Φοβισμένη Σκυλίτσα Δεν Σταματάει Να Αγκαλιάζει Τον Σωτήρα Της

Φοβισμένη Σκυλίτσα Δεν Σταματάει Να Αγκαλιάζει Τον Σωτήρα Της

Σκύλος: Τα αδέσποτα σκυλιά συχνά πρέπει να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που απειλούν τη ζωή τους για να επιβιώσουν , όπως οι αυτοκινητόδρομοι, οι καιρικές συνθήκες και ακόμη και η κακομεταχείριση από τους ανθρώπους.

Ωστόσο, δεν είναι όλα αρνητικά για αυτά τα ζώα, ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Michael Chour , ιδρυτής και ενεργό μέλος του The Sound Of Animals , μιας ομάδας αφιερωμένης στη διάσωση σκύλων στην Ταϊλάνδη και την Καμπότζη.

Για ένα σκυλί που ονομάζεται Aka, ολόκληρη η ζωή του περιοριοριζόταν στην επιβίωση. Περιπλανήθηκε στους δρόμους της Καμπότζης, αναζητώντας φαγητό, νερό και ασφαλή μέρη για ύπνο. Όταν η Άκα αρρώστησε και έχασε μεγάλο μέρος της γούνας της, η επιβίωση έγινε ακόμη πιο δύσκολη.

Ο Μάικλ οδηγούσε πηγαίνοντας σπίτι όταν ξαφνικά είδε την Άκα στο δρόμο

Σύμφωνα με τον Μάικλ, “η Άκα, ένας σκύλος με προχωρημένη ψώρα και σχεδόν άτριχος, περπατούσε στη μέση ενός πολυσύχναστου δρόμου, χωρίς να ανησυχεί για τη ταχύτητα των αυτοκινήτων.”

Εκείνη τη στιγμή ο Μιχαήλ σταμάτησε, βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να προσελκύει την προσοχή του ζώου, αλλά η Άκα πλησίασε μόνο όταν έβαλε ένα πιάτο φαγητό στο έδαφος .

Κάποιοι άνθρωποι μισούν τα αδέσποτα σκυλιά και συχνά τους πετούν πέτρες. Αμφιβάλλω ότι η Aka είχε έναν ιδιοκτήτη στο παρελθόν.

Ο Μάικλ εξηγεί ότι όταν πλησίασε και άρχισε να χαϊδεύει την Άκα, δεν ήξερε πώς να συμπεριφερθεί ή να αντιδράσει, οπότε κατάλαβα ότι ίσως κανείς δεν είχε αγγίξει ποτέ την Άκα με αυτόν τον τρόπο.

Η Άκα, ακόμα φοβισμένη, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του Μιχαήλ για να την οδηγήσει στο καταφύγιο του οργανισμού του, το Blue Dream.

“Ίσως η Άκα το έκανε λόγω εξάντλησης, αλλά νομίζω ότι το δέχτηκε γιατί κατάλαβε ότι ήμουν εκεί για να την βοηθήσω”, λέει ο Μάικλ.

Καθώς οδηγούσα, η Άκα παρέμεινε ξαπλωμένη στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ο Μιχαήλ άρχισε να την χαϊδεύει ξανά και ξαφνικά προσγειώθηκε στα χέρια του, με την πρόθεση να τον αγκαλιάσει.

Επιστρέφοντας στο καταφύγιο, ο Μιχαήλ και άλλοι εθελοντές κατάφεραν να θεραπεύσουν τη νόσο της ψώρας, τα παράσιτα του αίματος και μια βακτηριακή λοίμωξη, μέσω ενδοφλέβιας έγχυσης και της χρήσης αντιβιοτικών.

Ο αγώνας της Aka τώρα είναι να τραβήξει την προσοχή και να διεκδικήσει την αγάπη του Michael.

Μετά από ένα μήνα, που ανάρρωσε πλήρως από τις ασθένειες της και με περισσότερα μαλλιά, η Άκα έμοιαζε με ένα εντελώς διαφορετικό σκυλί.

“Η Άκα βρήκε έναν λόγο να ζήσει, τώρα εμπιστεύεται τους ανθρώπους και θέλει πάντα να προσελκύσει την προσοχή”, λέει ο Μάικλ.

Τώρα η Άκα ζει ευτυχισμένη κάνοντας βόλτα με το αυτοκίνητο του Μιχαήλ κάθε μέρα , αλλά υπάρχουν αμέτρητα αδέσποτα σκυλιά, όχι μόνο στην Ασία αλλά και σε όλο τον κόσμο, που περιμένουν έναν σωτήρα για να τους σώσουν.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό