Εθελοντές κατάφεραν και έβγαλαν από υπόνομο στην Αμφιάλη γατάκι που ήταν μέσα μέρες χωρίς τροφή

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός μωρού γατιού, το οποίο είχε πέσει σε φρεάτιο υπονόμου στην περιοχή της Αμφιάλης. Και αυτό χάρη στις προσπάθειες της εθελοντικής ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, η οποία έχει στο ενεργητικό της αμέτρητες και πολύ δύσκολες διασώσεις ζώων που κινδύνευε άμεσα η ζωή τους.

Η ομάδα, όπως αναφέρουν οι εθελοντές της, έλαβε νύχτα και εν μέσω βροχής έκκληση για τον απεγκλωβισμό μωρού γατιού από φρεάτιο υπονόμου στην περιοχή της Αμφιάλης.

Το μωράκι, όπως τους πληροφόρησαν, ακουγόταν για μέρες από κάτω, αλλά δεν είχαν τρόπο να το βγάλουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τόσο η πυροσβεστική υπηρεσία όσο και η ΕΥΔΑΠ, που κλήθηκαν και τελικά πήγαν στο σημείο, δεν επιχείρησαν καν να το απεγκλωβίσουν. Ο λόγος Αφού άνοιξαν το καπάκι, δήλωσαν ότι δεν χωρούσε άνθρωπος να κατέβει κάτω για να το βγάλει έξω.

Στο σημείο έσπευσαν δυο εθελοντές της ομάδας. Αξιολογώντας την κατάσταση, όπως άλλωστε κάνουν πάντα, πέτυχαν με κατάλληλους ήχους αλλά και δόλωμα να παρασύρουν το γατάκι προς το αδιέξοδο μέρος του φρεατίου προκειμένου να ανοίξουν το καπάκι με την ασφάλεια ότι δεν θα υπήρχε κίνδυνος να πέσει το μωρό στο κεντρικό δίκτυο.

Όταν το κατάφεραν, εθελόντρια της ομάδας κατέβηκε κάτω. Έφραξε την πρόσβαση στον κεντρικό αγωγό με εμπόδια, και έτσι μπόρεσαν να προχωρήσουν με τον απεγκλωβισμό του μωρού. Και το κατάφεραν. Η εθελόντρια προχώρησε προς τα ενδότερα του φρεατίου (σ.σ. εκεί όπου «δεν χωρούσε άνθρωπος») εν μέσω κατακλυσμιαίας βροχής και κατάφερε να περιορίσει και να απομακρύνει το μωράκι με τη χρήση απόχης.

Το γατάκι, που ήταν πολύ καταβεβλημένο και υποσιτισμένο, παραδόθηκε στην κυρία που κάλεσε την ομάδα για βοήθεια και που ήταν και η ίδια στο σημείο του απεγκλωβισμού κάτω από την βροχή.

Εθελοντές που συμμετείχαν στην επιχείρηση: Elen Konte και Alexis Mantzoros

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό