Φιλοζωικές Οργανώσεις Ζητούν Απαγόρευση Βεγγαλικών Την Πρωτοχρονιά!

Φιλοζωικές Οργανώσεις Ζητούν Την Απαγόρευση Βεγγαλικών Την Πρωτοχρονιά!

Επιστολή απέστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στις Αρχές, για την κατάργηση των πυροτεχνημάτων την Πρωτοχρονιά λόγω των προβλημάτων που προκαλούν στα ζώα.

Στην επιστολή, οι φιλόζωοι αναφέρουν ότι «τα πυροτεχνήματα και άλλα εκρηκτικά υλικά, των οποίων οι αντιδράσεις μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρες, φλόγες και αναθυμιάσεις, προκαλούν διάφορες βλάβες στα μη ανθρώπινα ζώα. Επηρεάζουν τα ζώα συντροφιάς των οποίων τις αντιδράσεις μπορούμε εύκολα να δούμε. Βλάπτουν επίσης τα άλλα ζώα που βρίσκονται γύρω μας, τόσο σε αστικά περιβάλλοντα όσο και έξω από αυτά, καθώς και σε εκείνα που βρίσκονται σε αγροκτήματα ή περιορίζονται σε άλλους χώρους αλλά και την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων».

Οι φιλόζωοι ζητούν «την ολική κατάργηση ρίψης πυροτεχνημάτων, κροτίδων και άλλων εκρηκτικών υλικών, των οποίων οι αντιδράσεις μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρες, φλόγες και αναθυμιάσεις, ήχους βόμβας, δυνατούς κρότους καθώς έχουν τεράστιες επιπτώσεις στα ζώα συντροφιάς,στην άγρια πανίδα, στο περιβάλλον και στη υγεία των ανθρώπων».

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό