Έτσι είναι σήμερα, τρία χρόνια μετά, το καταφύγιο-κολαστήριο του Βόλου

Ήταν πριν από 3 περίπου χρόνια όταν βγήκε στο φως η γνωστή πλέον υπόθεση με το καταφύγιο- κολαστήριο του Βόλου, στο οποίο είχαν στοιβαχθεί αμέτρητα σκυλάκια που είχε περισυλλέξει από το δρόμο η Δημοτική Αρχή της πόλης με Δήμαρχο τον τότε και νυν κ. Αχιλλέα Μπέο.

Ο κύριος Αχιλλέας Μπέος, σε μια πρωτοφανή, εγκληματική, όπως φάνηκε στην πορεία, αδιαφορία για τα πλάσματα αυτά, δεν δίστασε όχι μόνο να κάνει παράνομες περισυλλογές τα βράδια αλλά και να τα βάλει με τους φιλόζωους της πόλης.

Το τι έλεγε στα κανάλια και τα ραδιόφωνα τα θυμόμαστε όλοι. Προκλητικός και χωρίς ίχνος ευαισθησίας, είχε αποφασίσει να εξαφανίσει τα αδέσποτα της πόλης χωρίς να ακολουθεί ποτέ τις νόμιμες διαδικασίες. Με το έτσι θέλω. Και εν μέρει το κατάφερε καθώς εξαφανίστηκαν αμέτρητα σκυλάκια που φρόντιζαν οι κάτοικοι. Πολλά από αυτά δεν βρέθηκαν ποτέ. Κάποια άλλα κλείστηκαν στο περιβόητο καταφύγιο-κολαστήριο στις Γλαφυρές όπου έχει χαρακτηριστεί το Νταχάου των αδέσποτων στο Βόλο.

Η εικόνα των ζώων εκεί δεν περιγράφεται. Σκελετωμένα σκυλάκια από την ασιτία, άρρωστα, να σέρνονται και πεθαμένα φυτοζωούσαν σε τραγικές συνθήκες, μέσα στο κρύο, το χιόνι και τη βροχή χωρίς να έχουν κάπου να φωλιάσουν. Το καλοκαίρι δε ήταν για αυτά ένα μαρτύριο καθώς στοιβαγμένα σε άθλια κλουβιά-κελιά ήταν δύσκολο να επιβιώσουν. Πολλά ζωάκια δεν τα κατάφεραν. Αυτός είναι ο τραγικός απολογισμός ενός εγκλήματος της δημοτικής αρχής του Βόλου και προσωπικά του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος ήθελε να κάνει την πόλη… Μονακό.

Υπήρχαν όμως άνθρωποι που δεν ήθελαν να αφήσουν τόσα ζώα στην τύχη τους και έκαναν τα πάντα για να τα σώσουν. Δικαστήρια, καταγγελίες, δημοσιεύματα και επισκέψεις φιλόζωων από την Αθήνα, σε συνεργασία με εθελοντές του Βόλου, οι οποίοι έκαναν σε όλους γνωστό το έγκλημα που συντελείτο σε βάρος των ζώων. Ένα έγκλημα που δυστυχώς, για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, πολλοί κάτοικοι γνώριζαν και δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Τι γίνεται όμως μετά από 3 χρόνια το κυνοκομείο αυτό; Η Φιλοζωική Ομάδα ζώων μέσα από τη σελίδα της στο Facebook ενημερώνει ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί και η σημερινή κατάσταση των ζώων δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη του 2015.

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:

“Στην επίσκεψη των εθελοντών της ΦΙ.Ο.Β στο Δημοτικό κυνοκομείο Βόλου διαπιστώσαμε ότι αλλάχθηκαν τα λούκια, αγοράστηκε ακόμη μια δεξαμενή νερού, αντικαταστάθηκαν οι παλιοί κουβάδες με καινούργιους. Τα ζώα είναι περίπου 80, σε καλή κατάσταση. Μερικά κάνουν θεραπεία για ψώρα. Υπάρχει και μια μαμά με νεογέννητα κουτάβια που μαζεύτηκε μετά από ειδοποίηση από την περιοχή Σουτραλί.

Η κατάσταση του χώρου είναι γενικά καλή και φυσικά δεν θυμίζει το παλιό κολαστήριο. Όλα είναι καθαρά και περιποιημένα, με χώρους προαυλισμού. Τώρα περιμένουμε, όπως μας υποσχέθηκαν, να βαφτεί ο χώρος και να προστεθούν νέα σπιτάκια. Υπάρχουν υπέροχα σκυλάκια που περιμένουν τον άνθρωπό τους, μεγαλόσωμα, μικρόσωμα, 2 υπέροχα σέτερ, ένας υπέροχος πιτμπουλάκος και αρκετά κουταβάκια …ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ βρε παιδιά. Ανοίξτε τα κλουβιά και την αγκαλιά σας”.

Το κολαστήριο στις Γλαφυρές πριν από 3 περίπου χρόνια. Ζώα άρρωστα και σκελετωμένα.

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό