Δύο πάρκα αποκλειστικά για σκύλους απέκτησε η Αθήνα

Δύο ακόμη πάρκα αποκλειστικά για περίπατο με σκύλους, βρίσκονται από σήμερα στη διάθεση των Αθηναίων, στην περιοχή του Προμπονά και στην πλατεία Οβρένοβιτς, στην συνοικία του Νέου Κόσμου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, πρόκειται για χώρους κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού, εκγύμνασης και εκπαίδευσης σκύλων, ενώ ταυτόχρονα τηρούν όλες τις προδιαγραφές ενός πρότυπου δημόσιου πάρκου.

Τα πάρκα διαθέτουν περίφραξη, ξεχωριστές «ζώνες» για μικρόσωμους και μεγαλόσωμους σκύλους, ώστε να μπορούν να παίζουν με ασφάλεια. Και το πάρκο του Προμπονά και αυτό της πλατείας Οβρένοβιτς, έχουν μεγάλη έκταση.

Στον Προμπονά το πάρκο εκτείνεται στο ένα στρέμμα και στην πλατεία Οβρένοβιτς στα 700 τ.μ. Επιπλέον, στα πάρκα έχει τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός, όργανα εκγύμνασης και επιδεξιότητας.

Μεταξύ άλλων, υπάρχει ράμπα ανάβασης, ξύλινος διάδρομος-«πασαρέλα» με ανάβαση και κατάβαση, εμπόδια για μικρόσωμα και μεγαλόσωμα σκυλιά, ποτίστρες κ.ά.

«Τα δύο πρώτα dog parks της πόλης στον Προμπονά και στο Νέο Κόσμο είναι έτοιμα να υποδεχτούν, με ασφάλεια, τους τετράποδους Αθηναίους.

»Ο πολιτισμός της καθημερινότητας είναι προτεραιότητά μας, με πολλές πτυχές και πολλούς δικαιούχους.» έγραψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναρτώντας και σχετικές φωτογραφίες.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό