Εθελοντές διέσωσαν μικρό γατάκι που είχε εγκλωβιστεί σε κεντρικό διάζωμα δρόμου στον Κηφισό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

λλη μια δύσκολη διάσωση ζώου που βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο έγινε από μια ομάδα εθελοντών, οι οποίοι προσπαθούν πολύ συχνά, μόνοι τους, να σώσουν όσα περισσότερα ζωάκια μπορούν.

Το συμβάν έλαβε χώρα στον Κηφισό, στην Αθήνα, όπου μωρό γατάκι βρισκόταν σε κεντρικό διάζωμα, κάτι που σημαίνει ότι ελπίδες να σωθεί από μόνο του ήταν ελάχιστες. Ή μάλλον μηδενικές. Γνωρίζουμε τους δρόμους εκεί και πόση κίνηση έχουν.

Το γατάκι εντόπισε η Dora Lois, η οποία πήγαινε στη δουλειά της. Βλέπει το μωρό παγιδευμένο στο κεντρικό διάζωμα στη λεωφόρο Κηφισού, στο ύψος των ΚΤΕΛ. Αμέσως απηύθυνε έκκληση για βοήθεια.

Στο σημείο έτρεξε ο Alexis Mantzoros, ο οποίος εκείνη την ώρα επέστρεφε από τη δουλειά του. Βρήκε το γατάκι, στο ύψος της Reanault, κοκκαλωμένο, με εμφανές σοκ.

Στη συνέχεια κλήθηκαν και άλλοι διασώστες οι: Elen Konte, Christos Solakian κι ο φίλος τους Βασίλης @AurelXhelaj.

Φτάνοντας στο σημείο ζήτησαν βοήθεια από την τροχαία για την ανάσχεση της κυκλοφορίας. Πράγματι περιπολικό της στο ένα ρεύμα, καθώς και μία ομάδα ΔΙΑΣ στο άλλο, υπό την καθοδήγηση του Ανθυπαστυνόμου Ioannis Rizopoulos, τους παρείχαν τον απαραίτητο χρόνο για να μπορέσουν συντονισμένα να προσεγγίσουν το γατάκι και να το απεγκλωβίσουν με ασφάλεια και για το ίδιο αλλά και για εκείνους.

Το γατάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο για τις πρώτες βοήθειες. Αποπαρασιτώθηκε και τώρα βρίσκεται σε φιλοξενία. Βοηθήστε το να βρει κι αυτό ένα σπιτάκι ώστε να μην επιστρέψει στο δρόμο όπου οι πιθανότητες να επιβιώσει είναι μηδαμινές.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το προφίλ Christos Solakian.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό