Γάτα με Σπάνιο σύνδρομο Βρίσκει το παντοτινό της σπίτι παρά την αλλόκοτη εμφάνισή της (ΦΩΤΟΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βρισκόμαστε στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Τόμπι είναι μια γάτα διαφορετική από τις άλλες (όπως όλες οι γάτες άλλωστε). Ο Τόμπι έχει έναν αγαπημένο φίλο, τον Κουίντον! Ο Τόμπι και ο Κουίντον αναζητούσαν το παντοτινό τους σπίτι όντας σε ένα καταφύγιο για γάτες όπου χρειάστηκε να αφαιρεθούν όλα τα δόντια του Κουίντον και κάποια δόντια του Τόμπι.

Όταν η Τζορτζίνα (Πράις) είδε τις φωτογραφίες του Τόμπι στο RSPCA τον ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά! Και αποφάσισε να τον υιοθετήσει! Όχι όμως μόνο αυτόν! Αλλά και τον καρδιακό του φίλο, τον Κουίντον!

Ο Τόμπι υποφέρει από ένα σπάνιο σύνδρομο που εμφανίζεται στο δέρμα και που οφείλεται σε ελλειπή παραγωγή κολλαγόνου και προκαλεί χαλάρωση στο δέρμα, ενώ το κάνει εύθραυστο και επιρρεπές σε πρηξίματα. Το ανάλογο σύνδρομο για τον άνθρωπο λέγεται Ehlers-Danlos! Το σύνδρομο κάνει τον Τόμπι να μοιάζει σοφή γηραιά γάτα, ενώ είναι μόνο 6 χρονών! Η εμφάνισή του δεν πτόησε την Τζορτζίνα να τον υιοθετήσει, αλλά αντιθέτως της τράβηξε την προσοχή και την έκανε να τον ερωτευτεί! Οι υπεύθυνοι του καταφύγιου της πρότειναν να υιοθετήσει μαζί του και τον Κουίντον διότι ήταν πάντα αχώριστοι και η Τζορτζίνα δεν είπε όχι! Σύμπλήρωσε τα γραφειοκρατικά έγγραφα και η υιοθεσία ήταν γεγονός!

Στο καινούριο τους σπίτι ο Τόμπι και ο Κουίντον ήταν αρχικά επιφυλακτικοί (όπως αναμένεται σε τέτοιες περιπτώσεις) και βρήκαν αρχικά καταφύγιο κάτω από το κρεβάτι. Ο Τόμπι ακολουθούσε τον Κουίντον όπου βρισκόταν. Η σίτιση αρχικά γινόταν φυσικά κάτω από το κρεβάτι αλλά σιγά σιγά ο Κουίντον άρχισε να αποκτά αυτοπεποίθηση και αυτό έδωσε έξτρα κουράγιο και στον Τόμπι που μέρα με τη μέρα άρχιζε να ανθίζει και αυτός! Σε ετούτο το σημείο θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση και να σας περιγραψω αναλυτικα πως να εξοικειώσετε μια αδέσποτη γάτα με το περιβάλλον του σπιτιού:

Πλέον τα πράγματα έχουν γίνει σχεδόν παραδεισένια για τα δύο μεγάλα αγόρια και ο Τόμπι παρά το ιατρικό θέμα που αντιμετωπίζει δείχνει ότι είναι ένα πλάσμα γεμάτο ζωή που θέλει αγκαλιές και χάδια, έχοντας παρά τω πλευρώ και τον μεγάλο του αδερφό (τον Κουίντον ντε).

Ας απολαύσουμε σε αυτό το σημείο ένα βίδεο με τον υπέροχο Τόμπι στο καινούριο του σπίτι:

Λόγω της κατάστασής του ο Τόμπι απαιτεί έξτρα φροντίδα όπως να κόβονται τα νύχια του και το σπίτι να είναι ιδιαίτερα καθαρό αλλά αυτό είναι κάτι που κάνουν με προθυμία οι χιουμανιστικοί γονείς του. Τέλος να σημειωθεί ότι ο Τόμπι παρόλο που είναι μικρή γάτα ζυγίζει 5.7 κιλά και αυτό οφείλεται στην περίσσεια δέρματος που κουβαλάει πάνω του αυτή η αξιολάτρευτη γουνόμπαλα!

Κλείνοντας ας απολαύσουμε μερικές τέλειες φωτογραφίες του Τόμπι και του Κουίντον:

Εσείς θα θέλατε να υιοθετήσετε μια γάτα σαν τον Τόμπι; Τα σχόλιά σας! Όσο για μένα, θα πετούσα τη σκούφια μου!

πηγη tsitsosthecat.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό