Είναι καλά και υιοθετήθηκε ο σκυλάκος Βλάσσης που είχε βρεθεί κοκκαλιασμένος και σε σε άθλια κατάσταση σε χωριό του Βόλου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ευχάριστα είναι τα νέα, όπως διαβάζουμε στη σελίδα της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, ενός αδέσποτου σκύλου από το Βόλο, του Βλάσση. Ο Βλάσσης, όπως πολλοί είχαμε δει, βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, αποστεωμένος, πιθανόν παρατημένος, στον Άγιο Βλάσιο, ένα χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, χτισμένο στις πλαγιές του Πηλίου.

Το ζωάκι εντοπίστηκε πριν από δύο μήνες από φιλόζωη κυρία, η οποία ανέβασε φωτογραφίες του στο Facebook, κάνοντας έκκληση για βοήθεια. Η φωτογραφία του ζώου έξω από μια ταβέρνα εξόργισε αρκετούς. Όμως τελικά η αλήθεια ήταν άλλη. Τον Βλάσση φρόντιζε μια κυρία αλλά και άλλοι. Δεν ήταν έτσι από πείνα. Ήταν άρρωστος.

Και οι εθελοντές έκαναν και εδώ το θαύμα τους. Βλέποντας τις φωτογραφίες δεν τον άφησαν έτσι. Στήθηκε μια αλυσίδα διάσωσης που μόνο εύκολη δεν ήταν. Συμμετείχαν μόνοι εθελοντές αλλά και οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου.

Ο σκυλάκος μεταφέρθηκε στην Αθήνα, νοσηλεύτηκε, το πάλεψε. Και έγινε καλά. Στη συνέχεια φιλοξενήθηκε. Στάθηκε τυχερός γιατί υπήρξαν άνθρωποι δίπλα του. Που νοιάστηκαν πραγματικά για αυτόν. Και ένωσαν τις δυνάμεις τους στο να τον κάνουν καλά.

Είναι όμως δύο φορές τυχερός. Γιατί βρήκε και σπίτι. Μια γυναίκα, η Χριστίνα, άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού της στο Βλάσση για να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει χαρούμενος και ευτυχισμένος στη ζεστασιά ενός σπιτιού.

Οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου ευχαριστούν τη Βάγια Παπαδοπούλου που πάλεψε για το σκυλάκο και του βρήκε και σπίτι. Και τη Χριστίνα που, όπως γράφουν, δεν κοίταξε ράτσα, χρώμα αλλά την καρδιά του. Και τον υιοθέτησε.

Και εμείς θα θέλαμε να πούμε ένα ευχαριστώ. Σε όλους που συνέβαλαν στο να γίνει μια αλυσίδα από το Πήλιο μέχρι την Αθήνα ώστε να διασωθεί αυτό το πλάσμα. Αν δεν ήταν οι εθελοντές, δεν ξέρουμε αν υπήρχε περίπτωση να σωθεί κάποιο ζώο.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Δείτε τη δράση της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου εδώ: Φιλοζωική Ομάδα Βόλου

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό