Γαλάτσι: Κατάστημα υιοθέτησε αδέσποτο γατούλη και αυτός κάθεται και αράζει χαλαρός στη βιτρίνα

Από την πρώτη στιγμή το petpet.news θεώρησε σημαντικό να προβάλλει κάποιους χώρους, είτε αυτοί είναι καταστήματα, είτε οτιδήποτε άλλο, τα οποία βοηθούν έμπρακτα τα αδέσποτα. Η αδέσποτη ζωή, όπως γνωρίζουμε, ενέχει αμέτρητους κινδύνους. Τα αδέσποτα τη μια μέρα ζουν, την άλλη εξαφανίζονται. Άλλωστε, όπως γνωρίζουμε, έχουν δυστυχώς μέσο όρο ζωής 2-3 χρόνια.

Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν θέλουν τα αδέσποτα κοντά στο μαγαζί τους. Πόσο μάλιστα να τα έχουν και μέσα. Ο λόγος, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, είναι ότι ενοχλούν τους πελάτες. Και δυστυχώς αυτό δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Όλο και περισσότερα καταστήματα ανοίγουν τις πόρτες τους στα αδεσποτάκια, ειδικά το χειμώνα. Για να ζεσταθούν και να έχουν φροντίδα. Νερό και φαγητό. Να βρουν εκεί ένα καταφύγιο.

Ένας τέτοιος χώρος είναι και το μαγαζί ρούχων ΝΑΜΕ στο Γαλάτσι. Όπως μαθαίνουμε από το Δεν υπαρχει κακο σκυλι, μονο κακος ιδιοκτητης, η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού καλωσόρισε έναν αδέσποτο γατούλη και τον αφήνει να μπαίνει και να κάθεται μέσα. Στην αρχή ήταν διστακτικός αλλά πήρε τελικά θάρρος και έγινε μόνιμος θαμώνας. Έτσι πλέον ο πανέμορφος γατούλης έχει σπιτάκι στην είσοδο του μαγαζιού, φαγάκι και ό,τι άλλο χρειάζεται. Ειδικά τώρα το χειμώνα που τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για αδεσποτάκια και άστεγους.

Ο γάτος λοιπόν πρωταγωνιστεί στο μαγαζί. Και όσο για την αγαπημένη του θέση; Πού αλλού; Στη βιτρίνα του καταστήματος. Εκεί θα τον δείτε, αραχτό και ήσυχο.

Μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους, με πραγματική ενσυναίσθηση και αγάπη, βοηθούν ένα πλάσμα που ταλαιπωρείται για να επιβιώσει στους δρόμους. Μακάρι το παράδειγμα αυτό να το ακολουθήσουν και άλλοι.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό