Γάτα Νοσοκόμα Φροντίζει Άρρωστα Αδέσποτα Ζώα Σε Καταφύγιο (pics)

Γάτα Νοσοκόμα Φροντίζει Άρρωστα Αδέσποτα Ζώα Σε Καταφύγιο (pics)

Γνωρίστε την γλυκύτατη μαύρη γατούλα που λειτουργεί ως νοσοκομά για αδέσποτα άρρωστα ή τραυματισμένα ζωάκια στο καταφύγιο.

Πρόκειται για τον Ραδαμένη (αγγλιστί Radamenes), μια μικρή μαύρη γάτα κάπου στο Μπιντγκοζ (καλά το προφέρω;) της Πολωνίας η οποία κατάφερε πέρα από κάθε προσδοκία να επιβιώσει από ένα τρομερό πρόβλημα υγείας (όπου ελάχιστοι θα πόνταραν ότι θα τα κατάφερνε) και στη συνέχεια δεν κάθισε άπραγος.. έπιασε δουλειά! Πως; Μα σπεύδοντας προς φροντίδα των άρρωστων ζώων στο κτηνιατρικό κέντρο που θεραπεύτηκε!

Η αλήθεια είναι οτι η φροντίδα που έλαβε τον έσωσε από του χάρου τα δόντια και ο ίδιος αποφάσισε να ανταποδώσει τη χάρη που του έκαναν αγκαλιάζοντας, κάνοντας μασάζ και μερικές φορές καθαρίζοντας άλλα ζώα που ανάρρωναν από τα τραύματα και τις επεμβάσεις τους! Όσο για τις προτιμήσεις του; Δεν υπήρχε κανένας περιορισμός, γάτες και σκύλοι γεύτηκαν χωρίς εξαίρεση την ευεργετική δράση του Ραδαμενη!

Φυσικά όλα αυτά έκαναν τους πάντες να ξετρελαθούν μαζί του και τώρα ο Ραδαμένης είναι η μασκότ του κτηνιατρικού κέντρου και μια τοπική αντραξιόν. Μάλιστα οι άνθρωποι τον επισκέπτονται γιατί πιστεύουν ότι αυτή η θαυματουργή γάτα θα τους φέρει καλή τύχη!

Τι πρόβλημα υγείας είχε ο μεσιέ Ραδαμένης; Υπέφερε από μια μόλυνση στο αναπνευστικό του, σε τελικό στάδιο και όταν τον έφεραν στο κτηνιατρικό κέντρο η αρχική σκέψη ήταν να τον “κοιμήσουν”. Σε ετούτο το σημείο νιώθω ότι είναι σημαντικό να σας πω ό,τι πληροφορίες έχω συγκεντρώσει για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού της γάτας, για την “γρίπη της γάτας“! Κάντε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε το αναλυτικό μου άρθρο!

Αλλά όταν οι κτηνίατροι τον άκουσαν να γουργουρίζει κάτι τους άγγιξε βαθιά μέσα τους και αποφάσισαν να προσπαθήσουν να τον σώσουν. Και κάπως έτσι έγινε το θαύμα! Ο επτάψυχος Ραδαμένης ανέκαμψε, γύρισε από το βασίλειο των νεκρών! Και τότε φαίνεται ένιωσε ότι έχει ένα ιερό χρέος απέναντι σε όλους αυτούς που τον βοήθησαν: το χρέος του ήταν να φροντίζει κάθε ζώο που βρισκόταν σε ανάγκη παρόμοια με αυτή που βρέθηκα και εκείνος.

Και ο Ραδαμένης άρχισε να αγκαλιάζει και να καθαρίζει άλλα ζώα και αν η επίδρασή του δεν μετριέται με όρους κτηνιατρικούς, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την θετική ψυχολογική του επίδραση στα πονεμένα ζώα! Γιατί η συμπόνοια και η στοργή έχει σίγουρα ιαματικές ιδιότητες! Και μια γάτα μπορεί να προσφέρει τόνους συμπόνοιας!

Μάλιστα το προσωπικού του κέντρου παρατήρησε ότι ο Ραδαμένης ανέπτυξε φιλιές και στενούς δεσμούς με τα ζώα εκείνα που είχαν τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας και ανέκαμπταν από πιο σοβαρές επεμβάσεις. Έτσι οι κτηνίατροι του έδωσαν το παρατσούκλι “γάτα-νοσοκόμα” και γρήγορα ο Ραδαμένης έγινε και όχι άδικα η μασκότ του κτηνιατρείου!

Οπότε πριν ξανασκεφτείτε τις γάτες ως αδιάφορα και ψυχρά πλάσματα θυμηθείτε την ιστορία του Ραδαμένη, της φοβερής γάτας-νοσοκόμου! Δείτε παρακάτω μερικές απίστευτες φωτογραφίες όπου αυτή η υπέροχη γάτα προσφέρει αφειδώς την στοργή της γύρω της!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό