Ένα τεράστιο μπράβο στην ομάδα Angels! Οι δράσεις της φιλοζωικής ομάδας Που κάνει Τα πάντα για τα Ζωάκια!!!

Θύμα hacking ο Παναγιώτης Μήλας των «Angels» – Αναστέλλονται οι δράσεις της φιλοζωικής ομάδας

Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης – Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος

Έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο πολύ εκθέτουμε τους εαυτούς μας, μέσω της «ψηφιακής προσωπικότητας» που έχει ο κάθε ένας από εμάς, στα κοινωνικά δίκτυα; Και τι συμβαίνει τελικά όταν κάποιος εισβάλλει στα άδυτα αυτής της προσωπικότητας, παίρνοντας ακόμα και τον «έλεγχο» αυτού του ολοένα και πιο «αληθινού» μέρους της ζωής μας;

Αποτελεί πια κοινό τόπο το ότι χρειάζεται τεράστια προσοχή: Τα προσωπικά μας στοιχεία και δεδομένα, ακόμα και προσωπικές μας συνομιλίες στο διαδίκτυο, εκτίθενται και μπορούν να γίνουν προσβάσιμα σε τρίτους, για πολλούς και διάφορους λόγους, με μη ελεγχόμενες και απρόβλεπτες συνέπειες…

Η περίπτωση του Παναγιώτη Μήλα, γνωστού και δημοφιλή φιλόζωου, της ομάδας κατά της κακοποίησης των ζώων «Angels», είναι χαρακτηριστική των κινδύνων που εγκυμονούν, αλλά και της προσοχής που θα πρέπει να έχουμε όταν καθόμαστε μπροστά από την οθόνη.

Ο Παναγιώτης Μήλας ίδρυσε και συντονίζει την ομάδα «Angels», αναλάμβανοντας δράσεις αντιμετώπισης της κακοποίησης των σκυλιών. Οι προσπάθειες του ίδιου και των δεκάδων εθελοντών της ομάδας του, αλλά και τα αποτελέσματα των δράσεων τους, μέρος των οποίων προβάλλονται και έγιναν γνωστά ευρέως μέσω των κοινωνικών δικτύων, έκαναν τους «Angels» εξαιρετικά δημοφιλείς, και τους ακολούθους τους στο facebook να ξεπερνούν τους 150.000 πολίτες.

Μόνο το τελευταίο εξάμηνο η ομάδα δέχτηκε 300 καταγγελίες, εκ των οποίων αναλήφθηκε δράση στα 220 περιστατικά, κατά τα οποία με ειρηνικά πάντα μέσα και με διάφορους τρόπους οι εθελοντές κατόρθωσαν να βελτιώσουν τη ζωή εκατοντάδων σκυλιών, ή να οδηγήσουν στη σύλληψη ασυνείδητων που κακοποιούν τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου.

Μέχρι που πριν λίγες εβδομάδες όλα ξαφνικά… σταμάτησαν. Ο Παναγιώτης Μήλας συνειδητοποίησε με πραγματικό τρόμο, όπως αφηγείται στον φακό του zougla.gr, ότι ο ψηφιακός του εαυτός, σημαντικός παράγοντας για τις δράσεις της ομάδας, ελεγχόταν κι από κάποιον… τρίτο!

​Ο Παναγιώτης Μήλας συνειδητοποίησε με πραγματικό τρόμο, όπως αφηγείται στον φακό του zougla.gr, ότι ο ψηφιακός του εαυτός, σημαντικός παράγοντας για τις δράσεις της ομάδας, ελεγχόταν κι από κάποιον… τρίτο«Αυτό που μου συνέβη θα το έβλεπα σε ταινία και θα σκεφτόμουν “τι μας δείχνουν τώρα”. Συνέβη όμως. Συνειδητοποίησα ότι όταν γίνεσαι δημόσιο πρόσωπο γίνεσαι και δημόσιος στόχος. Εγώ έκανα τον εαυτό μου δημόσιο πρόσωπο για να προωθήσω τους σκοπούς της ομάδας, τώρα όμως αναγκάζομαι να διακόψω τις δραστηριότητες της ομάδας, ακριβώς για να την προστατέψω», περιγράφει.

Και εξηγεί: «Οι δράσεις μας προκαλούν αντιπάθειες. Δεχόμουν απειλητικά τηλεφωνήματα. Και τελικά μετά από 12 χρόνια έκλεισε το προφίλ μου στο facebook. Πιθανολογώ ότι έκαναν αναφορά εναντίον μου κάποιοι άνθρωποι που δημιούργησαν ίσως και δεκάδες ψεύτικους λογαριασμούς γεγονός που οδήγησε στην απενεργοποίησή του. Στη συνέχεια, βρήκα προγράμματα στον υπολογιστή μου –ιούς, Trojans- που δίνουν πρόσβαση σε τρίτους ανθρώπους, μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης! Δηλαδή άγνωστοι είχαν τον έλεγχο του υπολογιστή μου και όλων μου των δεδομένων! Πολλές φορές επίσης μου έλεγαν ότι μιλάω με ανθρώπους στο facebook και εγώ δεν θυμόμουν τίποτα.Φαντάζεστε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό και σε τι μπελάδες θα μπορούσε να με βάλει, αφού θα μπορούσε κάποιος να μιλάει σαν να είμαι εγώ, σε τρίτους»…

«Υπέβαλλα μήνυση στη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά λίγα πράγματα μπορούν τώρα να γίνουν. Εξηγώ σε εσάς αυτό που συνέβη ώστε να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι πια υπεύθυνος για όσα λέγονται και πράττονται στο διαδίκτυο από μένα και μόλις κατοχυρωθώ, θα εξετάσω το πώς θα συνεχίσει η ομάδα τις δράσεις της», καταλήγει…

Δείτε τις δηλώσεις του στο zougla.gr:

Πηγή: zougla.gr

“Ο Φύλακας Άγγελος των Ζώων”
Vice – Αυτοί που Πραγματικά Θέλουν να «Ξεβλαχέψουν» την Ελλάδα

Άνθρωποι που θέλουνε να αλλάξουνε την Ελλάδα. Ή όπως λέει το Vice “Αυτοί που Πραγματικά Θέλουν να «Ξεβλαχέψουν» την Ελλάδα” 😀
Μια παραγωγή του Vice, για τον Παναγιώτη Μήλα και το έργο του με την ομάδα Angels.

Κείμενο από σελίδα Vice:
“Ο Φύλακας Άγγελος των Ζώων
Ο Παναγιώτης Μήλας ηγείται των Angels, μιας πρωτοβουλίας που δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης ζώων, προσπαθώντας να διαδώσει την ιδέα της φιλοζωίας.

Η ζωή του Παναγιώτη άλλαξε για πάντα, όταν γνώρισε τον πρώτο του σκύλο, τον Ντίζελ. «Η ζωή μου χωρίζεται σε δύο μέρη, πριν από τον Ντίζελ και μετά τον Ντίζελ. Δεν ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι, άμα δεν ζήσεις με σκύλο», λέει στο VICE.

Ένα βράδυ, την ώρα που ο Παναγιώτης είχε βγάλει βόλτα τον Ντίζελ, οι δύο τους συνάντησαν έναν άστεγο στον δρόμο. Ο Παναγιώτης δεν τον πρόσεξε αμέσως, όμως ο Ντίζελ στάθηκε μπροστά του, περιμένοντας χάδια. Στην αρχή, ο άστεγος φοβήθηκε, όμως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έγινε κουβάρι με τον σκύλο, παίζοντας χαρούμενος μαζί του. «Τι μου έμαθε ο σκύλος μου; Εγώ, που είμαι άνθρωπος, τον συνάνθρωπό μου τον προσπέρασα. Ο Ντίζελ λεφτά δεν έχει, ελληνικά δεν μιλάει, δεν ανήκει καν στο ανθρώπινο είδος, είναι σκύλος – και όμως, του έφτιαξε τη μέρα. Από τότε, έχω γίνει ενεργός εθελοντής και με τους ανθρώπους. Είμαστε μια ομάδα που προσφέρουμε ρούχα και φάρμακα σε αστέγους. Άλλαξα τελείως και αυτά μου τα έμαθε ένα ζώο», λέει στο VICE.

Ο Ντίζελ ενέπνευσε τον Παναγιώτη να κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα ζώα. Γι’ αυτό δημιούργησε τους Angels, μιας που δεν ήθελε πια να ακούει για αυτούς που κακοποιούν τα ζώα τους σε κοινή θέα, χωρίς να ντρέπονται, χωρίς να φοβούνται, χωρίς να τιμωρούνται. Ήθελε να δράσει, για να κάνει τα πράγματα λίγο καλύτερα, όσο του το επέτρεπαν οι δυνάμεις του. Αρχικά, οι Angels έφτιαξαν μία σελίδα στο Facebook και πολλοί ανταποκρίθηκαν αμέσως, δείχνοντας ότι ο κόσμος τελικά αλλάζει προς το καλύτερο. Χιλιάδες μηνύματα ξεκίνησαν να φτάνουν στη σελίδα από αγνώστους που ήθελαν να καταγγείλουν περιστατικά βίας κατά των ζώων ή ήθελαν οι ίδιοι να γίνουν μέρος αυτής της προσπάθειας. Οι Angels ξεκίνησαν να αναλαμβάνουν ολόκληρη τη διαδικασία της καταγγελίας κακοποίησης ζώων, ώστε να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση όσων βασανίζουν ζώα. «Δεν μπορούσα άλλο να ανεχτώ ότι αυτοί που κακοποιούν ζώα είναι και οι μάγκες της γειτονιάς. Το τατουάζ που έχω στο κεφάλι και στο πρόσωπο είναι μήνυμα γι’ αυτούς που κάνουν κακό στα ζώα: “Death to animal abusers”», λέει ο Παναγιώτης.

Η προσπάθεια του Παναγιώτη και των Angels έφερε χειροπιαστά αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα, δεκάδες σκύλοι έχουν απομακρυνθεί από τους ανθρώπους που τους κακοποιούσαν, βρίσκοντας καταφύγιο σε εκείνους που τους φροντίζουν και τους αγαπούν. Ο ίδιος λέει ότι οι τετράποδες ψυχές αξίζουν κάθε δυνατή προσπάθεια: «Σε ένα από τα πιο δυνατά περιστατικά μας, δεχτήκαμε καταγγελία για ένα κουταβάκι, το οποίο δέρνανε. Το σκυλάκι το είχαν δεμένο με σπάγκο, ούτε καν με λουράκι και όταν ο αστυνομικός είπε στον ιδιοκτήτη να το λύσει, για να το πάρουμε στο Τμήμα, δεν λυνόταν ο κόμπος. Τότε, εκείνος πήγε να το κόψει με ένα ψαλιδάκι. Το ζωντανό, που είχε φάει τόσο ξύλο από τα χέρια του, όταν το πλησίασε, για να του κόψει τον κόμπο, γύρισε και του έγλειφε τα χέρια. Αυτά είναι τα πλασματάκια που δεν έχουν φωνή, τα πλάσματα που χτυπάς και γυρνάνε και σου γλείφουν τα χέρια. Γι’ αυτά τα πλασματάκια δίνουμε την ψυχή μας».”

ΕΝΑ ΜΕΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Ευχαριστώ πολύ το Vice και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά ιδιαίτερα σαν ομάδα Angels, που μας τίμησε πραγματικά με αυτό το μικρό αριστούργημα, που μέσα σε 3 λεπτά, σε κάνει και καταλαβαίνεις τι είναι σκύλος, πως μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο ένα ζώο, και γιατί αξίζει να μαχόμασε για τις ψυχές αυτές. Γιατί αξίζει να μιλάμε γι αυτούς που δεν έχουν φωνή!!

Το βίντεο ήρθε σε μια περίεργη και δύσκολη φάση για την ομάδα μας. Ελπίζω όμως ότι θα βγούμε από αυτή τη φάση και θα συνεχίσουμε το έργο μας πιο δυνατά από ποτέ. Με την πολύτιμη βοήθειά σας πάντα, κάνοντας κοινοποιήσεις για να μάθει και να ενημερωθεί ο κόσμος.

Σας ευχαριστούμε πολύ μέσα από την καρδιά μας για την αγάπη και την στίρηξη που μας έχετε δείξει όλο αυτό τον καιρό που είμαστε μαζί σας. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να λειτουργίσουμε πάλι.

Το θέμα στο Vice καθώς και το κείμενο θα το βρείτε εδω με τίτλο που χαρακτιρίζει το Vice “Αυτοί που Πραγματικά Θέλουν να «Ξεβλαχέψουν» την Ελλάδα”. Α ρε Vice, μοναδικό πραγματικά!! <3

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ Η ΣΚΛΑΒΟΣ?
Ένα βιντεάκι που εξηγεί τις διαφορές μεταξύ εθελοντή και σκλάβου. Χρήσιμο σε πολύ κόσμο μια και είναι αρκετοί που δεν ξέρουν και δεν βλέπουν καμία διαφορά στις δύο αυτές έννοιες.

Δεν θα γράψω κείμενο, επίτηδες για να σας φαει το σκουλίκι της περιέργειας και να δείτε το βίντεο! 😀

Ελπίζω να είναι κατανοητό, και φυσικά περιμένω τα σχόλια και την γνώμη σας πάνω στο θέμα. Και από παθόντες (εθελοντές) καια από αφέντες (αυτούς που μας νομίζεται για σκλάβους).

Προς το τέλος του βίντεο, λέμε κάτι μαζί με τον Diesel, εκεί που λέω ότι αυτό θέλω να σας μείνει από το βίντεο, που είναι πολύ μεγάλη αλήθεια και πολύ δυνατό δίδαγμα. Δείτε το. Αξίζει!

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας που μας αποδεχθήκατε τόσο μα τόσο θερμά, και πραγματικά η αγάπη μας δείξατε από κοντά στα 10 λεπτά αυτά, μας κάλυψε για χρόνια! Μας δώσατε κίνητρο και δύναμη για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Θέλει πολύ γερό στομάχι αυτό που κάνουμε.

Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ θα πούμε μέσα από την καρδιά μας, και σαν ομάδα, αλλά και προσωπικά σαν Παναγιώτης, στα παιδιά, τον Σάκη και τον Αλέκο, που πραγματικά αγκάλιασαν το έργο μας, και ενώ δεν ήταν προγραμματισμένο, βρήκαν χρόνο και μας έβαλαν στο show τους να σας μιλήσουμε.

Μάλιστα, το έκαναν από μόνοι τους, χωρίς να το ζητήσω εγώ! Αυτό πραγματικά για μένα, λέει πολλά!! Είναι πραγματικά και γνήσια άνθρωποι με αγάπη για τα ζώα και τον συνάνθρωπό τους, με ΠΡΑΞΗ! Δεν έχει διθενιές! Είναι πραγματικά χρυσές ψυχές!!

Ομάδα Angels:
Δείτε τον κόσμο με τα μάτια της καρδιάς.

Η αγάπη δεν κρύβεται πίσω από τατουάζ και μούσια.
Δεν κρύβεται πίσω από χρώματα και θρησκείες.
Δεν κρύβεται πίσω από χρήματα και πεποιθήσεις.
Την αγάπη δεν την σκεπάζει τίποτα.
Γιατί πολύ απλά, η αγάπη είναι ΠΡΑΞΗ, όχι εικόνα!

Μην κρίνεται με τα μάτια, αλλά με την καρδιά. Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπέρασμα από μια εικόνα, αλλά από μια πράξη. Δείτε τον κόσμο γύρο σας, με τα μάτια της καρδιάς. Ίσως αλλάξει η ζωή σας, αλλά και των γύρο σας. Ίσως ξυπνήσει κάτι πολύ όμορφο για όλους μας.

Το παραπάνω δεν είναι ένα ωραίο στοιχάκι, για την ομάδα μας. Είναι τρόπος ζωής. Είναι το μήνυμα μας που το υποστηρίζουμε με πράξη, καθώς και το επιβάλουν τα πιστεύω μας αλλά και οι κανόνες της ομάδας μας.

Ευγένεια, ισορροπία σκέψεις, ουδετερότητα και ίση αντιμετώπιση για όλους.

σε όλα μας τα περιστατικά, ξεκινάμε δίνοντας αξία στον άνθρωπο, ανεξαρτήτου εικόνας, φύλλου, χρώματος, θρησκείας, οικονομικής τάξης, κανένας διαχωρισμός. Αξιοπρέπεια και σεβασμός σε όλους ίσα!

Ομάδα Angels:
Περιστατικό στο Κορωπί.

Ομάδα Angels:
Περιστατικό στο Νεο Ηρακλειο μερος 2.

Ομάδα Angels:
Περιστατικό στην Νίκαια.

Ομάδα Angels:
Περιστατικό στο Ηρακλειο.

Ομάδα Angels:
Περιστατικό στην Νέα Ιωνία.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό