Γάτα…Ευτύχης Μπλέτσας: Αδέσποτη Γάτα Υιοθετείται Και Ταξιδεύει Σε Όλο Τον Κόσμο Με Τον Κηδεμόνα Της

Γάτα…Ευτύχης Μπλέτσας: Αδέσποτη Γάτα Υιοθετείται Και Ταξιδεύει Σε Όλο Τον Κόσμο Με Τον Κηδεμόνα Της

Ο γλυκύτατος Μόγλης κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του παρέα με τον κηδεμόνα του σαν άλλοι…Happy Travellers γυρνούν όλο τον κόσμο.

Ο Μάρτιν Κλάουκα , 32 ετών, δεν είχε ποτέ σχεδιάσει να υιοθετήσει γάτα. Γνήσιος τυχοδιώκτης, περιφέρεται σε όλους τους δρόμους του κόσμου. Τον Μάρτιο του 2021, είχε μια απρόσμενη συνάντηση που του άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή. Ενώ καθόταν με φίλους στους δρόμους μιας μικρής πόλης στο Μαρόκο, ο 30χρονος εντόπισε ένα αδυνατισμένο και τραυματισμένο γατάκι να τον πλησιάζει.

« Της φώναξα και ήρθε κατευθείαν , εξήγησε ο κοσμογράφος στο Ντόντο , ξάπλωσε στην αγκαλιά μου και αποκοιμήθηκε. Κάτοικοι που την είχαν ξαναδεί μου είπαν ότι η μητέρα της χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Όντας πολύ νέα και πολύ αδύναμη για να τα βγάλει πέρα ​​μόνη της, πιθανότατα θα πέθαινε στο δρόμο. »

Όταν ο Μάρτιν παρατήρησε ότι η μικρή γατούλα ήταν πολύ εξαντλημένη για να σηκώσει καν το κεφάλι της, ήξερε ότι δεν μπορούσε να την εγκαταλείψει. Τέλος πάντων, το αιλουροειδές με το ασπρόμαυρο τρίχωμα τον είχε επιλέξει και δεν σκόπευε να τον αφήσει να φύγει.

Ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή

Ο ταξιδιώτης μετέφερε λαθραία τη γάτα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, ώστε να μπορεί να ξεκουραστεί σε ένα άνετο και ασφαλές μέρος. Η υιοθεσία ενός ζώου είναι τεράστια ευθύνη, ειδικά όταν αποδεικνύεται ότι είναι τόσο νέο και αδύναμο.

« Όταν σηκώθηκα ήμουν ακόμα γεμάτος αμφιβολίες, αλλά ήδη ερωτευμένος, οπότε αποφάσισα να τη βάλω στο ποδήλατο για να δω πώς θα τα πάει » . Αν και στην αρχή ήταν επιφυλακτική με το σκεύασμα, η γατούλα χαλάρωσε γρήγορα. Ο Μάρτιν είχε βρει τον αιώνιο ταξιδιωτικό του σύντροφο.

Εκτός από την ανάκτηση της υγείας της, αυτή που ονόμασε Μόγλη ανακάλυψε τις πολλές πτυχές του κόσμου. Μεσόγειος Θάλασσα, Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα… το άλλοτε αδέσποτο ζώο βρέθηκε στην καρδιά ενός συναρπαστικού οδικού ταξιδιού.

Αχώριστοι μέχρι τέλους

Με μηχανάκι ή ποδήλατο, ο Μόγλης μένει καλά κρυμμένος στην τσάντα του φίλου του. Περίεργη, μερικές φορές βγάζει το κεφάλι της έξω για να παρακολουθήσει τα τοπία να περνούν. Με τα πόδια, ο Μάρτιν τη σηκώνει στον ώμο του. Η καλλονή με το μακρύ μουστάκι μπορεί έτσι να παρατηρήσει από την κούρνια της τις πόλεις, τα εστιατόρια και τα μαγαζιά.

Όταν το δίδυμο κατασκηνώνει, η γάτα περιπλανιέται ή ακολουθεί τον ιδιοκτήτη της σύμφωνα με τις επιθυμίες της. « Κανονικά, μένει κοντά στο κάμπινγκ όταν πηγαίνω για ψώνια ή επισκέπτομαι τη γύρω περιοχή, είπε ο 30χρονος, αλλά μερικές φορές, όταν είναι ασφαλές και δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, σκύλοι ή άλλες γάτες, με ακολουθεί. »

Το να ταξιδεύεις με μοτοσικλέτα με γάτα μερικές φορές περιλαμβάνει προκλήσεις. Όμως οι δυο τους δεν μπορούν πλέον ο ένας χωρίς τον άλλον και ζουν πλήρως κάθε μέρα που τους προσφέρεται. Προς το παρόν, ο Μάρτιν και ο Μόγλη κάνουν ένα διάλειμμα στο Ντουμπάι και σκοπεύουν να βγουν ξανά στο δρόμο αυτό το καλοκαίρι.

Έχουν ήδη γεμίσει με μυριάδες αναμνήσεις, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι άλλες εξίσου αξιομνημόνευτες θα ξεφυτρώσουν ακόμα σύμφωνα με τις περιπέτειές τους.

Η εύρεση καταλυμάτων ήταν ένας διαρκής αγώνας για το δίδυμο, που χρειάστηκε να περάσουν τη νύχτα σε παγωμένες ερήμους , όταν κανένα ίδρυμα δεν τους δεχόταν.

Όμως, παρά τις αμέτρητες θυσίες, ο Μάρτιν λέει ότι άξιζε τον κόπο. «Είμαι χαρούμενος με τη ζωή μου και χαρούμενος που τον έχω μαζί μου. Χαίρομαι που τα έχω περάσει όλα μαζί του.»

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό