Εργάτης Οικοδομής Φέρνει Στο Σπίτι Μια Αλεπού Πιστεύοντας Ότι Είναι Ένα Κουτάβι

Μερικές φορές, οι άνθρωποι κάνουν καλοπροαίρετα λάθη, όπως ο οικοδόμος στο Ηνωμένο Βασίλειο που πήρε κατά λάθος στο σπίτι μια αλεπού, αφού την παρεξήγησε με ένα εγκαταλελειμμένο κουτάβι.

Όπως ανέφερε το Metro , ο άνδρας εργαζόταν σε ένα εργοτάξιο όταν συνάντησε ένα μικρό ζώο. Νόμιζε ότι ήταν ένα κουτάβι που το είχαν αφήσει. Νομίζοντας ότι έκανε κάτι καλό, σήκωσε το «κουτάβι» και το πήγε στο σπίτι.

Αφού έφερε στο σπίτι αυτό που νόμιζε ότι ήταν ένα μικρό και χνουδωτό κουτάβι, σύντομα ανακάλυψε ότι ήταν στην πραγματικότητα μια αλεπού – γνωστή και ως κιτ.

Μόλις κατάλαβε ότι είχε κάνει λάθος, ο εργάτης των κατασκευών ήρθε σε επαφή με τη Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βαναυσότητας στα Ζώα ή RSPCA, για να δει τι θα μπορούσε να γίνει για το μικρό κιτ.

Ο υπεύθυνος για την καλή διαβίωση των ζώων, Ματ Μπράουν, εξήγησε στη Metro, «Ο εργαζόμενος βρισκόταν σε ένα εργοτάξιο στο Σπεκ όταν είδε αυτό που αρχικά νόμιζε ότι ήταν ένα εγκαταλελειμμένο κουτάβι και καθώς δεν έβλεπε καμία μητέρα τριγύρω, τον πήγε στο σπίτι».

Το RSPCA πήρε το μικρό κιτ και κατάλαβε ότι ήταν λιγότερο από ενός μήνα. Τροφοδοτήθηκε με φόρμουλα κουταβιού.

Ο Μπράουν εξήγησε περαιτέρω , «Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα θηλυκά θα επιστρέψουν και θα μαζέψουν τα μικρά τους εάν τους δοθεί η ευκαιρία και δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις μεγαλύτερα μικρά πάνω από το έδαφος μόνα τους κατά τη διάρκεια της ημέρας να μαθαίνουν δεξιότητες επιβίωσης και οι γονείς είναι συνήθως κοντά».

Το μικρό κιτ περιμένει για μεταφορά στο κέντρο άγριας ζωής Stapeley Grange του RSPCA που βρίσκεται στο Nantwich. Μόλις μεγαλώσει αρκετά, το κιτ θα απελευθερωθεί ξανά στη φύση.

Ένας διευθυντής του RSPCA έδωσε στη Metro μερικές συμβουλές για άτομα που μπορεί να συναντήσουν μωρό αλεπού. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν δεν είναι να το πάρουν και να το πάνε στο σπίτι, αλλά μάλλον να το αφήσουν με «τροφή για σκύλους και νερό κοντά και να το ελέγξουν ξανά μετά από 24 ώρες».

Ωστόσο, στη συνέχεια προστέθηκε ότι «αν βρείτε ένα κιτ αλεπούς και τα μάτια τους είναι ανοιχτά, το μικρό είναι μάλλον μια χαρά. Οι γονείς θα είναι συνήθως κοντά».

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό