Εθελοντές Σώζουν Εγκλωβισμένο Σκύλο Σε Βράχια Στο Λαύριο! (pics)

Εθελοντές Σώζουν Εγκλωβισμένο Σκύλο Σε Βράχια Στο Λαύριο!

Σκύλος: Τι να πει και τι να γράψει κανείς για το θεάρεστο έργο των εθελοντών. Το καθημερινό έργο των εθελοντών κόντρα σε όλες τις συνθήκες. Πόσα ζώα έχουν σώσει οι εθελοντές δίνοντας ψυχή και σώμα για το έργο αυτό. Με την βοήθεια φυσικά από την Πολιτεία να είναι μηδαμινή ή και σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτη..

Οι εθελοντές δεν έχουν αργίες, δεν έχουν μέρες που να κάθονται. Τρέχουν οποιαδήποτε στιγμή καθώς τα περιστατικά με ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο είναι αμέτρητα και κάθε μέρα. Άρρωστα στο δρόμο, νεογέννητα, γέρικα, χτυπημένα, πυροβολημένα, κακοποιημένα. Όλα τα έχει το ημερήσιο πρόγραμμά τους. Και εκείνοι αφήνουν τα πάντα και τρέχουν.

Ο λόγος για ένα δύσκολο περιστατικό που έλαβε χώρα αυτές τις μέρες και όπου η συνεργασία των εθελοντών έσωσε ένα ζώο, που δεν είχε καμιά ελπίδα να σωθεί.

Όπως μαθαίνουμε από την ανάρτηση που έκανε η Nassia Rota μια ανθρώπινη αλυσίδα εθελοντών έκανε και πάλι το θαύμα της.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ένας κύριος ειδοποίησε το Λιμενικό για σκύλο εγκλωβισμένο στα βράχια, σε μια παραλία, στο Πόρτο 9, στην περιοχή του Λαυρίου. Το ζώο ήταν σε τέτοιο σημείο που δεν γινόταν να φύγει. Έπρεπε να βρεθούν άνθρωποι ώστε να προσπαθήσουν να το απεγκλωβίσουν από εκεί. Και βρέθηκαν.

Όπως αναφέρει η Nassia Rota, η Marina Prvl με συνάδελφό της βρέθηκαν στο σημείο. Ξεκίνησαν την προσπάθεια προσέγγισής του, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Η Μάρινα κάλεσε τη Nassia Rota, η οποία ενημέρωσε 8 ανθρώπους που πίστευε ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο περιστατικό αυτό. Το οποίο δεν ήταν εύκολο.
Άμεσα βρέθηκαν στο σημείο η Maria Xristoforidh και ο σύζυγός της Giorgos Tsoynis, ο οποίος για καλή τους τύχη ήταν και πυροσβέστης. Η επιχείρηση στήθηκε. Και ήταν επιτυχημένη καθώς μετά από αρκετή προσπάθεια, κατάφεραν και έπιασαν τον άτυχο σκύλο.

Ο σκύλος ήταν δεσποζόμενος. Η Dimitra Vasilopoulou από το Φιλοζωικο Σωματειο Προκρις θυμήθηκε ότι κάπου είχε δει ότι έψαχναν ένα θηλυκό λυκόσκυλο που είχε χαθεί στην περιοχή του Λαυρίου. Το ζώο αυτό έμοιαζε με το ζώο στις φωτογραφίες. Η σκυλίτσα φιλοξενήθηκε στο χώρο του λιμενικού Λαυρίου. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν και οι κηδεμόνες της.

Η Nassia Rota αναφέρει:

✔️Η Ρόξι είχε χαθεί έξι μέρες πριν στην περιοχή, μετά από επίσκεψη της οικογένειας της σε φιλικό σπίτι (μένουν στην Ηλιούπολη).

✔️Είχε το Φιλοζωικό Σωματείο της περιοχής και η αστυνομία.

✔️Είχε τσιπάκι.

Και μέσα στην ατυχία της στάθηκε παρά πολύ τυχερή και είναι πλέον σπίτι της!

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους!!!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό