Ένας Σκύλος Που Ήθελε Μόνο Αγάπη: Γυναίκα Διασώζει Και Υιοθετεί Κουτάβι Που Λιθοβολήθηκε Από Παιδιά!

Ένας Σκύλος Που Ήθελε Μόνο Αγάπη: Γυναίκα Διασώζει Και Υιοθετεί Κουτάβι Που Λιθοβολήθηκε Από Παιδιά!

Κουτάβι: Η ζωή δεν φέρθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο στον Βούδα. Ένα αξιαγάπητο κουτάβι που ήθελε μόνο αγάπη. Ο Βούδας έζησε σχεδόν για όλη του τη ζωή στο δρόμο και συχνά πυκνά κακοποιούνταν από τα παιδιά της περιοχής. Μέχρι την στιγμή που μετά από καταγγελίες μια ΜΚΟ έδρασε σωτήρια και του έδωσε τη ζωή που ονειρευόταν και άξιζε.


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), υπάρχουν μόνο 30 εκατομμύρια εγκαταλελειμμένα ζώα στη Βραζιλία. Υπολογίζεται ότι 10 εκατομμύρια γάτες και 20 εκατομμύρια σκυλιά είναι εντελώς αβοήθητα, περιπλανιούνται στους δρόμους, αναζητώντας νερό και φαγητό. Στον κόσμο, αυτός ο αριθμός είναι ακόμη πιο εκπληκτικός: περίπου 200 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Η εγκατάλειψη είναι ένας τρόπος έμμεσης επιβεβαίωσης ότι τα ζώα είναι ιδιοκτησία των ανθρώπων και ότι μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν μαζί τους, χωρίς φόβο για αντίποινα. Έτσι αντιμετωπίζονται τα κατοικίδια ζώα, απορρίπτονται οπουδήποτε, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν έχουν καν συναισθήματα.

Τα ζώα αγαπούν να αισθάνονται πόνο, κλαίνε και είναι χαρούμενα, όπως και εμείς. Ακριβώς επειδή δεν εκφράζονται με τον τρόπο που πιστεύουμε ότι αξίζει να ακούμε, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε μαζί τους ότι θέλουμε. Το να προκαλείς πόνο σε οποιοδήποτε ζωντανό ον είναι σκληρό, ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί ή να αντισταθεί. Είναι δειλό, απάνθρωπο και απείρως επώδυνο να γνωρίζουμε ότι ένα ζώο έχει εγκαταλειφθεί. Αξίζουν μόνο το καλύτερο.

Η ζωή των αδέσποτων σκύλων είναι πολύ θλιβερή. Εάν ένα σκυλάκι εντοπίσει μία καλή περιοχή και φιλία από μερικά άτομα που θα θελήσουν να τον φροντίσουν, μπορεί να ζήσει μια καλή ζωή. Αλλά αν βρίσκεστε σε μια κακή περιοχή, όπου η φτώχεια και η έλλειψη ευκαιριών βασανίζουν τους κατοίκους της, σαφώς δεν θα υπάρχει χρόνος ή χώρος για τη φροντίδα ενός σκύλου.

Έτσι ήταν με την ιστορία του Buda, ενός μιγά κουταβιού pitbull, που ζούσε στους δρόμους της γειτονιάς Centro Sur του Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ιστορία του Βούδα αναφέρθηκε στο Ίδρυμα Hope for Paws από ανθρώπους που διέρχονταν από την περιοχή. Ο μικρός σκύλος όχι μόνο πέρασε τις μέρες του, τα απογεύματα και τις νύχτες του περιπλανώμενος στους δρόμους, αναζητώντας νερό και φαγητό για να θεραπεύσει την τρομερή πείνα και δίψα που υπέφερε, αλλά υπέστη επίσης κάθε είδους κακοποίηση και πράξεις βίας εναντίον του.

Σύμφωνα με όσους έβλεπαν συχνά τον Βούδα, το φτωχό μικρό σκυλί ήταν επίσης θύμα των σκληρών παιχνιδιών των παιδιών της περιοχής. Ο μικρός σκύλος υπέφερε από έναν μετατοπισμένο ώμο, καθώς και διάφορες επιφανειακές πληγές στο σώμα του, οι οποίες ήταν ενδεικτικές για ένα μόνο πράγμα: τον Βούδα τον λιθοβολούσαν συχνά.

Ο λιθοβολισμός του προκάλεσε εκτεταμένο τραυματισμό στον ώμο του σκύλου που, χωρίς θεραπεία, εξελίχθηκε σε σοβαρή λοίμωξη και προκάλεσε απόστημα. Η πληγή ήταν εξαιρετικά επώδυνη και έκανε το ζώο ακόμη πιο τρομακτικό.

Όταν διασώθηκε από το ίδρυμα, συνέβη κάτι πολύ όμορφο: Ο Βούδας δεν έχασε ούτε μια στιγμή ζητώντας κάποια στοργή.

Ήδη στο αυτοκίνητο των διασώσεων, ο Buda έγειρε πίσω στην αγκαλιά ενός από αυτούς. Δεν ήθελε να πάει, αλλά ήθελε να μείνει το υπόλοιπο της ζωής του δίπλα σε αυτό το ζεστό σώμα, το οποίο του έδινε όλη την αγάπη που του είχε αρνηθεί το περιβάλλον του.

Ο Βούδας μεταφέρθηκε στα καταφύγια του ιδρύματος, όπου έλαβε ιατρικές θεραπείες καθώς και έναν άνθρωπο για να τον διδάξει να εμπιστεύεται ξανά τους άλλους.

Σύμφωνα με το ίδρυμα, το κουτάβι κατόρθωσε να υιοθετηθεί λίγο μετά και σήμερα ζει ειρηνικά σε ένα σπίτι, όπου είναι σεβαστό και λαμβάνει πολλή αγάπη.

Έστειλαν μερικές φωτογραφίες στους ανθρώπους του Hope for Paws , δείχνοντάς τους πώς ο Βούδας περνά τα απογεύματά του. Τώρα δεν έχει ποτέ έλλειψη τροφής, έχει στη διάθεσή σας νερό 24/7. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα, τώρα παίζει με παιδιά που ποτέ δεν θα σκεφτόταν να τον βλάψουν.

Στο βίντεο διάσωσης, είναι δυνατόν να αντιληφθούμε τον φόβο του ζώου και τη φροντίδα του ανθρώπου για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό