Ένα υγιές σκυλάκι που σώθηκε 5 λεπτά πριν υποβληθεί σε ευθανασία, κάνει τον κτηνίατρο να κλαίει

Πρέπει να πούμε αντίο σε ένα σκυλάκι γιατί, επειδή υποφέρει και με μικρές πιθανότητες ανάρρωσης, η ευθανασία είναι απαραίτητη . Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπως αυτή του Robin, ενός σκύλου που βρέθηκε τραυματισμένος και μπήκε αμέσως στη λίστα ευθανασίας, υπάρχουν και θαύματα.

Με ιστορίες σαν αυτές, είναι απαραίτητο να προειδοποιήσουμε ότι πρέπει πάντα να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο καταφύγιο στο οποίο μεταφέρεται ένα τραυματισμένο ζώο. Αν και φαίνεται αντιφατικό, πολλά μέρη είναι στην πραγματικότητα «καταφύγια για να σκοτώνουν τα ζώα κάνοντας τα ευθανασία».

Δεν θα προσπαθήσουν καθόλου να ρισκάρουν τα πάντα για κάθε πλάσμα που φτάνει. Αντίθετα, θα αφοσιωθούν στη θυσία ζώων, όπως κάποιος που «τσεκάρει τη λίστα για ψώνια ». Προφανώς, μερικές φορές δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Έμειναν 5 λεπτά μέχρι να υποβληθεί σε ευθανασία ένα σκυλάκι με καλή υγεία

Το μόνο που συνέβη στον Ρόμπιν είναι ότι βρέθηκε να κουτσαίνει λόγω τραυματισμού στο ένα του πόδι. Θα τον «κοίμιζαν» αμέσως οι υγειονομικές αρχές.

Το σχέδιο ήταν να ναρκωθούν όλα τα σκυλιά εξίσου, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητά τους. Στη συνέχεια θα χορηγούσαν μια θανατηφόρα δόση για να αναγκάσουν τον Robin και τους άλλους στην ομάδα να πεθάνουν.

Το φτωχό σκυλάκι ήταν μόλις 5 λεπτά από την ευθανασία, όταν ξαφνικά, οι διασώστες του άρχισαν να ουρλιάζουν για να σταματήσουν τη διαδικασία και να ζητήσουν τη σωτηρία του Robin.

Ευτυχώς, ήταν μια κραυγή για δικαιοσύνη στο τελευταίο δευτερόλεπτο, που κατάφερε να σταματήσει μια τέτοια πράξη. Μεταφέρθηκε στο VetRanch , όπου οι κτηνίατροι βρήκαν ένα εύρημα που τους άφησε με απορία.

Το αθώο μικρό ήταν στην πραγματικότητα καλά στην υγεία του, δεν είχε σπασμένα κόκαλα και ήταν εντελώς εκτός κινδύνου. Δεν ήταν αλήθεια ότι το πόδι του ήταν σπασμένο, αλλά μόνο ελαφρά μελανιασμένο, και γι’ αυτό κούτσενε.

Αλήθεια επρόκειτο να υποστεί ευθανασία από ένα απλό χτύπημα στο πόδι του; Κι αν έκαναν το ίδιο σε όσους έδωσαν εντολή να βάλουν τέλος στη ζωή τους; Λοιπόν, θα ήταν δίκαιο;

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν είχε μόνιμη ή σοβαρή βλάβη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Robin είναι ένα τυχερό μικρό. Όμως η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Μόλις της έσωσε τη ζωή, οι ήρωές της συνειδητοποίησαν πόσο πολύ αγαπούσε τις αγκαλιές. Και είναι το πιο αξιολάτρευτο πράγμα στον κόσμο.

Η ομάδα των κτηνιάτρων είπε ότι τους άρεσε πολύ ο Robin , καθώς είναι ένας πολύ γλυκός και ευγνώμων σκύλος. Μια απόφαση που ελήφθη ελαφρά της καρδίας για την άσκηση της ευθανασίας, θα μπορούσε να είχε βάλει τέλος στη ζωή ενός αθώου όντος χωρίς ανάγκη.

Ο κτηνίατρός της δεν σταματούσε να τον αγκαλιάζει

«Είναι δύσκολο να σκεφτούμε ότι επρόκειτο να σκοτώσουμε άσκοπα ένα τόσο φιλικό και τρυφερό ον όπως ο Robin», είπε ένας από τους διασώστες.

Δεν πέρασε πολύς καιρός που ο Robin έγινε διάσημος για τις καλύτερες αγκαλιές ευγνωμοσύνης. Φαίνεται να τους λέει πόσο χαρούμενος είναι που ζει.

Το Vet Ranch δημοσίευσε τις σκηνές που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο:

Ένα μήνα μετά τη διάσωσή του, μετά την πλήρη ανάρρωσή του, ο Ρόμπιν μεταφέρθηκε σε ένα νέο σπίτι όπου σήμερα τον φροντίζει και τον αγαπά η νέα του οικογένεια. Η νέα του μητέρα λέει ότι είναι και οι δύο ευχαριστημένοι με τη συνάντηση.

«Να είστε σίγουροι, ο Robin περιποιείται σωστά», είπε η νέα του μαμά.

Όταν ένα ζώο είναι πολύ άρρωστο ή τόσο τραυματισμένο που η ποιότητα της ζωής του δεν θα είναι ποτέ ξανά καλή ή αποδεκτή, η λήψη της απόφασης για ευθανασία μπορεί να είναι η πιο ευγενική και πιο όμορφη χάρη που μπορούμε να κάνουμε. Όμως η απόφαση που λαμβάνεται επειδή είναι εγκαταλελειμμένος και δεν έχει σπίτι, θα πρέπει να μας προκαλεί ντροπή ως κοινωνία.

Συγχαρητήρια, Robin , να νικήσεις τον θάνατο και να βρεις αυτόν τον ιδιοκτήτη που σε περιμένει και σε γεμίζει με στοργή! Η ιστορία σου πρέπει να ταράξει τις συνειδήσεις.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό