Εικόνες ντροπής: Έκλεψαν τα σπιτάκια που είχαν βάλει οι εθελοντές για τα αδέσποτα στον Ρέντη

Αδέσποτα: Στο Ρέντη εθελοντές ζωόφιλοι είχαν φτιάξει σπιτάκια και κρεβατάκια με δική τους πρωτοβουλία για να κοιμούνται τα αδεσποτάκια της γειτονιάς. Μία κίνηση που συγκίνησε πολλούς και μας έκανε να θυμηθούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι. Μέσα σε μόνο λίγες μέρες ορισμένοι ασυνείδητοι κατέστρεψαν αυτή τη σπουδαία κίνηση.

Αδέσποτα: Έκλεψαν τα αυτοσχέδια σπιτάκια για τις γατούλες στο Ρέντη

Ότι και να πούμε για μερικές πράξεις ανθρώπων είναι λίγο. Ζούμε ένα απίστευτο κυνήγι των αδέσποτων από ανθρώπους της διπλανής πόρτας που παρουσιάζονται ως αξιοπρεπείς πολίτες. Και λέμε παρουσιάζονται γιατί στην πραγματικότητα είναι διαφορετικοί, με μίσος μέσα τους για ό,τι κινείται. Κυρίως για τους αδύναμους.

Είναι αυτοί που βάζουν κρυφά τα βράδια τις φόλες και σκοτώνουν με μαρτυρικό τρόπο τα αδέσποτα, οι ίδιοι που τα κακοποιούν στην πρώτη ευκαιρία, που τα διώχνουν για να μην τα βλέπουν, που τους διαλύουν τα σπιτάκια και τα μπολάκια που έβαλαν εθελοντές για αυτά. Αυτοί που κάνουν τη ζωή όλων μας πιο δύσκολη.

Αδέσποτα: Η ανάρτηση μετά την κλοπή

Αφορμή για αυτό η ανάρτηση μιας εθελόντριας, της Μαίρης Χ. , η οποία με μεγάλη λύπη είδε για άλλη μια φορά τα σπιτάκια που έβαλαν για τα αδεσποτάκια σε ένα δρόμο στο Ρέντη να τα έχουν κάποιοι ξεκολλήσει και πάρει. Να τα έχουν κλέψει. Και εικάζει ότι μπορεί και να πουλήθηκαν στο παζάρι που είχε τη μέρα της κλοπής.

Ποιον πείραξαν τα ζώα που προσπαθούν καθημερινά να επιβιώσουν στους επικίνδυνους δρόμους αντιμετωπίζοντας χίλιους κινδύνους; Για ποιο λόγο να θες να σπάσεις ή να κλέψεις ένα σπίτι που μέσα του θα βρει ζεστασιά και θα προφυλαχτεί ένα ζώο που είχε την ατυχία είτε να πεταχτεί στο δρόμο από κάποιον είτε να γεννηθεί εκεί έξω; Και ποιος είσαι εσύ που νομίζεις ότι σου ανήκουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια και αποφασίζεις τι θες να υπάρχει και τι δεν θες; Και μιλάμε σε ένα δρόμο γεμάτο σκουπίδια. Τα σκουπίδια άραγε δεν σε πειράζουν;

Οι εθελοντές δίνουν έναν άνισο αγώνα παλεύοντας με χίλιες δύο αντιξοότητες. Ας ελπίσουμε ότι το μέλλον θα φέρει καλύτερες μέρες τόσο για εμάς όσο και για τα αδεσποτάκια μας.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό