πιθανότητα να διαφύγει στο δίκτυο στο οποίο είχε μεγάλη ελευθερία κινήσεων.

Η ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue γράφει:

“Με καλέσματα προσπαθήσαμε να προσελκύσουμε τον μικρό αλλά ματαίως. Απαντούσε αλλά δεν ερχόταν πίσω. Λόγω της ιδιάζουσας περίπτωσης, κρίθηκε αναγκαίο προς το παρόν να στήσουμε παγίδα στα κεντρικά και να αφήσουμε το μωρό να έρθει κάποια στιγμή με ησυχία μόνο του στο φαγητό.

Στήσαμε λοιπόν παγίδα με προσοχή στα κεντρικά, αφήνοντας ίχνη και μέσα στον αγωγό, κλείσαμε το καπάκι και αποχωρήσαμε από το σημείο προκειμένου να του αφήσουμε χρόνο και ηρεμία.
Οι εθελοντές μας έσπευσαν κατόπιν και σε άλλο περιστατικό μωρού σε αυτοκίνητο και επέστρεψαν πάλι στο Παλαιό Φάληρο.

Και όχι, ο μικρός, που είχε βάλει σκοπό να μας ξεκάνει, δεν είχε πλησιάσει την παγίδα καθώς δεν είχε φύγει από το φρεάτιο στο οποίο είχε πλέον κουρνιάξει. Μπροστά στο φόβο της επικείμενης βροχής οι εθελοντές μας αποφασιστικά επιχείρησαν να περιορίσουν το φοβικό μικρούλη στο επίμαχο φρεάτιο.

Κάθε κίνηση έπρεπε να γίνει με τη μέγιστη προσοχή

Η θέση του μικρού στη γωνία πλέον του διπλού φρεατίου ήταν κατ’ εκτίμηση πιο βοηθητική για να παρέμβουμε. Γνωρίζοντας όμως τη μεγάλη πιθανότητα να διαφύγει πάλι από την τρύπα οι εθελοντές μας πάρα πολύ αργά μετακίνησαν τη μια από τις δυο σχάρες παρακολουθώντας ταυτόχρονα την αντίδραση του μικρού, ο οποίος αυτή τη φορά στεκόταν ακίνητος. Και με το που άνοιξε η σχάρα εντός δευτερολέπτων φράξαμε την τρύπα με απόχη βλέποντας εν ριπή οφθαλμού το μικρό Ταλιμπάν να έχει πάλι διακτινιστεί προς την τρύπα αλλά βρίσκοντας εμπόδιο τη στεφάνη της αποχής οπισθοχώρησε εντός του φρεατίου.

Η εθελόντριά μας κατέβηκε σε χρόνο ντε τε στο φρεάτιο που ήταν γεμάτο από όλη τη χλωρίδα της περιοχής, ασφάλισε το μικρό με τη χρήση απόχης και τον ανέσυρε στην επιφάνεια.

Αμέσως ο μικρός αντιδραστικός δροσοσταλίτσος άρχισε να γουργουρίζει νιώθοντας την ασφάλεια της αγκαλιάς. Τον μεταφέραμε σε γατοφόρο και κατόπιν σε προσωρινή φιλοξενία όπου έφαγε με όρεξη και αποζητούσε συνεχώς παρέα γκρινιάζοντας χαριτωμένα.

Το γατούλη ανέλαβε η φιλοζωική Παλαιού Φαλήρου. Αναζητά το παντοτινό του σπιτάκι

Δυστυχώς κανείς από όσους συγκεντρώθηκαν και παρουσιάστηκαν ανά διαστήματα στο σημείο ρωτώντας και και έχοντας αγωνία για τη διάσωσή του δεν ενδιαφέρθηκε να του δώσει ευκαιρία, ούτε καν φιλοξενίας.

Ας τον βοηθήσουμε λοιπόν να βρει όλη την αγάπη που στερήθηκε, μετά από όλα όσα πέρασε.

Όσο για εμάς, η συγκίνησή μας ήταν απερίγραπτη, όταν εκείνος κούρνιαξε στην αγκαλιά μας και σαν ήλιος ανέτειλε πριν τη βροχή.”

Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση:

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό